Όπως είναι λογικό,εφόσον δεν έχετε επαφή με το επάγγελμα δεν έχετε καταλάβει τη σημασία της δικτύωσης στην σημερινη εποχή. Το πόσο άχρηστο ή χρησιμο είναι ένα μεταπτυχιακό ή πτυχιο καθοριζεται αν μερει απο τη θεωρητικη ζητηση που εχει στην αγορα αλλα κυριως καθοριζεται απο το ποιος το εχει. Αν εγω δεν εχω γνωριμιες και δεν μπορω να κανω δικτυωση την σημερινη εποχη οποιο πτυχιο και να παρω δυστυχως δεν θα μου φανει και παρα πολυ χρησιμο. Εχω δει παιδια στον κλάδο με πτυχιο κ μεταπτυχιακό με άριστα που δουλευουν σεζον και τρωνε το ενα Χ μετα το αλλο στις δουλειες αφου δεν εχουν προυπηρεσια και κυριως γνωριμιες για να μπουν στο επαγγελμα (
@nPb )
Δεν νομιζω πως ο στοχος της θα πρεπει να ειναι η γνωριμια με καποιον πλουσιο απο οποιοδηποτε κρατος της ευρωπης αλλα η μακροπροθεσμη προσπαθεια ωστε εκεινη να ειναι χαρουμενη προσωπικα και επαγγελματικα με δικα της-προσωπικα βηματα.
Ξέρω αρκετα παιδια που τελειωσαν επαρχιακες μουρατες σχολες ΗΜΜΥ,Νομικη,Οικονομικο κλπ. Οσοι δεν κυνηγησαν να βρεθουν σε μεγάλα αστικα κέντρα και ΔΕΝ ειχαν γνωριμιες απο πριν δεν μπορεσαν να κανουν παρα πολλα πραγματα οσα πτυχια,μεταπτυχιακα και προφισενσι να εχουν δυστυχως. Πλεον διχως καποια γνωριμια θα δυσκολευτει να βρει μεχρι και θεση β.λογιστη. Όσοι φίλοι μου έχουν βρει θέση β.λογιστη εδω και μια 3ετια ουτε ενας δεν την εχει βρει με αγγελια αφου οι αγγελιες απαιτουν 2,3+ χρονια προυπηρεσια ακομα και για απλες σχετικα θεσεις.
Για μενα,ειναι οκ σαν σχολη του ρεθυμνου αρκει να κυνηγησει να εχει ενα αρκετα ανταγωνιστικο βιογραφικο (οσο μπορει γιατι πολλα εξω-πανεπιστημιακα πραγματα γινονται κυριως αθηνα πχ συνεδρια κλπ) και κυριως αν θελει να κανει κατι επαγγελματικα να σκεφτει πολυ σοβαρα την Αθηνα/Θεσσαλονικη ειδαλλως να σκεφτει καποιο επαγγελμα το οποιο θα ταιριζει και στην οικονομικη δραστηριοτητα του Ρεθυμνου
Υ.Γ Προφανως να ανοιξει δικο της λογ.γραφειο αμεσως μετα την αποφοιτηση οντας ασχετη με λογιστικα λογω απειριας το ξεχνατε γιατι θα παρει ανθρωπους στο λαιμο της
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 20 Μαρτίου 2025
Για διασυνδεσεις ειναι απαραιτητο να φοιτησεις στην Αθηνα.
Εχω φιλο που επιασε, χωρις οικογενειακες γνωριμιες, κατευθειαν δουλεια στην τραπεζα που εκανε την πρακτικη του πτυχιου του και του μεταπτυχιακου του, με τετραψηφιο αρχικο μισθο. Ηταν αριστος μαθητης αλλα εκανε και τις καταλληλες γνωριμιες, αλλοι στην θεση του με εξισου καλες επιδοσεις ακομα περιμενουν.