Θα σου πω μερικές αλήθειες, (πιθανέ) συνάδελφε.
Καλό θα είναι κάποια πράγματα να τα ξεχωρίσεις στο μυαλό σου, που μέχρι στιγμής (δικαιολογημένα) σε μπερδεύουν: άλλο πράγμα το κάτι να με ενδιαφέρει γενικά και αόριστα, και άλλο πράγμα το κάτι να είμαι διατεθειμένος να το καταστήσω μόνιμή μου ασχολία σε σοβαρό επίπεδο για 4+ χρόνια. Τούτων λεχθέντων, πάμε λίγο να τα δούμε.
Ιστορικό-Αρχαιολογικό: η επιτομή της "θεωρητικής" σχολής. Έχεις μαθήματα ιστορικού χαρακτήρα, τα διαβάζεις, βάζεις σάλτσες και περνάς. Βγαίνεις απόφοιτος ιστορικός, με οτιδήποτε αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Χαμηλά-μεσαία μόρια. Άκρως ενδιαφέρουσα από άποψη προγράμματος σπουδών.
Αγγλική φιλολογία: δεν έχω ιδέα.
Νομική: καμία σχέση με τα παραπάνω.
Η νομική είναι η πιο θετική σχολή των θεωρητικών. Απαιτεί στα περισσότερα σημεία της αυστηρή μαθηματική συλλογιστική πορεία που είναι εντελώς ξένη στα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες και νομίζουν π.χ. πως το αστικό δίκαιο είναι μια μετεξέλιξη της παπαγαλίας των λατινικών ή των αρχαιοελληνικών.
Για αυτό και έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκατάλειψης μεταξύ των θεωρητικών σχολών.
Αν είσαι προετοιμασμένος να κάνεις ένα τεράστιο άλμα στη προσωπική σου αντίληψη, η νομική είναι το πιο δυνατό σου στοίχημα. Και μάλιστα είναι και το πιο πλήρες, καθώς κυριολεκτικά μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 6 Ιουλίου 2024
Ρε παιδιά, καλό είναι άμα δε ξέρουμε να μη μιλάμε.
Αν σόνι και καλά ήθελε να γίνει ξεναγός,
δεν υπήρχε καν λόγος να δώσει πανελλήνιες ούτε να μπει στη διαδικασία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης .
Με ένα googleάρισμα προκύπτει πως στη σχολή ξεναγών μπαίνουν κυρίως απόφοιτοι λυκείου γιατί θεωρείται
μεταδευτεροβάθμιο τμήμα .
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ | Σχολές Ξεναγών / Προκήρυξη εισαγωγής 2023-2025 – Διετής, δωρεάν φοίτηση - Σχολές Ξεναγών / Προκήρυξη εισαγωγής στις Σχολές Ξεναγών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ρόδου (2023-2025) - Σχολές Ξεναγών 2023, Σχολη Ξεναγών, Προκήρυξη εισαγωγής Σχολη Ξεναγών 2023-2025, Διετής δωρεάν φοίτηση...
www.foititikanea.gr
Μην αναπαράγετε χαζομάρες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 6 Ιουλίου 2024
Πάλι λάθος.
Με βάση το ελληνικό σύστημα αξιολόγησης προσόντων, δικαιώματα μετάφρασης διερμηνείας έχουν
μόνο : οι απόφοιτοι του τμήματος αυτού και οι δικηγόροι με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.