Είναι μια από τις σπάνιες φορές που συναντώ άτομο, το οποίο πιστεύει πως η δεύτερη προσπάθεια στις Πανελλαδικές δεν είναι σίγουρη αποτυχία.. Κι εγώ αυτό πιστεύω..πως όταν έχεις βάλει ένα στόχο, έχεις τη δυνατότητα να ξαναπροσπαθήσεις.. Όταν ακούω λόγια του τύπου "αν ξαναδώσω είναι σίγουρο πως θα γράψω χειρότερα από την πρώτη φορά", "το ότι δεν πέρασα με την πρώτη σημαίνει πως και να ξαναδώσω δε θα περάσω".. Ακόμη και ο μαθηματικός μας έχει περάσει σε πολλά παιδιά αυτό το μήνυμα.. Δεύτερη φορά Πανελλαδικές = Αποτυχία.. Δεν ισχύει πάντα..

Παιδιά ήθελα να καταθέσω και εγώ τις εμπειρίες μου για αυτό το θέμα. Λοιπόν, πριν λίγα χρόνια, ο ξάδερφος μου έδωσε πρώτη φορά πανελλαδικές, δεν πολυδιάβαζε και πέρασε ΑΕΝ. Πήγε αλλά δε του άρεσε η σχολή και έφυγε. Έδωσε μετά από 4 χρόνια πανελλήνιες για 2η φορά, πήρε και άλλη κατεύθυνση ( από τεχνολογική που ήταν, πήρε θεωρητική και έβγαλε 15500), πέρασε εκεί που ήθελε και είχε βάλει στόχο, ναυτιλιακά αλλά δεν έπιασε Παπει, πήγε όμως στη Χίο ( Πανεπιστήμιο Αιγαίου ) και το τελείωσε

. Εγώ έδωσα πρώτη φορά πανελλήνιες το 2008 και πέρασα Φιλολογία Αθήνας

πήρα το πτυχίο μου στα 4 χρόνια και εργάζομαι πάνω στο αντικείμενο μου στον ιδιωτικό τομέα. Άρχισα να σκέφτομαι όμως, πως μπορώ να εξελίξω τις σπουδές μου, μετά το πτυχίο. Ήδη διαβάζω για 1 μεταπτυχιακό στα ΜΜΕ, που δίνω εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Ψάχνοντας όμως σε οδηγούς σπουδών πολλών θεωρητικών σχολών, βρήκα μία σχολή που μου αρέσει πολύ το ΤΕΙ Αθήνας Κοινωνικής εργασίας, από εκεί βγαίνεις κοινωνική λειτουργούς και σκέφτομαι σοβαρά να δώσω του χρόνου πανελλήνιες με τη μαθήτρια μου που δίνει του χρόνου. Μου αρέσει πολύ σαν επάγγελμα

και προτιμώ να δοκιμάσω και σπουδές διαφορετικού περιεχομένου, από το να εξελίξω σε επίπεδο μεταπτυχιακού - διδακτορικού έναν συγκεκριμένο τομέα όπως τη Φιλολογία και στρέφομαι και αλλού

. Η γνώμη μου είναι να κάνετε αυτό που θέλετε οι ίδιοι, ειδικά στην εποχή της κρίσης, όπου σε όλα τα επαγγέλματα, επικρατεί η αβεβαιότητα και η αστάθεια ( πλην σχολών με απορρόφηση στο δημόσιο βλ στρατό, αστυνομία )

να ακούσετε την καρδιά σας και τις επιθυμίες σας. Στην τελική, δική σας είναι η ζωή και καλό είναι να ζήσετε τη ζωή που θέλετε εσείς και όχι κάποιος άλλος ή άλλοι για εσάς

. Να έχετε στο μυαλό σας τους στόχους σας και να πορεύεστε με αυτούς!!