Οι σκέψεις μου για τις πανελλήνιες

littlefungi

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο littlefungi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 252 μηνύματα.
Καλησπέρα και καλή βραδιά! Δε γράφω συνήθως πιο προσωπικές σκέψεις μου στο φόρουμ, αλλά είπα να μοιραστώ λίγο αυτά που σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό.

Το έχω ξαναπεί και σε άλλες συζητήσεις, αλλά φέτος ξαναδίνω 2η φορά πανελλήνιες(για ιατρική), ενώ είχα δώσει πρώτη φορά το 2021. Γενικά προσπαθώ να είμαι θετικός και να μην αφήνω την ψυχολογία μου να πέφτει αλλά τις τελευταίες μέρες λίγο δυσκολεύομαι να τα καταφέρω.

Είναι λίγο το γεγονός ότι βλέπω όλους τους φίλους μου να προχωράνε με τη ζωή τους και να μπαίνουν 2ο και 3ο έτος, να βγαίνουν, να ζούνε τη ζωή τους ως νέοι, ενώ εγώ ξεκινάω πάλι από την αρχή, λίγο το ότι η ζωή μου για ακόμα μια φορά θα μπει σε παύση για 9 μήνες, λίγο το ότι είναι η τελευταία μου ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρο μου, που είναι μια πολύ υψηλόβαθμη σχολή με απίστευτο ανταγωνισμό, όλα αυτά με ρίχνουν ψυχολογικά.

Ειλικρινά, η σκέψη του να μην περάσω με τρομάζει. Εντάξει αν συμβεί θα το αντιμετωπίσω με κάποιον τρόπο αλλά εύχομαι να μη χρειαστεί. Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να τα δώσω όλα και να διαβάσω όσο δεν έχω διαβάσει ποτέ .

Δεν ξέρω αν τα δραματοποιώ λίγο τα πράγματα. Έχω περάσει ήδη οδοντιατρική που είναι μια καλή σχολή, όλοι μου έλεγαν να πάω, αλλά δεν είναι αυτό που θέλω. Ίσως έχω θεοποιήσει και την ιατρική, αλλά είναι αυτό που ήθελα από όταν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου. Το ξέρω ότι δεν είναι όλα ρόδινα σε αυτό το επάγγελμα, όπως και σε κανένα επάγγελμα άλλωστε, αλλά είναι αυτό που θέλω.

Και όλα αυτά για τα 60 μόρια που μου έλειπαν την 1η χρόνια :hypno:

Αυτά είχα να πω, ελπίζω να μη σας κούρασα. Οποία σκέψη έχετε ή αν έχετε περάσει κάτι παρόμοιο θα ήταν ευπρόσδεκτη :)
 

Than003

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Than003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 276 μηνύματα.
Και δω παρόμοια περίπτωση (εγώ όμως είχα περάσει φαρμακευτική)
Ξέρω πόσο δύσκολο είναι, καθώς το βιώνω και το μόνο που μπορώ να σου πω είναι θετική σκέψη, όσο αυτό είναι εφικτό. Δούλεψε λεπτομέρειες που ίσως αγνόησες την 1η φορά και οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου
Το ενδεχόμενο να μην περάσεις οκ υπάρχει αλλά μην σε επηρεάζει τόσο (μόνο στον βαθμό που να σε κινητοποιεί να εντείνεις την προσπάθεια). Τα γνωστά κλισε δηλαδή...
Σου εύχομαι πάντως καλή επιτυχία και σε νιώθω απόλυτα...
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,135 μηνύματα.
Καλησπέρα σας.

Οι αμφιβολίες είναι αναμενόμενες, ιδίως για ένα νέο άνθρωπο σαν εμένα και εσάς (από ό,τι καταλαβαίνω είστε περίπου 22-23 ετών).

Ωστόσο καλό είναι να μην ξεφεύγουμε από την γενική εικόνα ότι κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να αποκλίνει από αυτό που του αρέσει και να το κυνηγάει μέχρις εσχάτον. Εσείς πραγματοποιείτε αυτό ακριβώς.

Το γεγονός και μόνο ότι αγωνίζεστε θα πρέπει και με το παραπάνω να σας αγγίζει και να σας ικανοποιεί βαθύτατα.

