[Πανελλήνιες 2015] Θερινή Προετοιμασία

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
1 day left :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Georgepsom

Νεοφερμένος

Ο Georgepsom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Ειναι το πρωτο μου ποστ σε αυτο το φορουμ (τουλαχιστον ως επισημο μελος καθως ολη τη χρονια παρακολουθουσα συζητησεις και οι οποιες μου εδιναν δυναμη για να συνεχισω). Λοιπον. Θα μιλησω ως μαθητης ο οποιος εβγαλε 19037 μορια, πετυχε καλες βαθμολογιες (20 μαθηματικα κατευθυνσης) και ο οποιος διαβασε χωρις υπερβολες (πλην του ΑΟΔΕ γαμω την παπαγαλια μου μεσα xD). Θα πιασω το καθε μαθημα + το ΑΟΘ δινοντας μερικες συμβουλες. Παμε λοιπον. (Ερχεται αρκετα μεγαλο ποστ και δειξτε ανεκτικοτητα στα λαθη γραφω απο κινητο xD)

Εκθεση:

Γι'αυτο το μαθημα δεν εχω να πω παρα πολλα. Διαβαστε το κατανοηστε τη θεωρια, προσεξτε τη και μην την παραμελειτε γιατι τελικα φαινεται εκει να γινονται τα περισσοτερα λαθη. Μη γραφετε σαν να ειστε ο απολυτος δοκιμιογραφος. Καμια φορα ενας απλος λογος κοντα στα λυκειακα πλαισια αντιμετωπιζεται ποο ευχαριστα απο τους διορθωτες απο εναν ξυλινο λογο( αναλογα φυσικα και το κειμενικο ειδος). Για το λογο αυτο ζητανε και κειμενα που να αφορουν την ζωη σας ως λυκειοπαιδα (περιβαλλον εκπαιδευση ρατσισμος). Ειναι πολυ σπανιο να σας ζητησουν να αναπτυξετε θανατικη ποινη η θεματα οικονομιας γιατι λογικο ειναι να μην εχετε ακομα ξεκαθαρη αποψη. Προσοχη στις εκθεσεις δεν ειμαστε απολυτοι και μπλα μπλα μπλα ξεφυγα παλι :P

Μαθηματικα Γενικης
Θα μιλησω για αυτο το μαθημα γενικης μιας και το εδωσα. Για τα αλλα δεν εχω ξεκαθαρη αποψη. Απαιτητικο μαθημα. Προσεξτε ιδιαιτερα τη θεωρια. Μην την παραμελειτε νομιζοντας οτι θα βγει μεσα στο πασχα. ΟΧΙ. Θα πελαγωσετε γιατι η Στατιστικη εχει πολυ θεωρια η οποια κατα κυριο λογο φορα καθαρα θεματα θεωριας και οχι ασκησεων π.χ ραβδογραμματα ορισμοι αυτων κτλ. Οι ασκησεις ποικιλουν και απαιτειται συχνη ενασχοληση με αυτες, χωρις ομως ιδιαιτερη δυσκολια. Ειδικα η Στατιστικη εχει σχεδον συγκεκριμενες μεθοδολογιες και γενικως στο μαθημα αυτο λιγα πραγματα μπορουν να δυσκολεψουν πραγματικα καποιον που διαβαζει οπως πρεπει. Προσεξτε μην μπερδευτειτε με τη θεωρια και το πως εφαρμοζεται στις ασκησεις ( απο εμπειρια μιλαω εχασα το 20 απο το θεμα Β1. Ναι απο το Β1.

Μαθηματικα Κατευθυνσης

Εδω ειμαστεεεε. Το πιο δυσκολο μαθημα της κατευθυνσης μας. Οποιος λεει το αντιθετο ειναι πραγματικα υπεροπτης. Ακομα κι εγω που εγραψα 20 με σχετικη ανεση ρωτηστε τους καθηγητες μου πως το αντιμετωπιζα. Ειχα εξαιρετικο καθηγητη και σε σχολειο και σε φροντιστηριο και πρεπει συνολικα να ελυσα καμια 900-1000 ασκησεις ως συνολο. Αλλα μη σας τρομαζουν τα νουμερα. Για αλλους ειναι λιγες για αλλους πολλες. Σημασια εχει να ασχολεισαι καθημερινα με το μαθημα αυτο να διαβαζεις καλα τη θεωρια να μη παπαγαλιζεις και να μπορεις να αποτυπωνεις στο χαρτι αυτα που σκεφτεσαι απλα, χωρις να προσπαθεις να αποδειξεις οτι εισαι το απολυτο μαθηματικο μυαλο. Θεωρω οτι με ικανοποιητικο διαβασμα ενας καλα προετοιμασμενος μαθητης μπορει να φτασει το 15+ (με φυσιολογικα και χωρις ακροβατικα θεματα). Θελει ψυχραιμια προγραμμα και κυριως... κουραγιο. Την ωρα της εξετασης σψστη κατανομη τπυ χρονου. Δε καθομαστε σε ενα δυσκολο ερωτημα πανω απο 20 λεπτα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ. ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΑΟΔΕ

