[Πανελλήνιες 2019] Σε ποια σχολή στοχεύετε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Jowanna

Νεοφερμένος

Η Jowanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 45 μηνύματα.
Στοχεύω στην Στατιστική (ΟΠΑ) και άμα δεν πιάσω αυτή τότε στοχεύω στην Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών (ΠΑΔΑ).Άμα δεν καταφέρω και αυτή θα πάω όπου αλλού και αν περάσω αλλά αυτές τις δύο τις θέλω πολύ!Έβγαλα 13.543 μόρια.Ελπίζω να τα καταφέρω :smartass:
 

JerryPap

Νεοφερμένος

Ο JerryPap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Στοχεύω στην Στατιστική (ΟΠΑ) και άμα δεν πιάσω αυτή τότε στοχεύω στην Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών (ΠΑΔΑ).Άμα δεν καταφέρω και αυτή θα πάω όπου αλλού και αν περάσω αλλά αυτές τις δύο τις θέλω πολύ!Έβγαλα 13.543 μόρια.Ελπίζω να τα καταφέρω :smartass:

Και στις 2 περνάς, δηλαδη θα μπεις σε οποια εχεις δηλωσει πρώτη
 

Ziekr

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ziekr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 230 μηνύματα.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Στοχεύω στην Στατιστική (ΟΠΑ) και άμα δεν πιάσω αυτή τότε στοχεύω στην Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών (ΠΑΔΑ).Άμα δεν καταφέρω και αυτή θα πάω όπου αλλού και αν περάσω αλλά αυτές τις δύο τις θέλω πολύ!Έβγαλα 13.543 μόρια.Ελπίζω να τα καταφέρω :smartass:


Ο Χρήστος Πάτσης εκτιμά ότι η βάση της Στατιστικής ΟΠΑ δεν θα ξεπεράσει τα 13000 μόρια.
https://panhellenicexams.blogspot.com/2019/08/1.html#comments
 

Agnwsth

Δραστήριο μέλος

Η Agnwsth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 486 μηνύματα.
Βιολογικο ΕΚΠΑ
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,203 μηνύματα.
Τελευταία επεξεργασία:

Johnjohnjohn

Νεοφερμένος

Ο Johnjohnjohn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 88 μηνύματα.
Βιολογικο εκπα αν κ με 17.845 φοβάμαι γτ κάποιο λενε μέσα κάποιοι όχι. Θα δείξει. Αλλιώς βιολογικο πατρασπ
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,203 μηνύματα.

Panagiotis849

Δραστήριο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 688 μηνύματα.
Περνάς και από το 2ο πεδίο
Πολύ λογικό:clapclap: Σαν την πληροφορική, που περνάς και από το 2ο πεδίο (χωρίς να έχεις δώσει καν ΑΕΠΠ που αν και ψευδογλωσσα, σου δίνει μια πρώτη γεύση) και άσχετα αν από το 2ο πεδίο ειναι πιο δύσκολο να περάσεις εκεί.
 

Eua5

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Eua5 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 232 μηνύματα.
Βιολογικο εκπα αν κ με 17.845 φοβάμαι γτ κάποιο λενε μέσα κάποιοι όχι. Θα δείξει. Αλλιώς βιολογικο πατρασπ

Καλή επιτυχία οσυ εύχομαι αν και νομίζω πως λογικά θα είσαι μέσα γιατί θα πέσουν οι βάσεις.... Κι εγώ λογικά βιολογικό εκπα θα είμαι :yes:
 

spinalgr1990

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 206 μηνύματα.
«Μάχη» αριστούχων για τις σχολές που οδηγούν στο Δημόσιο: Οι βάσεις σε Αστυνομικές – Στρατιωτικές (πίνακες)

Αρκετοί μαθητές της Γ' Λυκείου, πολλοί εκ των οποίων αρίστευσαν στις Πανελλαδικές, έχουν επιλέξει ως πρώτη προτίμηση στο Μηχανογραφικό στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.


