Γειά σας! Στην Β'Λυκείου είμουν θετική κατεύθυνση. Σκέφτομαι να αλλάξω σε τεχνολογική. Θέλω να με βοηθήσετε σε αυτό.
1) Είμαι προγραμματιστής άρα πιστεύω ότι το μάθημα της πληροφορικής θα μου είναι εύκολο
2) Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το 3 πεδίο ( Αλλα με ενδιαφέρει 2 και 4 )
3) Στην Χημεία κατεύθυνσης έγραψα 8 και στης γενικής 9 ( Άλλα το 80% γράφουν πάνω από 18 στην τρίτη )
4) Τα παιδιά που είναι στην τεχνολογική κατεύθυνση δεν είναι και τα καλύτερα
5) ΑΟΔΕ VS Βιολογία ποιό είναι πιο εύκολο? ( ξέρω η βιολογία έχει λογική )
1) Ισχύει. Ένας φίλος μου γνώριζε ήδη γλώσσες προγραμματισμού και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Αλλά γενικά νομίζω ότι είναι εύκολο και ευχάριστο μάθημα, τουλάχιστον αυτά μου λένε γνωστοί μου που ήταν στην Τεχνολογική.
2) Πολλοί που ενδιαφέρονται για 2ο & 4ο πηγαίνουν Θετική πάντως, είναι καθαρά θέμα επιλογής μαθημάτων
3) Η Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης γενικά είναι εύκολο μάθημα (θεωρείται το 2ο πιο εύκολο μετά το μάθημα επιλογής, εάν δεν κάνω λάθος). Το 5ο κεφάλαιο είναι Οργανική Χημεία (όπως και στη Β' Λυκείου) και τα προηγούμενα έχουν να κάνουν με χημικές ισορροπίες
4) Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ είναι ότι στην Τεχνολογική πηγαίνουν είτε οι πολύ καλοί μαθητές (για Πολυτεχνεία και Πληροφορικές κυρίως), που τελικά πιάνουν πολλά μόρια, είτε οι πολύ χάλια. Στη Θετική το επίπεδο είναι ανεβασμένο σε γενικές γραμμές, είναι ελάχιστοι οι κακοί μαθητές. Στο τμήμα μου στο σχολείο, για να καταλάβεις, ήταν μόνο 3/17 άτομα με βαθμό κάτω από 18.
5) Απ' όσο ξέρω, το βιβλίο ΑΟΔΕ είναι υπερβολικά κακογραμμένο. Αλλά είναι ελάχιστες σελίδες. Η Βιολογία Κατεύθυνσης είναι ύλη 8 κεφαλαίων, αρκετά εξειδικευμένων γνώσεων, και έχει αρκετούς τύπους ασκήσεων. Με αυτά τα δεδομένα, θα έλεγα ότι η Βιολογία είναι πολύ πιο δύσκολη.
Αλλά και πάλι είναι θέμα επιλογής. Πχ προσωπικά, ακολούθησα Θετική Κατεύθυνση για την Ιατρική (ειδάλλως θα πήγαινα Θεωρητική), αλλά και για 2ο & 4ο να ενδιαφερόμουν, πάλι Θετική θα πήγαινα. Στο Νομό μου δεν έχουμε 1ο Κύκλο Τεχνολογικής, οπότε θα έπρεπε να υποστώ το ΑΟΔΕ και την χαζογλώσσα του ΑΕΠΠ, όπως και ένα τμήμα με άθλιους μαθητές στο σχολείο μου.
Διαλέγεις και παίρνεις.