Αν νομιζετε οτι ειναι ευκολο να γραψεις 20 η οτι ολοι γραφουν 20 πηγαιντε να δειτε τα στατιστικα. Θα δειτε οτι μονο το 30% ειναι απο 18-20. ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ αποστηθιση ολου του βιβλιου. Το εννοουν οταν γκαριζουν οι καθηγητες. Εφραψα μια προταση με δικα μου λογια ο ενας 100 ο αλλος 98. Για μια προταση. Καταλαβαινετε τι θα γινοταν για παραπανω προτασεις. ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ. Να μη ξεφευγει τελεια ουτε κομμα ουτε καν θαυμαστικο. Φωτοτυπια του βιβλιου οι απαντησεις. Αν εχει και καμια μουτζουρα απο εσας καντε τη και αυτη xD. Βγαλτε προγραμμα διαβαδτε το σταθερες ωρες καθε εβδομαδα και προς θεου διαβαστε το ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΙ. Μονο εται θα σας μεινουν οσα διαβασετε. Μην αφιερωνεστε μοναχα σε αυτο το μαθημα παραμελωντας τα αλλα ουτε να πειτε σημερα βαριεμαι δε διαβαζω ΑΟΔΕ. Μην αφησετε το μαημα αυτο αδιαβαστο ουτε μια φορα. Μονο ετσι θα πατε για ψηλη βαθμολογια. Μαλακιες τυπου "Ενταξει παπαγαλια ειναι θα το αρζισω το Πασχα" ειναι μπαρουφες και οποιος ισχυριζεται οτι τα καταφερε ετσι λεει επισης μπαρουφες. Το μονο πουβθα καταφερετε ξεκινωντας διαβασμα το Πασχα ειναι να πελαγωσετε με το μεγεθος της υλης και εν τελει να το παρατησετε.
Ναι παιδια καξ εγω και εσεις και ολοι οσοι το δωσαμε το σκισαμε το καψαμε καναμε βουντου στη συγγραφικη ομαδα, ευχηθηκαμε θανατο και ολα τα συναφη. Προσοχη: Το ΑΟΔΕ βλαπτει σοβαρα εσας και τους γυρω σας.
ΑΕΠΠ

Το πιο ωραιο και ευχαριστο μαθημα της κατευθυνσης μας αλλα ταυτοχρονα το πιο δυσκολο να αποτυπωσεις στο χαρτι των εξετασεων. Βασιζεται κυριως σε δικες σου κινησεις στο πως να διαζειριστεις τον αλγοριθμο η το προγραμμα σου και ο διορθωτης ευκολα μπορει να χαθει η να μην καταλαβαινει τι κανεις. Θελει δομημενη σκεψη, απλη αποτυπωση και κατανοητη και ΟΧΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ. Λυνετε ολο το διαγωνισμα στο προχειρο και μετα στο καθαρο σας. Η θεψρια του ειναι εμετικη στον τροπο με τον οποιο περιγραφεται παρ'ολα αυτα εχει πολυ σημαντικες εννοιες για καποιον που θα ασχοληθει με υπολογιστες. Η θεωρια του ειναι απροβλεπτη ως προς τον τροπο εξετασης και κρυβει παγιδες ορισμενες φορες. Παρ'ολα αυτα ειναι ενα αρκετα προσιτο μαθημα που αμα διαβασεις γραφεις ενα 14-15 με σχετικη ανεση. Το παραπανω δεν ειναι απροσιτο αλλα για πανω απο 18 θελει να εισαι αρκετα καλος.

