Ομογενείς - σπουδές στο εξωτερικό

Miriam

New member

Η Miriam αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών . Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Δίνω με ομογενείς Γερμανία και θα ήθελα να σπουδάσω Γερμανία τι πρέπει να κάνω
 

psaxno

New member

Ο psaxno αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Κι εγώ έδωσα το Σεπτέμβριο με τους ομογενείς και από ό,τι έμαθα πρέπει να κάνεις τα παρακάτω βήματα για να σπουδάσεις σε γερμανικό πανεπιστήμιο.
Πρώτον, στέλνεις email στο dode@minedu.gov.gr και τους ζητάς βεβαίωση πρόσβασης με την βαθμολογία σου στο κάθε μάθημα που έδωσες. Πρέπει να γράψεις όλα τα στοιχεία σου (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία και τόπος γέννησης, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, κωδικός αριθμός υποψηφίου) όπως τα γράφει και στην ταυτότητα εξεταζομένου που πήραμε την πρώτη μέρα που δίναμε έκθεση. Επίσης γράφεις και μια διεύθυνση που θες να σου τη στείλουν, γιατί θα έρθει ταχυδρομικά. Αφού έρθει, μεταφράζεις σε κάποιον ορκωτό μεταφραστή στη Γερμανία τη βεβαίωση και το απολυτήριο λυκείου.
Μετά στέλνεις email κατευθείαν στο πανεπιστήμιο που θες να σπουδάσεις για να ρωτήσεις τι άλλο μπορεί να θέλουν (ίσως κάποια βεβαίωση από τον συντονιστή εκπαίδευσης ας πούμε). Λογικά βέβαια θα μπορείς να κάνεις πλέον αίτηση για του χρόνου, μιας και οι αιτήσεις για το χειμερινό εξάμηνο ήταν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. Σε κάποια πανεπιστήμια όμως δέχονται και το εαρινό εξάμηνο νέους φοιτητές, οπότε μπορείς να δεις αναλόγως το πανεπιστήμιο πώς λειτουργεί.
Φυσικά, το σύνολο μορίων πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 μόρια, αλλιώς δεν αναγνωρίζεται ως Abitur αλλά μόνο ως Realschulabschluss. Επίσης θα πρέπει να έχεις δίπλωμα γερμανικών, C2 αν είναι του Goethe ή C1 αν είναι του TestDaF. Αλλιώς μπορείς να δεις πότε έχουν εξετάσεις DSH (Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang) που είναι επιπέδου C1 και να τις δώσεις στο ίδιο το πανεπιστήμιο πριν εγγραφείς.
Αν δεν έγραψες 50 μόρια, αλλά τουλάχιστον 35, και πέρασες κάπου στην Ελλάδα, όπως μας έχουν πει στο λύκειο μπορείς να εγγραφείς στη σχολή που πέρασες και μετά, για την ίδια όμως σχολή στη Γερμανία, να κάνεις αίτηση στο γερμανικό πανεπιστήμιο για μετεγγραφή. Για αυτό όμως μάλλον δεν υπάρχει τυποποιημένος τρόπος, θα πρέπει να ρωτήσεις στο γερμανικό πανεπιστήμιο τι θέλουν ως δικαιολογητικά να τους πας από το ελληνικό πανεπιστήμιο που πέρασες.
Καλή επιτυχία!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top