Καλησπέρα παιδία !!!
Τώρα που τελειώσαμε τις πανελλήνιες, και αρχίζουμε να συμπληρώνουμε τα μηχανογραφικά μας, έστω και με προσωρινή αποθήκευση ως τώρα, μου δημιουργούνται πολλές και διάφορες απορίες, σχετικά με σχολές και τμήματα.
Ξεκινώντας, να πω ότι είμαι στο πεδίο "Σπουδών Οικονομίας και πληροφορικής", δηλαδή στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, και θέλω να περάσω σε μια σχολή πληροφορικής.
Εκτός από τις πρώτες επιλογές μου, οι οποίες είναι σχολές όπως ΑΠΘ, ΟΠΑ και ΠΑΜΑΚ, εννοείτε σε τμήματα πληροφορικής, έχω πολλές απορίες ως προς την κατάργηση των ΤΕΙ, και την δημιουργεία νέων τμημάτων. Για να το κάνω λίγο πιο ειδικό, είναι δύο οι σχολές οι οποίες με ενδιαφέρουν εκτός από τις παραπάνω.
Αυτές είναι:
1) Επιστήμης Υπολογιστών (Ηράκλειο)
2) Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Θεσσαλονίκη)
Μου αρέσουν αυτές οι σχολές, απλά δεν ξέρω σε ποια από αυτές τις δύο αξίζει περισσότερο να πάω??
Σε ποιά από τις δύο σχολές θα μου μάθουν περισσότερα??
Σε ποιά από τις δύο σχολές θα έχω περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα??
Ποιά από τις δύο σχολές θα μου δώσει περισσότερα εφόδια για την μετέπειτα ζωή μου ???
Το πιο βασικό όμως:
Βγαίνοντας από κάποιο ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ, θα έχω τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με κάποιον ο οποίος έχει αποφοιτήσει από ένα ΑΕΙ ??
Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδία εκ των προτέρων !!
Καλά αποτελέσματα εύχομαι σε όλους !!!!!
Τα τμήματα του ΑΤΕΙΘ έχουν ήδη εμφανιστεί στο μηχανογραφικό που έχει ήδη δημοσιευθεί. Απλά αναγράφονται ως εξής:
[ΟΝΟΜΑ_ΤΜΗΜΑΤΟΣ] (Θεσσαλονίκη) ---> ΔΙ. ΠΑ. Ε.
Για παράδειγμα:
Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Θεσσαλονίκη) ---> ΔΙ. ΠΑ. Ε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.