Φυσικη

Ισψς το μαθημα που με δυσκολεψε περισσοτερο ολη τη χρονια. Ποτε δεν τη συμπαθησα ομως ειναι αναγκαιο κακο. Για τις ασκησεις θα πω ψυχραιμια και ολα λυνονται. Η φυσικη καλως η κακως εχει συγκεκριμενα εργαλεια με τα οποια τη δουλευεις και φτανεις στη λυση τν προβληματων της. Τωρα, το κομματι της θεωριας ειναι λαντα αμγιλεγομενο. Εγω ως συμβουλη εχω να πω το εξης. Στο πρωτο θεμα θα παρετε 25/25 μονο αν διαβασετε το σχολικο. Δε λεω καλα και ολα τα βοηθηματα αλλα για κοιταξτε να δειτε ποιο βοηθημα λεειστηωθεωρια του για τον κολπο του Fundy (στις εξαναγκασμενες) η για τις οπτικες ινες στα ηλεκτρομαγνητικα κυματα τα οποια παρακαλω βρισκονται σε ΛΕΖΑΝΤΕΣ κατωαπκ τις φωτογραφιες και εχουν φιλοξενηθει απο τα πρωτα θεματα. Γενινως προσεξτε πολυ προτασεις που κανουν μπαμ οτι θα μπορουσαν να ειναι σε πρωτο θεμα. Ολως παντα μην την αφησετε για το τελος και same rules apply ως προς τον τροπο αντιμετωπισης των ασκησεων. Ψυχραιμια και ΘΜΚΕ ειναι τα δυνατοτερα σας οπλα. <3


ΑΟΘ

Και παμε στο τελευταιο μας μαθημα. Το ΑΟΘΑΚΙ μας. Ευχαριστο μαθημα με αρκετη και μπολικη θεωρια την οποια και πρεπει να αποστηθισεις δυστυχως (φημες οτι δεν ειναι παπαγαλια οπως το ΑΟΔΕ ειναι απλα φημες μου συνεβη ακριβως το ιδιο στο ΑΟΘ αλλαζοντας παλι μια-δυο προτασουλες). Εχει ευκολες προς γελοιες ασκησεις οι οποιες χρειαζεται να ξερεις λιγα απλα μαθηματικα. Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο. Διαβαστε τη θεωρια κατανοηστε τις ασκησεις και εζρτε ενα 20 στην τσεπη σε ενα μαθωμα βαρυτητας στο πεμπτο πεδιο.

Ισως ολα αυτα που ειπα καποιους να τους αγχωσουν. Φαινεται οτι καποιος μαθητης που ακοκουθει αυτο το προγραμμα δεν εχει καθολου ελευθερο χρονο. Το ακριβως αντιθετο. Με πρφραμματισμενο διαβασμα σου περισσευει χρονος ακριβως επειδη τον εχεις μοιρασει σωστα. Δεν ειναι καλκ να διαβαζεις ολη μερα ουτε και αποδοτικο. Αν το αντεχετε μαγκια σας και μπραβο σας. Βγειτε τις βολτες σας σαχλαμαριστε με τους φιλους σας. Γενικως να αφιερωνετε χρονο στον εαυτο σας για να γεμιζουν οι μπαταριες σας. Προτεινω να αποφευγετε τα κλαμπ γιατι γινεται ενα κεφαλι καζανι και αντε μετα να διαβασεις (ναι πηγα σε κλαμπ μια μερα πριν γραψω ΑΟΔΕ στο φροντ. Μη το δοκιμασετε σας λεωωωω xD). Βγειτε για ενα χαλαρο καφεδακι 2-3 ωριτσες ενα Σαββατο απογευμα. Και προς το τελος αμα νιωθετε κουρασμενοι απλα καντε διαλλειμα. Το να διαβαζει κανεις κουρασμενος τον κανει να νομιζει οτι ξεζασε και αυτα που ηξερε με αποτελεσμα να δημιουργειται εντονο αγχος. Λοιποοοοον αυτα τα "λιγα" ειχα να σας πω. Καλο καλοκαιρι να εχετε καλη ξεκουραση και απο Σεπτεμβρη δυναμικα. Πατε να σκισετε μαγκες :D :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vivian.