Μιχάλης Νιβολιανίτης
16 Αυγούστου 2019, 09:01


Η εξασφάλιση μιας θέσης στο Δημόσιο αποτελούσε ιστορικά έναν από τους στόχους των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μπορεί οι μισθοί να έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης σε όλο σχεδόν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ωστόσο το κίνητρο της μονιμότητας φαίνεται πως ελκύει ακόμη χιλιάδες υποψηφίους.

Ετσι και φέτος αρκετοί μαθητές της Γ’ Λυκείου, πολλοί εκ των οποίων αρίστευσαν στις Πανελλαδικές, έχουν επιλέξει ως πρώτη προτίμηση στο Μηχανογραφικό στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Η βούληση της νέας κυβέρνησης μάλιστα να ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό τις δομές και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχει προκαλέσει προσδοκίες σε όσους θα προτιμούσαν τη σιγουριά του Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί υποψήφιοι που κινήθηκαν στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα (18-20) βάζουν στην κορυφή του Μηχανογραφικού αστυνομικές ή στρατιωτικές σχολές, αντί των νομικών, οι οποίες ναι μεν διατηρούν το κύρος τους, αλλά ταυτόχρονα οι απόφοιτοί τους προβληματίζονται από τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στον κλάδο.

«ΤΑ ΝΕΑ» με τη συνδρομή του εκπαιδευτικού αναλυτή Αντώνη Φλωρόπουλου, διευθυντή των φροντιστηρίων Ομόκεντρο, παρουσιάζουν τις εκτιμήσεις για 40 τμήματα του Μηχανογραφικού τα οποία κερδίζουν το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 15 τμήματα που απαιτούσαν την εξέταση σε ειδικά μαθήματα και 25 αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές και σχολές πυροσβεστών και ανθυποπυραγών.

Οι βάσεις στα Σώματα Ασφαλείας
Η βάση εισαγωγής σε μία από τις περιζήτητες σχολές, αυτή των Αξιωματικών της Αστυνομίας, αναμένεται να κινηθεί στα περσινά επίπεδα, ενώ δεν αποκλείεται να καταγράψει οριακή άνοδο. Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις, η βάση μπορεί να φθάσει έως και τα 18.200 μόρια από 18.123 πέρυσι. Η εισαγωγή στη Σχολή Αστυφυλάκων προϋποθέτει χαμηλότερη βαθμολογία καθώς οι «πύλες» της θα ανοίξουν περίπου με 16.700 μόρια.

Κοντά στα 17.200 μόρια θα πρέπει να συγκεντρώσουν όσοι στοχεύουν στη Σχολή Ικάρων (ιπτάμενοι), ενώ για τους μηχανικούς η βάση θα φτάσει κοντά στα 18.500 μόρια.

Στη Σχολή Ανθυποπυραγών η βάση θα ξεπεράσει με βεβαιότητα το κατώφλι των 18.000 μορίων και μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 18.200. Για τη Σχολή Πυροσβεστών η βάση θα κινηθεί ανοδικά λόγω και της διαφαινόμενης υψηλής ζήτησης, αγγίζοντας τα 17.500 μόρια.

Τμήματα με ειδικά μαθήματα
Ξεχωριστή περίπτωση αποτελούν τα τμήματα στα οποία οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να εξετάζονται σε ένα από τα ειδικά μαθήματα. Οι βάσεις εισαγωγής άλλωστε σε αυτά επηρεάζονται τόσο από τα μαθήματα στα οποία διαγωνίζονται όλοι όσο και από το κάθε ειδικό μάθημα.

Τα Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, τα οποία συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις, αναμένεται να καταγράψουν καθαρή άνοδο, που δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να φτάσει ακόμη και τα 400 μόρια. Ανοδικά, έως και 300 μόρια, θα κινηθούν και τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής, στα οποία οι υποψήφιοι διαγωνίζονται και σε αθλήματα.

