Απολαύστε το καλοκαίρι σας. Mark my words. Μην ακούτε ότι είναι η χειρότερη χρονιά. Εμένα η καλύτερη μου φάνηκε. Το καλοκαίρι ήταν χαλαρότατο, βόλτες, μπάνια, κάψιμο... Η χρονιά περνάει ενοχλητικά γρήγορα, ξαφνικά φτάνει Φλεβάρης και λες πότε έφτασα εγώ εδώ ;
Προς θεωρητικούς, μην αφήνετε την
ιστορία για μετά. Πρέπει να τη μαθαίνετε απέξω από τώρα. Μην λέτε ότι φτάνει ο χρόνος. Η ιστορία δεν καλύπτεται ούτε τα χριστούγεννα ούτε το πάσχα. (ξέρω εκ πείρας

) Κάντε ένα κουράγιο και μάθετε κάθε μάθημα που κάνετε.
Επίσης, θα καταλάβετε απότομα ότι η
λογοτεχνία διδάσκεται πολύ διαφορετικά και πως απαιτεί διάβασμα. Βασικά δεν έχει καμία σχέση πως τη διαβάζατε τόσα χρόνια. Δώστε της σημασία και αυτή θα σας το ανταποδώσει. (Συνιστώ αδερφές Μπουκόρου)
Στα
λατινικά, φροντίστε να μάθετε το καλοκαίρι οπωσδήποτε όλη την
υποτακτική/προστακτική και ΕΦ και ΜΦ. Επίσης και τα ανώμαλα ρήματα (eo, fero, aio κλπ). Οι μεταφράσεις είναι ευκολότερες από τις περσινές οπότε μη φοβάστε. Επίσης ΜΗΝ αφήσετε τον πλάγιο λόγο για το τέλος, ξεκινήστε τον από το καλοκαίρι.
Αρχαία κάντε άγνωστα. Άγνωστα να εξοικειώνεστε. Στην αρχή μπορεί να μην τα βρίσκετε όλα αλλά όσο περισσότερα κάνετε τόσο πιο πολλά φαινόμενα θα αναγνωρίζετε και τόσο πιο πολύ αυτοπεποίθηση θα έχετε. Το γνωστό είναι κάτι το "εύκολο", λίγο η εισαγωγή ξενίζει στην αρχή αλλά κατά τα άλλα τα κείμενα είναι ενδιαφέροντα (εγώ προσωπικά απολάμβανα να διαβάζω τα ερμηνευτικά σχόλια).
Έκθεση μην το παρατραβάτε, εντάξει δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλές ώρες τη βδομάδα. Εγώ ένα δίωρο έκανα και έγραφα ένα κριτήριο τη βδομάδα.
Επίσης, προς όλους, μην ακούτε ποτέ τι λένε οι άλλοι, πόσο μπροστά είναι, πόσο τέλεια τα ξέρουν κλπ. Είμαι κατηγορηματική σε αυτό. Δεν σας νοιάζει σε ποιο σημείο βρίσκεται ο άλλος, εσείς κοιτάξτε τη δουλειά σας, διαβάστε συγκεντρωμένοι. Αποδώστε μια ποιότητα στο διάβασμά σας. Διαβάστε όσο μπορείτε και ως το σημείο που καταλαβαίνετε τι διαβάζετε.
Επιπλέον, είναι απαραίτητο τώρα που πειραματίζεστε, να βρείτε τις ώρες που είστε πιο αποδοτικοί. Διαβάζετε καλύτερα το πρωί ή το απόγεμα προς βράδυ;
Εγώ πχ διάβαζα πάντα βράδυ,ενώ το peak μου ήταν μεταξύ 11-2 το βράδυ. Αυτό θα το κρίνετε εσείς.
PS Αν διαβάζετε βράδυ συνιστώ μια καλή κρέμα ματιών για το πρήξιμο και ένα καλό concealer
Εγώ έκανα 2 ώρες έκθεση, 2 λατινικά, 2 ιστορία, 2 λογοτεχνία, 4 αρχαία (2+2), 2 ώρες μαθηματικά και 2 ώρες ΑΟΘ.