riasam
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marian
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nata7270
Νεοφερμένο μέλος

chara7909
Νεοφερμένο μέλος

και επισης οταν λεμε ειδκη αγωγή εννοουμε παιδια που έχουν προβληματα δυσλεξίας ή και νοητικά προβλήματα??
tolisman
Δραστήριο μέλος

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής (ΠΤΕΑ) ιδρύθηκε το 1993. Εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει έδρα το Βόλο, και άρχισε να λειτουργεί το Σεπτέμβριο του 1998. Το ΠΤΕΑ είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα Eιδικής Aγωγής στην Ελλάδα.
Αποστολή του τμήματος είναι η κατάρτιση Ειδικών Παιδαγωγών για την Προσχολική και Πρώτη Σχολική Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος δίνεται στους φοιτητές/τριες η δυνατότητα εκπαίδευσης στις ακόλουθες ομάδες μαθητών/τριών με ειδικές ανάγκες:
Παράλληλα με την κατάρτισή τους ως Ειδικοί Παιδαγωγοί, οι απόφοιτοι του Τμήματος διαθέτουν την απαιτούμενη εκπαίδευση για να διδάξουν και στο χώρο της Γενικής Αγωγής.
- Νοητική υστέρηση
- Προβλήματα ακοής
- Προβλήματα όρασης
- Αυτισμός
- Μαθησιακές δυσκολίες
https://www.sed.uth.gr/index.php?lang=gr
marian
Νεοφερμένο μέλος

kati
Νεοφερμένο μέλος

Επίσης όταν ειδικέυεσαι μεσα στη σχολή σ'εναν κλάδο(πχ προβλήματα ακοης) επειτα στα σχολεια δουλευεις σ εκεινο π εξειδικευτηκες η αναλαμβανεις ολες τις περιπτωσεις?
Ευχαριστω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marionikos
Νεοφερμένο μέλος

Άλλη μια ερώτηση κ απο εμένα..εβγαλα 18700 κ αναρωτιεμαι ποια ειναι η καλύτερη επιλογη..παιδαγωγικο η παιδαγωγικο ειδικης αγωγης?
Επίσης όταν ειδικέυεσαι μεσα στη σχολή σ'εναν κλάδο(πχ προβλήματα ακοης) επειτα στα σχολεια δουλευεις σ εκεινο π εξειδικευτηκες η αναλαμβανεις ολες τις περιπτωσεις?
Ευχαριστω!
Αν τελειώσεις οποιαδήποτε σχολή που έχει σχέση με την ειδική αγωγή τότε υποχρεωτικά δουλεύεις σε μονάδα ειδικής αγωγής.Επιπλέον αν και όταν διοριστείς σίγουρα τα πρώτα χρόνια θα είσαι σε καθαρόαιμο ειδικό σχολείο με ότι αυτό συνεπάγεται....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
steph
Νεοφερμένο μέλος

aristotelis13
Νεοφερμένο μέλος

seize the day
Εκκολαπτόμενο μέλος

z@uz@una
Νεοφερμένο μέλος

Katerina9138376
Νεοφερμένο μέλος

Πάντως πιστεύω πως αν κάποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με τα παιδιά αυτά και είναι συνειδητοποιημένος όσον αφορά το αντικείμενο του και γνωρίζει πού θα απασχοληθεί μελλοντικά,τότε είναι η καλύτερη επιλογή..

kaliorova
Νεοφερμένο μέλος

It's mOnEy honey
Εκκολαπτόμενο μέλος

steph
Νεοφερμένο μέλος

Lilla My
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τέλος, εγώ πιστεύω πως είναι καλύτερο να διαλέγεις τον πιο άμεσο τρόπο για την εκπλήρωση των ονείρων σου. Κανένας δε θέλει επιπλέον εμπόδια στο δρόμο του.
Καλή τύχη κι επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις να κάνεις!

boubou
Εκκολαπτόμενο μέλος

απο οτι ξερω απορροφασαι γρηγορα αλλα σαν αναπληρωτης κ αργεις να γινεις μονιμος..
παντως αν αγαπας αυτη τη δουλεια στν συστηνω ανεπιφυλακτα!!!
εμενα μου τν προτειναν πολλα ατομα κ με τα μορια που ειχα περνουσα αλλα δν τν δηλωσα γιατι δν θα αντεχα...
δν εχω τν δυναμη να αντιμετωπιζω καθημερινα παιδακια με προβληματα...
απο οτι με εχουν πληροφορησει ανθρωποι που ασκουν αυτο το επαγγελμα σε παιρνουν με ασεπ αμεσως ως αναπληρωτη αλλα αργεις να μονιμοποιηθεις....παντως πρεπει να το ΘΕΣ γιατι χρειαζεται αρκετη δυναμη να μπορεις να χειριζεσαι αυτα τα παιδακια με καλοσυνη κ οχι οικτο!
gio_santo
Νεοφερμένο μέλος

τεσπα,εχω ακουσει τα καλυτερα για αυτο το τμημα απο αποφοιτους,οπως και για την πολη.
περασε κανενας αλλοσ?
2 γνωστοι μου πηγαν στο τμημα της ειδικης αγωγης του βολου...υπαρχει κ ενα παρομοιο τμημα στν θεσαλλονικη δν ξερω ομως πως το λενε ακριβως...
απο οτι ξερω απορροφασαι γρηγορα αλλα σαν αναπληρωτης κ αργεις να γινεις μονιμος..
παντως αν αγαπας αυτη τη δουλεια στν συστηνω ανεπιφυλακτα!!!
εμενα μου τν προτειναν πολλα ατομα κ με τα μορια που ειχα περνουσα αλλα δν τν δηλωσα γιατι δν θα αντεχα...
δν εχω τν δυναμη να αντιμετωπιζω καθημερινα παιδακια με προβληματα...
το τμημα στη θεσσαλονικη λεγεται εκπαιδεθτικης κ κοινωνικης πολιτικης και ειναι στο παμακ!
ηταν η δευτερη επιλογη μου μετα το ειδικης αγωγης.Γενικα απο οτι εχω καταλαβει υπαρχει κοντρα μεταξυ των 2 τμηματων γιατι προσφατα αναγνωριστηκαν τα επαγγελματικα δικαιωματα του τμηματος στο παμακ σχεδον ισα με το ειδικης αγωγης.
το τμημα στο παμακ εχει 2 η 3 χρονια(δν ειμαι σιγουρη) γενικα και μετα διαλεγεις κατευθυνση ειδικης αγωγης η συνεχους εκπαιδευσης (η οποια ασχολειται κυριως με τα σχολεια δευτερης ευκαιριας).
προτιμησα το ειδικης αγωγης του βολου γιατι ειναι πιο αμεσο στην ειδικη αγωγη κ οι κατευθυνσεις του ειναι α)ειδικη αγωγη δασκαλων και β)ειδικη αγωγη νηπιαγωγων στο 4ο ετος.
dadoula
Νεοφερμένο μέλος

----------------------------------------------------
για τα βιβλια μηπως γνωριζει κανεις κατι?γιατι δεν τα εχω βρει ολα αυτα που προτεινονται και δεν ξερω απο που να ξεκινησω..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.