Θεωρώ πως θα αριστεύσετε.
 

atlantida

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η atlantida αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 236 μηνύματα.
Δεν έχω βιώσει αυτή την εμπειρία, του να ξαναδίνεις, αλλά πραγματικά πιστεύω πως σας αξίζουν συγχαρητήρια απλά και μόνο που το ξαναπροσπαθείτε. Οι πανελλήνιες είναι, εκτός των άλλων, ιδιαίτερα ψυχοφθόρα διαδικασία, όμως μην αφήνετε τις αμφιβολίες σας για το οτιδήποτε να σας αποπροσανατολίσουν από τον στόχο σας. Μπορείτε να περάσετε εκεί που θέλετε κι ειλικρινά σας εύχομαι να τα καταφέρετε, αλλά και να μην συμβεί αυτό για τον οποιονδήποτε λόγο να θυμάστε ότι υπάρχουν εναλλακτικές και ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσετε τα όνειρά σας.

Είναι λίγο το γεγονός ότι βλέπω όλους τους φίλους μου να προχωράνε με τη ζωή τους και να μπαίνουν 2ο και 3ο έτος, να βγαίνουν, να ζούνε τη ζωή τους ως νέοι, ενώ εγώ ξεκινάω πάλι από την αρχή
επειδή αυτό είναι κάτι που κι εγώ σκέφτομαι πολλές φορές για διάφορους λόγους, έχε στο νου σου πως οι φίλοι σου και γενικά οι γνωστοί σου σου επιτρέπουν να δεις όσα αυτοί θέλουν να δεις (ειδικά στα σόσιαλς), τα οποία συνήθως ταυτίζονται με τις θετικές πτυχές της ζωής τους. Το ότι κάποιος πρώην συμμαθητής σου έχει περάσει σε μια σχολή (είτε ήταν της αρεσκείας του είτε όχι) και είναι πλέον στο 2ο και 3ο έτος, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι ευχαριστημένος με την σχολή του. Όπως και το ότι βγαίνει, γνωρίζει άτομα και έχει βρει καινούργιες παρέες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζει με αυτές τις παρέες. Μην αφήνεις σκέψεις όπως αυτές, τύπου "οι άλλοι κάνουν αυτό, εκείνο και το άλλο τώρα" να σε κάνουν να νιώθεις μειονεκτικά, ειδικά αφού κυνηγάς αυτό που γουστάρεις.
λίγο το ότι η ζωή μου για ακόμα μια φορά θα μπει σε παύση για 9 μήνες, λίγο το ότι είναι η τελευταία μου ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρο μου, που είναι μια πολύ υψηλόβαθμη σχολή με απίστευτο ανταγωνισμό, όλα αυτά με ρίχνουν ψυχολογικά.
δεν σε πήραν δα και τα χρόνια, 19 είσαι. Αλίμονο αν στα 19 είναι η τελευταία σου ευκαιρία να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.
 

littlefungi

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο littlefungi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 252 μηνύματα.
Σου εύχομαι πάντως καλή επιτυχία και σε νιώθω απόλυτα...
Καλή επιτυχία και σε σένα εύχομαι!
Το ότι κάποιος πρώην συμμαθητής σου έχει περάσει σε μια σχολή (είτε ήταν της αρεσκείας του είτε όχι) και είναι πλέον στο 2ο και 3ο έτος, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι ευχαριστημένος με την σχολή του. Όπως και το ότι βγαίνει, γνωρίζει άτομα και έχει βρει καινούργιες παρέες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζει με αυτές τις παρέες. Μην αφήνεις σκέψεις όπως αυτές, τύπου "οι άλλοι κάνουν αυτό, εκείνο και το άλλο τώρα" να σε κάνουν να νιώθεις μειονεκτικά, ειδικά αφού κυνηγάς αυτό που γουστάρεις.
Σωστό κι αυτό, δεν ισχύει πώς είναι όλοι ευχαριστημένοι απλώς όπως και να το κάνουμε πάνε προς κάποια κατεύθυνση ενώ εγώ πάω προς τα πίσω. Ελπίζω σε ένα χρόνο να αρχίσω και γω να πηγαίνω προς τα εμπρός..
δεν σε πήραν δα και τα χρόνια, 19 είσαι. Αλίμονο αν στα 19 είναι η τελευταία σου ευκαιρία να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.
Ε αυτό το λέω με την έννοια ότι λόγω του οικονομικού δε νομίζω ότι μπορώ να ξαναδώσω πανελλήνιες πέρα από αυτή τη φορά οπότε μετά η άλλη επιλογή θα ήταν οι κατατακτήριες, κάτι που εύχομαι ότι δε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσω γιατί και εκεί φτύνεις αίμα
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top