Καταλαβαίνω ότι βρίσκεσαι σε τέλμα, αλλά πρέπει να ακούσεις κάποιες αλήθειες:
- Για να δώσεις κατατακτήριες, πρέπει να έχεις ήδη τίτλο σπουδών από ΑΕΙ. Οπότε ξεχνάς από τώρα το ενδεχόμενο αυτό.
- Το να μπεις μέσω ΙΕΚ σε πανεπιστήμιο επίσης το ξεχνάς, γιατί παρόλο που η διάταξη υπάρχει δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά. Και εκεί που εφαρμόζεται (σε κάτι τμήματα του κώλου τύπου Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) παίρνουν 1-2 άτομα το χρόνο. Δεν θα πόνταρα εκεί.
Με βάση τα παραπάνω, οι επιλογές που έχεις είναι δύο: να δώσεις πανελλήνιες για νομική απευθείας (η βέλτιστη οδός) ή να πας σε ένα τμήμα για 4-5 χρόνια, να το βγάλεις και μετά να δώσεις κατατακτήριες.
Τη δεύτερη οδό δεν θα την συνιστούσα γιατί θεωρώ καραγκιοζιλίκι να πηγαίνεις σε μια σχολή με εντεταλμένη αποστολή να τη βγάλεις για να μεταπηδήσεις σε άλλη. Συν ότι αν δεν σου αρέσει το αντικείμενο θα δεινοπαθήσεις και ενδεχομένως να μην την βγάλεις καν. Επίσης, αν δεν το έχεις με το διάβασμα (δεν λέω ότι ό,τι γράφεις πανελλήνιες αντικατοπτρίζει τις ικανότητες σου για διάβασμα απλά είναι ένας δείκτης) δε νομίζω να επιβιώσεις στη νομική ούτως ή άλλως.
Συμβουλή μου: στρώσε κώλο διάβασε για νομική. Εαν κατάλαβα καλά είσαι τώρα 19 χρονών; Ακόμη έχεις χρόνο και μέρες αν όντως σε ενδιαφέρει μόνο η εν λόγω σχολή. Να μιλάμε από τώρα για κατατακτήριες είναι στα όρια του αστείου.