Δραστήριο μέλος

Η Vivian. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 647 μηνύματα.
ΤΕΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!:jumpy:

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!:clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,091 μηνύματα.
Φίλε Γιώργο, συμφωνώ με αυτα που λες. Εγω στο ΑΟΔΕ τα έγραψα πανω κάτω με δικά μου λόγια τα πιο πολλά, την οργάνωση πχ και μπορει να ξέχασα κάποιες λεξούλες και μάντεψε. Ο ένας 100, ο άλλος 94!! Ειναι να τρελαίνεσαι.

Καλό καλοκαίρι παιδιά!! Απολαύστε το :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

davidg

Νεοφερμένος

Ο davidg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Ειναι το πρωτο μου ποστ σε αυτο το φορουμ (τουλαχιστον ως επισημο μελος καθως ολη τη χρονια παρακολουθουσα συζητησεις και οι οποιες μου εδιναν δυναμη για να συνεχισω). Λοιπον. Θα μιλησω ως μαθητης ο οποιος εβγαλε 19037 μορια, πετυχε καλες βαθμολογιες (20 μαθηματικα κατευθυνσης) και ο οποιος διαβασε χωρις υπερβολες (πλην του ΑΟΔΕ γαμω την παπαγαλια μου μεσα xD). Θα πιασω το καθε μαθημα + το ΑΟΘ δινοντας μερικες συμβουλες. Παμε λοιπον. (Ερχεται αρκετα μεγαλο ποστ και δειξτε ανεκτικοτητα στα λαθη γραφω απο κινητο xD)

Εκθεση:

Γι'αυτο το μαθημα δεν εχω να πω παρα πολλα. Διαβαστε το κατανοηστε τη θεωρια, προσεξτε τη και μην την παραμελειτε γιατι τελικα φαινεται εκει να γινονται τα περισσοτερα λαθη. Μη γραφετε σαν να ειστε ο απολυτος δοκιμιογραφος. Καμια φορα ενας απλος λογος κοντα στα λυκειακα πλαισια αντιμετωπιζεται ποο ευχαριστα απο τους διορθωτες απο εναν ξυλινο λογο( αναλογα φυσικα και το κειμενικο ειδος). Για το λογο αυτο ζητανε και κειμενα που να αφορουν την ζωη σας ως λυκειοπαιδα (περιβαλλον εκπαιδευση ρατσισμος). Ειναι πολυ σπανιο να σας ζητησουν να αναπτυξετε θανατικη ποινη η θεματα οικονομιας γιατι λογικο ειναι να μην εχετε ακομα ξεκαθαρη αποψη. Προσοχη στις εκθεσεις δεν ειμαστε απολυτοι και μπλα μπλα μπλα ξεφυγα παλι :P

Μαθηματικα Γενικης
Θα μιλησω για αυτο το μαθημα γενικης μιας και το εδωσα. Για τα αλλα δεν εχω ξεκαθαρη αποψη. Απαιτητικο μαθημα. Προσεξτε ιδιαιτερα τη θεωρια. Μην την παραμελειτε νομιζοντας οτι θα βγει μεσα στο πασχα. ΟΧΙ. Θα πελαγωσετε γιατι η Στατιστικη εχει πολυ θεωρια η οποια κατα κυριο λογο φορα καθαρα θεματα θεωριας και οχι ασκησεων π.χ ραβδογραμματα ορισμοι αυτων κτλ. Οι ασκησεις ποικιλουν και απαιτειται συχνη ενασχοληση με αυτες, χωρις ομως ιδιαιτερη δυσκολια. Ειδικα η Στατιστικη εχει σχεδον συγκεκριμενες μεθοδολογιες και γενικως στο μαθημα αυτο λιγα πραγματα μπορουν να δυσκολεψουν πραγματικα καποιον που διαβαζει οπως πρεπει. Προσεξτε μην μπερδευτειτε με τη θεωρια και το πως εφαρμοζεται στις ασκησεις ( απο εμπειρια μιλαω εχασα το 20 απο το θεμα Β1. Ναι απο το Β1.

