Καλημέρα! Ο άντρας μου έδωσε το 2019, στα 44 για ιταλική. Βασικά, εγώ τον έπεισα καθώς ήθελα να δώσω κι εγώ γαλλική και όλο το ανέβαλα, οπότε το είδα σαν ευκαιρία να διαβάζουμε μαζί, μιας και ήξερα ότι ήθελε να πάρει ένα δεύτερο πτυχίο. Επίσης, κι εκείνος από ΤΕΙ άσχετης κατεύθυνσης, δεν γνώριζε τίποτα από φιλολογικά παρά μόνο ιστορία που του αρέσει γενικότερα. Από διάβασμα τώρα, Λατινικά του έκανα εγώ που είμαι φιλόλογος. Ήταν το μόνο μάθημα με το οποίο ασχολήθηκε εντατικά από το καλοκαίρι του 18. Αρχαία λίγο εισαγωγικά, λίγο τα κείμενα, κάποια ερμηνευτικά από το βιβλίο, καθόλου γραμματική. Δηλαδή, με το άγνωστο δεν πολυασχοληθηκε ούτε στις εξετάσεις. Ιστορία διάβασε λίγο μόνος του 2-3 αναγνώσεις, όχι κάτι το φοβερό και έκθεση κάναμε καμία βδομάδα πριν λίγα συνώνυμα - αντώνυμα. Ακόμα να αναφέρω ότι στα ιταλικά είχε Α2 όχι Β1 όπως εσύ και τα πήγε πολύ καλά, από όσο θυμάμαι ένα 17,7. Γενικά, πιστεύω ότι αν δώσεις βάρος στα λατινικά και στην ιστορία, κοιτάξεις κάποια θέματα έκθεσης και στα αρχαία κυρίως ο,τι έχει να κάνει με το γνωστό και λιγάκι γραμματική-συντακτικο αν θες να πιάσεις και κάτι από άγνωστο , δεν θα έχεις θέμα. Βέβαια, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί λόγω ΕΒΕ, αλλά τότε εκείνος ήξερε ότι με μέτριο βαθμό στα λατινικά και πολύ καλό στα ιταλικά και ό,τι μόρια πιάσει από τα άλλα μαθήματα έχει μπει κι έτσι έγινε. Τώρα για ένα χαμηλόβαθμο τμήμα, όπως η ιταλική, θεωρώ πεταμένα λεφτά αυτά του φροντιστηρίου. Καλύτερα, πιστεύω να έβρισκες έναν καθηγητή όπως είπα κυρίως στα λατινικά και στα υπόλοιπα να σε καθοδηγούσε ανα διαστήματα και να καθορίσετε εσύ τις ώρες που θέλεις. Βέβαια, αυτό είναι δική σου απόφαση.