Τα Τμήματα Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας, όλα δείχνουν ότι θα τραβήξουν την ανηφόρα. Ειδικότερα, στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Αθήνας (Πάντειος) η βάση θα σκαρφαλώσει κοντά στα 17.000 μόρια από 16.719 πέρυσι. Αντιθέτως, τα Τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από τα 19.334 μόρια που χρειάστηκαν πέρυσι οι υποψήφιοι φέτος η βάση θα κυμανθεί από 18.800 έως 19.000 μόρια.

Πού σπάνε τα… κοντέρ οι προτιμήσεις
Ο αριθμός των πρώτων προτιμήσεων, έτσι όπως αποτυπώνονται στο Μηχανογραφικό Δελτίο, δεν χτυπάει κόκκινο μόνο σε νομικές, ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές. Στρατιωτικές, αστυνομικές και σχολές πυροσβεστών κερδίζουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται ραγδαία χρόνο με τον χρόνο οι πρώτες προτιμήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι στο Τμήμα Ανθυποπυραγών οι υποψήφιοι που το επέλεξαν στην κορυφή του Μηχανογραφικού έφτασαν τους 411, όταν για φέτος οι θέσεις δεν ξεπερνούν τις 30. Στο Ιατρικό ΣΣΑΣ οι πρώτες προτιμήσεις ανήλθαν το 2018 σε 245, με τις θέσεις να φτάνουν μετά βίας τις 28. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των υποψηφίων σε σχέση με το Οικονομικό ΣΣΑΣ. Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι 206 άτομα το επέλεξαν ως πρώτη προτίμηση, ενώ φέτος οι θέσεις δεν θα ξεπεράσουν τις 20.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
H λογική της μάζας. Μια από τα ίδια. Αν αύριο πει η αγορά ότι η πορνεία έχει ψωμί...ποια θα ήταν η επιλογή; :hehe: Σε μια χώρα με κατεστραμμένη οικονομία από επιλογή των κατοίκων της, το νέο αίμα κινείται με επιλογή βολεψάκια στο σάπιο κράτος. Ο προβληματισμός που τίθεται είναι πότε θα αρχίσουμε να επιλέγουμε πράγματα που θα μας κάνουν ευτυχισμένους επαγγελματικά έτσι ώστε να αλλάξει και η ποιότητα εργασίας προς την κοινωνία και αγορά εργασίας. Τελικά η λύση οικονομίας είναι ακόμη ένα ρεύμα προς "πιασάρικες" σχολές (με αμφιλεγόμενη προοπτική); Ποιος πούστης κάνει τόσο σίγουρες μακροοικονομικές προβλέψεις 5ετίας αποφοίτησης για σίγουρη δουλειά; Ποιος; Πείτε μου με βάση ποιον οικονομικό σχεδιασμό κρίνουμε ότι οι Φυσικομαθηματικές, οι Νομικές ίσως δεν έχουν επαγγελματικές προοπτικές; Έκανε ποτέ το Ελληνικό κράτος μια σοβαρή συζήτηση τι είδους οικονομία έχει; Μπανανίας;
 
Τελευταία επεξεργασία:

adonman

Νεοφερμένος

Ο Αντώνης Μανασσής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Θράκης (Αλεξανδρούπολη) και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 115 μηνύματα.
H λογική της μάζας. Μια από τα ίδια. Αν αύριο πει η αγορά ότι η πορνεία έχει ψωμί...ποια θα ήταν η επιλογή; :hehe: Σε μια χώρα με κατεστραμμένη οικονομία από επιλογή των κατοίκων της, το νέο αίμα κινείται με επιλογή βολεψάκια στο σάπιο κράτος. Ο προβληματισμός που τίθεται είναι πότε θα αρχίσουμε να επιλέγουμε πράγματα που θα μας κάνουν ευτυχισμένους επαγγελματικά έτσι ώστε να αλλάξει και η ποιότητα εργασίας προς την κοινωνία και αγορά εργασίας. Τελικά η λύση οικονομίας είναι ακόμη ένα ρεύμα προς "πιασάρικες" σχολές (με αμφιλεγόμενη προοπτική); Ποιος πούστης κάνει τόσο σίγουρες μακροοικονομικές προβλέψεις 5ετίας αποφοίτησης για σίγουρη δουλειά; Ποιος; Πείτε μου με βάση ποιον οικονομικό σχεδιασμό κρίνουμε ότι οι Φυσικομαθηματικές, οι Νομικές ίσως δεν έχουν επαγγελματικές προοπτικές; Έκανε ποτέ το Ελληνικό κράτος μια σοβαρή συζήτηση τι είδους οικονομία έχει; Μπανανίας;