Μαθηματικα Κατευθυνσης

Εδω ειμαστεεεε. Το πιο δυσκολο μαθημα της κατευθυνσης μας. Οποιος λεει το αντιθετο ειναι πραγματικα υπεροπτης. Ακομα κι εγω που εγραψα 20 με σχετικη ανεση ρωτηστε τους καθηγητες μου πως το αντιμετωπιζα. Ειχα εξαιρετικο καθηγητη και σε σχολειο και σε φροντιστηριο και πρεπει συνολικα να ελυσα καμια 900-1000 ασκησεις ως συνολο. Αλλα μη σας τρομαζουν τα νουμερα. Για αλλους ειναι λιγες για αλλους πολλες. Σημασια εχει να ασχολεισαι καθημερινα με το μαθημα αυτο να διαβαζεις καλα τη θεωρια να μη παπαγαλιζεις και να μπορεις να αποτυπωνεις στο χαρτι αυτα που σκεφτεσαι απλα, χωρις να προσπαθεις να αποδειξεις οτι εισαι το απολυτο μαθηματικο μυαλο. Θεωρω οτι με ικανοποιητικο διαβασμα ενας καλα προετοιμασμενος μαθητης μπορει να φτασει το 15+ (με φυσιολογικα και χωρις ακροβατικα θεματα). Θελει ψυχραιμια προγραμμα και κυριως... κουραγιο. Την ωρα της εξετασης σψστη κατανομη τπυ χρονου. Δε καθομαστε σε ενα δυσκολο ερωτημα πανω απο 20 λεπτα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ. ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΑΟΔΕ

Αν νομιζετε οτι ειναι ευκολο να γραψεις 20 η οτι ολοι γραφουν 20 πηγαιντε να δειτε τα στατιστικα. Θα δειτε οτι μονο το 30% ειναι απο 18-20. ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ αποστηθιση ολου του βιβλιου. Το εννοουν οταν γκαριζουν οι καθηγητες. Εφραψα μια προταση με δικα μου λογια ο ενας 100 ο αλλος 98. Για μια προταση. Καταλαβαινετε τι θα γινοταν για παραπανω προτασεις. ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ. Να μη ξεφευγει τελεια ουτε κομμα ουτε καν θαυμαστικο. Φωτοτυπια του βιβλιου οι απαντησεις. Αν εχει και καμια μουτζουρα απο εσας καντε τη και αυτη xD. Βγαλτε προγραμμα διαβαδτε το σταθερες ωρες καθε εβδομαδα και προς θεου διαβαστε το ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΙ. Μονο εται θα σας μεινουν οσα διαβασετε. Μην αφιερωνεστε μοναχα σε αυτο το μαθημα παραμελωντας τα αλλα ουτε να πειτε σημερα βαριεμαι δε διαβαζω ΑΟΔΕ. Μην αφησετε το μαημα αυτο αδιαβαστο ουτε μια φορα. Μονο ετσι θα πατε για ψηλη βαθμολογια. Μαλακιες τυπου "Ενταξει παπαγαλια ειναι θα το αρζισω το Πασχα" ειναι μπαρουφες και οποιος ισχυριζεται οτι τα καταφερε ετσι λεει επισης μπαρουφες. Το μονο πουβθα καταφερετε ξεκινωντας διαβασμα το Πασχα ειναι να πελαγωσετε με το μεγεθος της υλης και εν τελει να το παρατησετε.
Ναι παιδια καξ εγω και εσεις και ολοι οσοι το δωσαμε το σκισαμε το καψαμε καναμε βουντου στη συγγραφικη ομαδα, ευχηθηκαμε θανατο και ολα τα συναφη. Προσοχη: Το ΑΟΔΕ βλαπτει σοβαρα εσας και τους γυρω σας.
ΑΕΠΠ

Το πιο ωραιο και ευχαριστο μαθημα της κατευθυνσης μας αλλα ταυτοχρονα το πιο δυσκολο να αποτυπωσεις στο χαρτι των εξετασεων. Βασιζεται κυριως σε δικες σου κινησεις στο πως να διαζειριστεις τον αλγοριθμο η το προγραμμα σου και ο διορθωτης ευκολα μπορει να χαθει η να μην καταλαβαινει τι κανεις. Θελει δομημενη σκεψη, απλη αποτυπωση και κατανοητη και ΟΧΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ. Λυνετε ολο το διαγωνισμα στο προχειρο και μετα στο καθαρο σας. Η θεψρια του ειναι εμετικη στον τροπο με τον οποιο περιγραφεται παρ'ολα αυτα εχει πολυ σημαντικες εννοιες για καποιον που θα ασχοληθει με υπολογιστες. Η θεωρια του ειναι απροβλεπτη ως προς τον τροπο εξετασης και κρυβει παγιδες ορισμενες φορες. Παρ'ολα αυτα ειναι ενα αρκετα προσιτο μαθημα που αμα διαβασεις γραφεις ενα 14-15 με σχετικη ανεση. Το παραπανω δεν ειναι απροσιτο αλλα για πανω απο 18 θελει να εισαι αρκετα καλος.

