Γεια σου, και εγώ διαβάζω από το βοήθημα του Μητσελου, εκείνο που βγήκε φέτος. Μόνο από εκεί να διαβάσεις θεωρία είσαι καλυμμένη. Η θεωρία στην έκθεση όπως και να το κάνουμε, διαφέρει πολύ από τη θεωρία που έχουμε στα άλλα μαθήματα κατεύθυνσης. Και αυτό το μήνα να ξεκινήσεις να διαβάσεις θεωρώ θα είσαι καλυμμένη. Η θεωρία στην έκθεση και στη λογοτεχνία σχεδόν ταυτίζονται, εάν ξέρεις καλά την μία θα ξέρεις και την άλλη. Φέτος δεν θα μπουν λογοτεχνικά ρεύματα. Και υπάρχει πιθανότητα η ερώτηση στις πανελλήνιες να μην ζητάει αξιοποίηση κειμενικων δεικτών που ουσιαστικά είναι θεωρία, και όχι κριτική ικανότητα. Τώρα για την ιστορία, ναι ότι είναι μέσα στο γλωσσάρι πρέπει να το ξέρουμε. Από τις εισαγωγές καλό θα ήταν να διαβάσεις και την εισαγωγή στα κόμματα και τον επίλογο που έχει, γιατί μπορεί να πέσει ερώτηση ανάπτυξης. Από παραθέματα μαθαίνουμε στα πολιτικά τα 1,2,3, το 18(που πέρυσι ήταν το μοναδικό παράθεμα που έπρεπε να ξέρουν από τα κόμματα), 23,25. Αυτα είναι τα παραθέματα που μας έχουν πει ότι πρέπει να ξέρουμε, άσχετα αν δεν διευκρινίζεται κάτι. Εγώ πάντως για να είμαι σίγουρη εκτός από αυτά, διαβάζω το 24,19,14,13,8,5,7. Και εννοείται όταν λέω ότι είναι μέσα στο γλωσσάρι εννοώ αυτό που είναι στην ύλη.