Ομολογώ ότι είναι ένας τομέας που με προβληματίζει γενικότερα. Είμαι υπέρ της επιστήμης, πάντα ήμουν και είναι η πρώτη λύση που θα κοιτάξω. Όμως, όπως πολλοί άλλοι νιώθω πως καμία φορά δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στα φάρμακα. Και κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες. Ο δάσκαλος στο δημοτικό μας έλεγε « κάτι φτιάχνει, κάτι χαλάει». Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και ίσως εγώ προσωπικά δεν έχω τις γνώσεις. Αλλά δεν μου φαίνεται και τελείως παράλογη η εναλλακτική λύση της πιο φυσικής προσέγγισης. Για να εξηγήσω, πας στο γιατρό με πχ έλλειψη μιας βιταμίνης, ο γιατρός το πρώτο πράγμα που σου κάνει είναι να σου γράψει Πολυβιταμίνες. Γιατί να μην αλλάξεις διατροφή και να μην την συμπεριλάβεις τρώγοντας σωστά;
Αισθάνομαι ότι από την μια δεν θέλω να ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν σε τετράγωνους πλανήτες, φαντάσματα και μονόκερους από την άλλη κρατάω και μια κριτική στάση απέναντι στην επιστήμη, γιατί και εκείνη κάνει λάθη και λειτουργεί με στατιστικά. Είναι πραγματικά , πολύ μεγάλο θέμα.
Πάντως γνωρίζω χημικούς που υποστηρίζουν τα ομοιοπαθητικά. Έχω άτομο στον κοντινό μου περίγυρο που καθάρισε το έκζεμα με ομοιοπαθητικά, που το ταλαιπωρούσε χρόνια.
Και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση σε κλινική στην Γερμανία που πήγα για εγχείρηση, σε έναν πολύ διακεκριμένο χειρουργό που μου έγραψε ομοιοπαθητικά χάπια.( Τα οποία βέβαια τελικά δεν πήρα γιατί δεν τα χρειάστηκα)
Γενικότερα βλέπω ότι στην Γερμανία υπάρχει αυτό με τα ομοιοπαθητικά και την εναλλακτική ιατρική ακόμη και στις ιατρικές κλινικές. Δεν είναι όπως οι ΗΠΑ, επιλέγουν πιο φυσικές μεθόδους φαίνεται.
Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Εγώ γενικά κρατάω μικρό καλάθι, μπορεί στο μέλλον να απδοειχθεί ότι βοηθάει σε κάποια πράγματα.
Πάντως, μέχρι τότε προσπαθώ απλά να μην αρρωσταίνω.