Θεωρώ κακόγουστη την προβολή της ερωτικής επαφής οποιασδήποτε μορφής από οποιαδήποτε άτομα στο διαδίκτυο. Μου φαίνεται εξαιρετικά κακόγουστη επιλογή, λοιπόν.
Επιπλέον, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, αισθητικά μου αρέσει ακόμα λιγότερο απ'όσο θα μου άρεσε (καθόλου) μια ίδια φωτογραφία, στην οποία το ένα από τα δύο πρόσωπα θα ήταν γυναίκα. Ενδεχομένως αυτό να συμβαίνει διότι, ως ετεροφυλόφιλος, να φιλήσω μια κοπέλα θα μπορούσε να μου είναι ευχάριστο, ενώ να φιλήσω ένα αγόρι όχι. Ίσως είναι θέμα ταύτισης με κάποιο από τα άτομα της φωτογραφίας, αλλά σε κάθε περίπτωση ξέρω ότι δε μου αρέσει η εικόνα.
Θέλησα να είμαι αναλυτικός και ειλικρινής, γιατί πιστεύω πως έχει κάποιο ενδιαφέρον η αντιμετώπιση των ανθρώπων σε τέτοια θέματα. Πάντως, όπως και να'χει, δε θεωρώ σωστή επιλογή την προβολή τέτοιων φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ωστόσο, από τη στιγμή που το φιλί δεν αποτελεί ασυνήθιστη πράξη σε δημόσιους χώρους στην καθημερινότητά μας και οι περισσότεροι άνθρωποι το θεωρούν θεμιτό, δε βρίσκω λόγο να θεωρηθεί ακατάλληλη η συγκεκριμένη φωτογραφία. Υπάρχουν σαφή όρια, αν έδειχνε... περισσότερα, τότε σίγουρα θα συμφωνούσα με τη διαγραφή της. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, δε συμφωνώ, εκτός αν συμβαίνει το ίδιο και με φωτογραφίες ετεροφυλόφιλων, που θα σημαίνει απλώς ότι το facebook είναι... αυστηρών αρχών (το οποίο κατ'εμέ δεν είναι απαραίτητα κατακριτέο).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.