Mimoula
Νεοφερμένο μέλος

Ισχύει και στα Γερμανικά. Όμως δεν εννοούσα μόνο αυτό. Οι Γερμανοί συνηθίζουν να ενώνουν 2, 3 κλπ λέξεις σε μία, ακόμη και ετερόκλητες.
Αχα, νομίζω πως κατάλαβα. Κ στα ολλανδικά μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλά δεν υπάρχει κανένα θέμα κλήσης τους που τα κάνει πιο εύκολα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Καλό αυτό. Γιατί τα Γερμανικά κλίνονται και πρέπει να ξέρεις την τελευταία λέξη για να τα πεις σωστά. Τρέχα γύρευε.Αχα, νομίζω πως κατάλαβα. Κ στα ολλανδικά μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλά δεν υπάρχει κανένα θέμα κλήσης τους που τα κάνει πιο εύκολα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mimoula
Νεοφερμένο μέλος

Καλό αυτό. Γιατί τα Γερμανικά κλίνονται και πρέπει να ξέρεις την τελευταία λέξη για να τα πεις σωστά. Τρέχα γύρευε.
![]()
Ναι, όντως. Γι'αυτό κ θεωρείται μία από τις 'αρχαίες' γλώσσες λόγω πολυπλοκότητας. Goedenavond!
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Ισχύει και στα Γερμανικά. Όμως δεν εννοούσα μόνο αυτό. Οι Γερμανοί συνηθίζουν να ενώνουν 2, 3 κλπ λέξεις σε μία, ακόμη και ετερόκλητες.
dreiundreißig!

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

υπάρχει κανείς που να μαθαίνει ολλανδικά και να μπορεί να με βοηθήσει;
Έχω την εξης απορία. Μαθαίνω τώρα τα ρήματα ''είμαι'' και ''έχω''
Πάμε:
ik εγώ
jij εσύ
hij αυτός
zij αυτή
het αυτό
wij εμείς
jullie εσείς
zij αυτοί
Ωραία ως εδώ;
Αυτό το U που βρίσκω συνέχεια είναι σαν το Sie στα γερμανικά; Δηλαδή το Höflichkeitsform? Τίτλος ευγενείας; Πληθυντικός ευγενείας;
Αν ναι, παρατηρώ πως και στα δύο αυτά ρήματα, του αντιστοιχεί ο ίδιος τύπος ή με το 2ο ενικό ή με το 3ο. στα υπόλοιπα ρήματα ισχύει το ίδιο για το U? Δηλαδή, πάλι χρησιμοποιώ τον ίδιο τύπο με το 2ο ή 3ο ενικό; Πχ
hij helpt άρα U helpt ή εναλλατικά jij helpt άρα ξανά U helpt?
Dank je wel!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
juste un instant
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DarthFederer
Διάσημο μέλος

juste un instant
Επιφανές μέλος

Νομιζω τα Ολλανδικα εχουν δυο γενη, ενα αρσενικο/θηλυκο και ενα ουδετερο. de και het
Δύο γένη έχουν τα ολλανδικά. Τα γερμανικά έχουν τρια γένη...
het plein είναι η πλατεία αλλά είναι ουδέτερο
de bus = το λεωφορείο (ουδέτερο κι αυτό... στα ελληνικά)
DarthFederer
Διάσημο μέλος

juste un instant
Επιφανές μέλος

Ε καλα, η συγκριση δεν εχει νοημα. τα μαθαινεις οπως ειναι, απλα στα ολλανδικα ειναι καπως πιο ευκολο απ'οτι στα γερμανικα με ενα λιγοτερο γενος. Τουλαχιστον στα γερμανικα υπαρχουν καποιοι κανονες που ψιλοβοηθανε..
Σε όλες τις γλώσσες υπαρχουν κανόνες που βοηθάνε. Μια γλώσσα με δυο γένη είναι ασύγκριτα ευκολότερη απο μια με τρια, όπως τα αγγλικά είναι πιο εύκολα γιατί δεν υπαρχουν γένη. Ενα γενος επιπλέον είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί συνοδεύει και ουσιαστικό και επίθετο και επηρεάζεται και απο τις πτωσεις (ευτυχώς οι λατιν γλώσσες και τα αγγλικά δεν έχουν)... Μπορεί να κανεις ενα σωρό λάθη σε μια προτασουλα..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.