Όπως έχει γίνει σαφές όλα αυτά το χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης, τέτοιες προβλέψεις συνεχώς πέφτουν έξω, ακόμη και από έγκριτες πηγές. Πριν από λίγα χρόνια, φερ ειπείν, τα παιδαγωγικά γέμιζαν με αριστούχους που αναζητούσαν το σίγουρο διορισμό. Όταν πια είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους το δημόσιο είχε κλείσει. Και τελικά αυτοί που διορίστηκαν ήταν οι μαθητές του 12 που είχαν καταλήξει στο παιδαγωγικό ως λύση ανάγκης μια 5ετία πριν τουςάριστους...

Δυστυχώς, στην ηλικία των 18 ο άνθρωπος είναι πολύ ευεπηρέαστος από τους περιβάλλον που "θέλει το καλό του". Κάπως έτσι υποθέτω ότι συμβαίνει όταν 19 χρονοι φεύγουν μαζικά από στρατιωτικές σχολές. Ή όταν συνειδητοποιούν το λάθος τους ακόμη πιο αργά και τρέχουν να το σώσουν.

Δυστυχώς όμως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ελεύθεροι να καθορίζουν τη ζωή τους και να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Στο στρατό θα δεις πάρα πολλά φτωχά παιδιά, που δεν είναι στρατόγκαυλοι, απλά οι συγκυρίες έπεισαν πρώτα τους γονείς τους και μετά τους ίδιους ότι ο στρατός ή η αστυνομία είναι "το σίγουρο".
 

spinalgr1990

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 206 μηνύματα.
Πανελλήνιες 2019: Πότε αναμένουμε τα αποτελέσματα των βάσεων

Σε 81.930 ανέρχονται οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικές Εξετάσεις που αναμένουν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους.

Tα μόρια των Τμημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 αναμένεται να εκδοθούν τo τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου (όπως συνήθως βγαίνουν τα τελευταία χρόνια).

Η ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων τα προηγούμενα χρόνια διαμορφώθηκαν ως εξής:

2018: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

2017: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

2016: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

2015: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

2014: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

2013: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα φτάσει τους 78.000. Πέρσι ο αριθμός ανήλθε στους 74.692 και πρόπερσι στους 70.726. Αυξάνεται κατά 3.643 θέσεις, 5% περίπου σε σχέση με πέρσι ο αριθμός εισακτέων στα Πανεπιστήμια
 

Johnjohnjohn

Νεοφερμένος

Ο Johnjohnjohn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 88 μηνύματα.
Καλή επιτυχία οσυ εύχομαι αν και νομίζω πως λογικά θα είσαι μέσα γιατί θα πέσουν οι βάσεις.... Κι εγώ λογικά βιολογικό εκπα θα είμαι :yes:


Ελπίζω να πάνε όλα καλά κ για τους δυο κ από Οκτώβρη συμφοιτητές ????
 

seferhs2001

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο seferhs2001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Φυσικοθεραπείας ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 206 μηνύματα.
Καλή επιτυχία οσυ εύχομαι αν και νομίζω πως λογικά θα είσαι μέσα γιατί θα πέσουν οι βάσεις.... Κι εγώ λογικά βιολογικό εκπα θα είμαι :yes:
Παιδιά, τι σκοπεύετε να κάνετε μετά το βιολογικό; Φαίνεται πολύ ελκυστική σχολή, αλλά πολλοί διστάζουν, λόγω της αποκατάστασης
 

adonman

Νεοφερμένος

Ο Αντώνης Μανασσής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Θράκης (Αλεξανδρούπολη) και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 115 μηνύματα.
Παιδιά, τι σκοπεύετε να κάνετε μετά το βιολογικό; Φαίνεται πολύ ελκυστική σχολή, αλλά πολλοί διστάζουν, λόγω της αποκατάστασης