Φυσικη

Ισψς το μαθημα που με δυσκολεψε περισσοτερο ολη τη χρονια. Ποτε δεν τη συμπαθησα ομως ειναι αναγκαιο κακο. Για τις ασκησεις θα πω ψυχραιμια και ολα λυνονται. Η φυσικη καλως η κακως εχει συγκεκριμενα εργαλεια με τα οποια τη δουλευεις και φτανεις στη λυση τν προβληματων της. Τωρα, το κομματι της θεωριας ειναι λαντα αμγιλεγομενο. Εγω ως συμβουλη εχω να πω το εξης. Στο πρωτο θεμα θα παρετε 25/25 μονο αν διαβασετε το σχολικο. Δε λεω καλα και ολα τα βοηθηματα αλλα για κοιταξτε να δειτε ποιο βοηθημα λεειστηωθεωρια του για τον κολπο του Fundy (στις εξαναγκασμενες) η για τις οπτικες ινες στα ηλεκτρομαγνητικα κυματα τα οποια παρακαλω βρισκονται σε ΛΕΖΑΝΤΕΣ κατωαπκ τις φωτογραφιες και εχουν φιλοξενηθει απο τα πρωτα θεματα. Γενινως προσεξτε πολυ προτασεις που κανουν μπαμ οτι θα μπορουσαν να ειναι σε πρωτο θεμα. Ολως παντα μην την αφησετε για το τελος και same rules apply ως προς τον τροπο αντιμετωπισης των ασκησεων. Ψυχραιμια και ΘΜΚΕ ειναι τα δυνατοτερα σας οπλα. <3


ΑΟΘ

Και παμε στο τελευταιο μας μαθημα. Το ΑΟΘΑΚΙ μας. Ευχαριστο μαθημα με αρκετη και μπολικη θεωρια την οποια και πρεπει να αποστηθισεις δυστυχως (φημες οτι δεν ειναι παπαγαλια οπως το ΑΟΔΕ ειναι απλα φημες μου συνεβη ακριβως το ιδιο στο ΑΟΘ αλλαζοντας παλι μια-δυο προτασουλες). Εχει ευκολες προς γελοιες ασκησεις οι οποιες χρειαζεται να ξερεις λιγα απλα μαθηματικα. Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο. Διαβαστε τη θεωρια κατανοηστε τις ασκησεις και εζρτε ενα 20 στην τσεπη σε ενα μαθωμα βαρυτητας στο πεμπτο πεδιο.

Ισως ολα αυτα που ειπα καποιους να τους αγχωσουν. Φαινεται οτι καποιος μαθητης που ακοκουθει αυτο το προγραμμα δεν εχει καθολου ελευθερο χρονο. Το ακριβως αντιθετο. Με πρφραμματισμενο διαβασμα σου περισσευει χρονος ακριβως επειδη τον εχεις μοιρασει σωστα. Δεν ειναι καλκ να διαβαζεις ολη μερα ουτε και αποδοτικο. Αν το αντεχετε μαγκια σας και μπραβο σας. Βγειτε τις βολτες σας σαχλαμαριστε με τους φιλους σας. Γενικως να αφιερωνετε χρονο στον εαυτο σας για να γεμιζουν οι μπαταριες σας. Προτεινω να αποφευγετε τα κλαμπ γιατι γινεται ενα κεφαλι καζανι και αντε μετα να διαβασεις (ναι πηγα σε κλαμπ μια μερα πριν γραψω ΑΟΔΕ στο φροντ. Μη το δοκιμασετε σας λεωωωω xD). Βγειτε για ενα χαλαρο καφεδακι 2-3 ωριτσες ενα Σαββατο απογευμα. Και προς το τελος αμα νιωθετε κουρασμενοι απλα καντε διαλλειμα. Το να διαβαζει κανεις κουρασμενος τον κανει να νομιζει οτι ξεζασε και αυτα που ηξερε με αποτελεσμα να δημιουργειται εντονο αγχος. Λοιποοοοον αυτα τα "λιγα" ειχα να σας πω. Καλο καλοκαιρι να εχετε καλη ξεκουραση και απο Σεπτεμβρη δυναμικα. Πατε να σκισετε μαγκες :D :D


δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.οργανωμενο και μεθοδικο διαβασμα,χωρις υπερβολες ομως.καλο καλοκαιρι και καλη ξεκουραση παιδια,winter is coming :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,793 μηνύματα.
δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.οργανωμενο και μεθοδικο διαβασμα,χωρις υπερβολες ομως.καλο καλοκαιρι και καλη ξεκουραση παιδια,winter is coming :P

καλε, εχουμε 1 μηνα και κατι ακομη!!! χαρειτε το καλοκαιρακι σας :D :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Μαθηματικα Γενικης
Θα μιλησω για αυτο το μαθημα γενικης μιας και το εδωσα. Για τα αλλα δεν εχω ξεκαθαρη αποψη. Απαιτητικο μαθημα. Προσεξτε ιδιαιτερα τη θεωρια. Μην την παραμελειτε νομιζοντας οτι θα βγει μεσα στο πασχα. ΟΧΙ. Θα πελαγωσετε γιατι η Στατιστικη εχει πολυ θεωρια η οποια κατα κυριο λογο φορα καθαρα θεματα θεωριας και οχι ασκησεων π.χ ραβδογραμματα ορισμοι αυτων κτλ. Οι ασκησεις ποικιλουν και απαιτειται συχνη ενασχοληση με αυτες, χωρις ομως ιδιαιτερη δυσκολια. Ειδικα η Στατιστικη εχει σχεδον συγκεκριμενες μεθοδολογιες και γενικως στο μαθημα αυτο λιγα πραγματα μπορουν να δυσκολεψουν πραγματικα καποιον που διαβαζει οπως πρεπει. Προσεξτε μην μπερδευτειτε με τη θεωρια και το πως εφαρμοζεται στις ασκησεις ( απο εμπειρια μιλαω εχασα το 20 απο το θεμα Β1. Ναι απο το Β1.

Μαθηματικα Κατευθυνσης

Εδω ειμαστεεεε. Το πιο δυσκολο μαθημα της κατευθυνσης μας. Οποιος λεει το αντιθετο ειναι πραγματικα υπεροπτης. Ακομα κι εγω που εγραψα 20 με σχετικη ανεση ρωτηστε τους καθηγητες μου πως το αντιμετωπιζα. Ειχα εξαιρετικο καθηγητη και σε σχολειο και σε φροντιστηριο και πρεπει συνολικα να ελυσα καμια 900-1000 ασκησεις ως συνολο. Αλλα μη σας τρομαζουν τα νουμερα. Για αλλους ειναι λιγες για αλλους πολλες. Σημασια εχει να ασχολεισαι καθημερινα με το μαθημα αυτο να διαβαζεις καλα τη θεωρια να μη παπαγαλιζεις και να μπορεις να αποτυπωνεις στο χαρτι αυτα που σκεφτεσαι απλα, χωρις να προσπαθεις να αποδειξεις οτι εισαι το απολυτο μαθηματικο μυαλο. Θεωρω οτι με ικανοποιητικο διαβασμα ενας καλα προετοιμασμενος μαθητης μπορει να φτασει το 15+ (με φυσιολογικα και χωρις ακροβατικα θεματα). Θελει ψυχραιμια προγραμμα και κυριως... κουραγιο. Την ωρα της εξετασης σψστη κατανομη τπυ χρονου. Δε καθομαστε σε ενα δυσκολο ερωτημα πανω απο 20 λεπτα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ. ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Μαθηματικά Γενικής:
Η παράγωγος είναι το όριο με το "f(x+h)-f(x)"
Μαθηματικά Κατεύθυνσης:
Η παράγωγος είναι το όριο με το "f(x)-f(x0)"

Παρόλο που τα δύο όρια είναι ισοδύναμα, το δεύτερο θεωρείται λάθος στα Μαθηματικά Γενικής.
-"Μα, το ίδιο πράγμα είναι"
-"Όχι καριολάκι. Το δεύτερο δεν υπάρχει μέσα στο βιβλίο Γενικής";)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Georgepsom

