Μην με ευχαριστείς για τίποτα, χαρά μου να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Δεν πιστεύω ότι αξίζει κάποιος να πικραίνεται τόσο πολύ για κάτι, και από ό,τι καταλαβαίνω κάτι ανάλογο συμβαίνει σε εσένα.
Λοιπόν, σαφώς ο αδερφός σου μπορεί να αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό αποφοιτώντας από το ΙΕΚ Δέλτα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να έχει δώσει και τις σχετικές εξετάσεις για να λάβει τη λεγόμενη "Πιστοποίηση" που προσφέρει η φοίτηση σε ΙΕΚ, Δημόσια ή Ιδιωτικά

Αν τον ρωτήσεις σχετικά με αυτές τις εξετάσεις, πιθανότατα θα τις ξέρει, αλλά μπορείς να το γκουγκλάρεις κιόλας, καθώς δεν γνωρίζω πολλά επί του θέματος.
Αν εσύ επιλέξεις να φοιτήσεις στο ΙΕΚ Δέλτα ή σε οποιοδήποτε άλλο είτε Δημόσιο είτε Ιδιωτικό ΙΕΚ/Ιδιωτική Σχολή ΔΕΝ έχεις σε καμία περίπτωση τη δυνατότητα να παρακολουθείς κάποιο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ή να εκπονήσεις διδακτορική διατριβή όχι μόνο στο Τμήμα Τεχνών Εικόνας & Ήχου, αλλά και σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο τμήμα που ανήκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας. Για να είμαι ειλικρινής και επειδή δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, για την Κύπρο δεν ξέρω τι ισχύει. Ωστόσο, για αυτό που είμαι απόλυτα βέβαιη είναι ότι με το πτυχίο του ΙΕΚ μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό σε ορισμένα κολλέγια του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς γνωρίζω και σχετική περίπτωση ατόμου. Γενικά, να ξέρεις πως μεταπτυχιακό μπορείς να κάνεις στο εξωτερικό, αλλά σε περιορισμένα κολλέγια και πανεπιστήμια, και κυρίως σε αυτά που βρίσκονται εντός Ευρώπης. Εξαρτάται πάντα και την ειδικότητα την οποία ακολουθείς. Για παράδειγμα, στη μαγειρική ναι, μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό σε πολλά ινστιτούτα/πανεπιστήμια/κολλέγια, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη ειδικότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλά, στη δική σου περίπτωση, καθώς υπάρχει ανάλογη σχολή, είναι στην κρίση του εκάστοτε πανεπιστημίου αν και με τι όρους θα σε δεχτεί. Να ξέρεις πάντως, πως το εύρος των επιλογών σου για περαιτέρω σπουδές είναι αναμφισβήτητα πολύ πιο περιορισμένο από το αντίστοιχο που θα είχες εάν εισαγόσουν στο αντίστοιχο ή συναφές τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αρχικά, να ξέρεις ότι κατατακτήριες διεξάγει κάθε τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ξεχωριστά. Για παράδειγμα, άλλες κατατακτήριες διεξάγει η Φιλολογία Αθηνών, άλλες η Φιλολογίας Θεσσαλονίκης με διαφορετική ύλη και θέματα σε καθεμιά από αυτές. Μπορείς να δώσεις κατατακτήριες σε όσα τμήματα θες και μάλιστα ταυτόχρονα, εάν το θες. Για να έχεις δικαίωμα να δώσεις κατατακτήριες σε οποιαδήποτε σχολή, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχεις ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ από οποιοδήποτε τμήμα ΤΕΙ (τα οποία όλα γίνονται ΑΕΙ από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020) ή ΑΕΙ. Δηλαδή, εγώ μπορεί να έχω τελειώσει Φυσικό Αθήνας και να θέλω να δώσω κατατακτήριες για τη Νομική Κομοτηνής, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, παρόλο που τα τμήματα ούτε έχουν σχέση ως προς το αντικείμενο σπουδών ούτε ως προς την πόλη στην οποία στεγάζονται. Για να δώσεις τις κατατακτήριες, πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να βρίσκεσαι στο μέρος όπου διεξάγονται, για παράδειγμα εάν θες να δώσεις κατατακτήριες για το Χημικό Ιωαννίνων, πρέπει να είσαι στα Ιωάννινα για να εξεταστείς. Προς το παρόν τουλάχιστον, μέσω ίντερνετ δεν μπορείς να διαγωνιστείς, όπως για παράδειγμα μπορείς στις εξετάσεις των πτυχίων ξένων γλωσσών.
Ό,τι άλλο χρειαστείς, μη διστάσεις να ρωτήσεις.