Για όσους το αγαπάνε πολύ υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ακόμα και στην Ελλάδα. Η έρευνα πλέον έχει διευρυνθεί και ανοίγουν όλο και περισσότερες εταιριες. Επίσης έχει ανοίξει πια και ο δρόμος της κλινικής γενετικής. Το θέμα είναι να είναι κανείς συμβατός με τη νοοτροπία και το στυλ της σχολής. Αν δε το καταφέρει αυτό, δε πρόκειται να προχωρήσει.
 

Eua5

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Eua5 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 232 μηνύματα.
Παιδιά, τι σκοπεύετε να κάνετε μετά το βιολογικό; Φαίνεται πολύ ελκυστική σχολή, αλλά πολλοί διστάζουν, λόγω της αποκατάστασης

Κοίτα εμένα για την ώρα στόχος μου είναι η ιατρική και για αυτό θα προσπαθήσω μετά το βιολογικό να δώσω κατατακτήριες για ιατρική... Εάν όμως δεν τα καταφέρω έχω σκεφτεί να ασχοληθώ είτε με το κομμάτι της γενετικής, του προγεννητικό ελέγχου και πικ πολύ θα με ενδιέφερε η έρευνα όπου βέβαια ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολο... Σίγουρα πάντως δε θέλω να ασχοληθώ με το κομμάτι της εκπαίδευσης
... Πάντως αν θέλεις έχει αρκετά πράγματα :μπορείς δλδ να ασχοληθείς και με το κομμάτι της βοτανική και των ζώων (ειδικά τα φυτά εμένα δε με πολύ ενδιαφέρουν και αυτός ήταν και ο δισταγμό λου ως προς αυτή τη σχολή αλλά μπορεί αργότερα βλέποντας τα να μου κινησουν το ενδιαφέρον και αν όχι απλά θα περάσω τα μαθήματα και δε θα ασχοληθώ άλλο με αυτό). Ειδικότερα μπορείς να δεις τις προοπτικές που έχεις με ένα πτυχίο βιολογίας εδώ https://citycampus.gr/πτυχίο-βιολογίας/
 

adonman

Νεοφερμένος

Ο Αντώνης Μανασσής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Θράκης (Αλεξανδρούπολη) και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 115 μηνύματα.
Κοίτα εμένα για την ώρα στόχος μου είναι η ιατρική και για αυτό θα προσπαθήσω μετά το βιολογικό να δώσω κατατακτήριες για ιατρική... Εάν όμως δεν τα καταφέρω έχω σκεφτεί να ασχοληθώ είτε με το κομμάτι της γενετικής, του προγεννητικό ελέγχου και πικ πολύ θα με ενδιέφερε η έρευνα όπου βέβαια ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολο... Σίγουρα πάντως δε θέλω να ασχοληθώ με το κομμάτι της εκπαίδευσης
... Πάντως αν θέλεις έχει αρκετά πράγματα :μπορείς δλδ να ασχοληθείς και με το κομμάτι της βοτανική και των ζώων (ειδικά τα φυτά εμένα δε με πολύ ενδιαφέρουν και αυτός ήταν και ο δισταγμό λου ως προς αυτή τη σχολή αλλά μπορεί αργότερα βλέποντας τα να μου κινησουν το ενδιαφέρον και αν όχι απλά θα περάσω τα μαθήματα και δε θα ασχοληθώ άλλο με αυτό). Ειδικότερα μπορείς να δεις τις προοπτικές που έχεις με ένα πτυχίο βιολογίας εδώ https://citycampus.gr/%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82/

Απλά επειδή αυτό το άρθρο είναι πιο παλιό πρέπει να προστεθεί και αυτό:

https://www.pev.gr/index.php/forum/diavoylefsi-ergastiriaki-genetiki
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top