Νεοφερμένος

Ο Georgepsom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Ναι τους πειραζε πολυ να τα βαλουν το ιδιο......αλλα ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ ΚΑΡΙΟΛΑΚΙΑ θα πρεπει να τα μαθαινετε διαφορετικα ετσι για να μπερδευτειτε. Ουφ, αφου τελειωσε και αυτο ολα καλα. Καλη δυναμη σε οσους ξεκινανε!! :clapup::clapup::clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλές διακοπές! Ας χαλαρώσουμε για ένα μήνα ξεχνώντας ότι υπάρχουν Πανελλαδικές!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Peace_

Τιμώμενο Μέλος

Η Peace_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Χημείας Πατρών (Πάτρα). Έχει γράψει 1,563 μηνύματα.
Πάντως εγώ ξέχασα μία πρόταση στη βιολογία γενικής, ο ένας μου έβαλε 92, ο άλλος 100. Είναι να τρελαίνεσαι!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

soppap

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η soppap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 230 μηνύματα.
Πάντως εγώ ξέχασα μία πρόταση στη βιολογία γενικής, ο ένας μου έβαλε 92, ο άλλος 100. Είναι να τρελαίνεσαι!!

Τι ξέχασες,αν επιτρέπεται;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Peace_

Τιμώμενο Μέλος

Η Peace_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Χημείας Πατρών (Πάτρα). Έχει γράψει 1,563 μηνύματα.
Στην εξέλιξη που είναι τοπικά και χρονικά προσδιορισμένη, τη μεσαία από τις τρεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

soppap

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η soppap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 230 μηνύματα.
Στην εξέλιξη που είναι τοπικά και χρονικά προσδιορισμένη, τη μεσαία από τις τρεις.

Κι εγώ πιστεύω,πως αν το υπόλοιπο γραπτό ήταν άρτιο,σου ''έκοψε'' πολλά μόρια αυτός/ή που έβαλε το 92.Καθένας βαθμολογεί με κριτήριο τις δικές του απαιτήσεις κι όχι μ'αυτές που πραγματικά απιτούνται.:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Tribbiani

Νεοφερμένος

Ο Tribbiani αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 92 μηνύματα.
Επιτέλους λίγη παραλία :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,091 μηνύματα.
Παιδιά εκμεταλλευτειτε το καλοκαίρι και φορτιστε τις μπαταρίες σας. Το επόμενο καλοκαίρι θα ειναι το πιο ξεγνοιαστο, ολη μέρα μπάνια και εγω προσωπικά, έχω να ξυπνήσω νωρις, πριν τις 9, απο οταν βγήκαν τα αποτελεσματα :clapup: Να κάνετε ο,τι καλύτερο μπορείτε :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διονύσης13

Τιμώμενο Μέλος

Ο Διονύσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 996 μηνύματα.
Εγω καλυτερο το περιμενα το φετεινο καλοκαιρι, πολλη σαπιλα ρε παιδι μου :P Καλη ξεκουραση παιδια και καλα μπανια. :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,091 μηνύματα.
Εγω καλυτερο το περιμενα το φετεινο καλοκαιρι, πολλη σαπιλα ρε παιδι μου :P Καλη ξεκουραση παιδια και καλα μπανια. :clapup:

Εγώ απ'όσα έλεγα ότι θα κάνω, το 1/4 κατάφερα,αλλά τέλος πάντων, έχουμε καιρό ακόμα :P

Γι'αυτό παιδάκια, ξεκουραστείτε, διαβάστε και λίγο πριν ανοίξουν τα φροντιστήρια,για να είστε ξέγνοιαστοι το επόμενο καλοκαίρι :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vilas

Νεοφερμένος

Ο Vilas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 76 μηνύματα.
Εγώ απ'όσα έλεγα ότι θα κάνω, το 1/4 κατάφερα,αλλά τέλος πάντων, έχουμε καιρό ακόμα :P

Εγω έλεγα με το που τελειώσουν οι πανελλήνιες θα παω γυμναστήριο αμέσως......κοντεύει Αυγουστος :D .....αλλα θα παω :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

filomathis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο filomathis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 161 μηνύματα.
6 μερες ακομαα!!!και ξεκιναμε τα μαθηματα στο φροντιστηριο :clapup:, Αν και προσωπικα πιστευω πως δεν ειναι τιποτα τελικα η 3η λυκειου και η πανελλαδικες αλλα αντε να τελιωνουμε!!;):whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

johnietraf

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Στατιστικής ΟΠΑ και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,889 μηνύματα.
Εγω εχω και μεθαυριο μαθημα αν ειναι δυνατον!!!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top