Με όσους έχω μιλήσει (φίλους και γνωστούς) κατηγορούν αφάνταστα τους γονείς που χωρίζουν...!!! Λένε πως δεν σκέφτοντε τα παιδιά τους και την ψυχολογία που θα αποκτήσουν μετά από έναν χωρισμό...!!! Είμαι κι εγώ παιδί χωρισμένων γονιών και καταλαβαίνω...!!! Κατ' εμέ είναι πολύ άδικο να κατηγορούν τους γονείς...!!! Ναι μεν αυτοί φταίνε αλλά να μένουν μαζί και να παιρνάνε μια ζωή σκατά... δεν είναι καλό ούτε για το παιδί τους και πανω απ' όλα για τους ίδιους...!!! Οι έξυπνοι γονείς που δεν θέλουν να έχουν τα παιδιά τους ψυχολογικά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί πότε και πως τσακώνονται γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν από μικρή ηλικία όπως κι εγώ τότε...!!! Και πάνω απ' όλα να δώσουν στο παιδί τους να καταλάβει πως όλοι οι άνθρωποι δεν ταιριάζουν μεταξύ και θα είναι άδικο να μένουν μαζί και να χαραμίζουν τη ζωή τους...!!! Οι συνέπειες των παιδιών εξαρτούνται από τους γονείς και πως θα είναι το κλίμα μέσα στο σπίτι...!!! Ένας άγριος τσακωμός δεν θα πρέπει να γίνεται μπροστά στο παιδί...!!! Εμένα οι γονείς μου το τηρούσαν, αλλά όχι πάντα...!!! Ψυχολογικά προβλήματα δεν θα έλεγα πως έχω...!!! Στην αρχή είχα και κάθε βράδυ έκλαιγα, αλλά όλα αντιμετωπίζονται με την θέληση των γονιών...!!! Εκεί φαίνεται και πόσο ενδιαφέρονται...!!! Αν και ξέφυγα λιγάκι από το κύριο θέμα αυτές είναι οι απόψεις μου έτσι όπως τις βίωσα! Αν κάποιος ανέφερε τα ίδια ζητώ συγνώμη, γιατί δεν διάβασα όλες τις σελίδες...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.