Απο ο,τι βλεπω ανοιξατε -και παρα πολυ καλα κανατε- συζητηση για το επιπεδο των μαθηματων και των καθηγητων και τον αντικτυπο που εχει αυτο στο πως ο φοιτητης τους αντιμετωπιζει, αν θα αντιγραψει ή οχι. Ειλικρινα απο τις απαντησεις ορισμενων αναρωτιεμαι αν το πανεπιστημιο στο οποιο σπουδασα αποτελουσε την εξαιρεση στον φωτεινο κοσμο της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης που εχουμε στην χωρα μας. Δεν το νομιζω ομως.
Εχω δει καθηγητες να κοβουν φοιτητης -ενιοτε και εμενα- για ο,τι λογους μπορειτε να φανταστειτε:
-Επειδη ο φοιτητης δεν εγραψε ολα τα θεματα [π.χ. 3 στα 4].
-Επειδη ο φοιτητης ελυσε το ταδε θεμα αλγεβρικα ενω στο βιβλιο ειναι λυμενο διαγραμματικα, χωρις να διευκρινιζεται πουθενα στην εκφωνηση.
-Επειδη ο φοιτητης δεν εκανε καλα γραμματα.
-Επειδη ο φοιτητης ηταν αρσενικου φυλου.
-Επειδη ο φοιτητης δεν εκανε την προαιρετικη εργασια.
-Επειδη ο φοιτητης δεν αποστηθισε ολα οσα ηταν γραμμενα στο βιβλιο.
-Επειδη ετσι.
-Επειδη μπηκαν θεματα εκτος υλης.
ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.
Στον παραλογισμο που ειδα πολλες φορες, ειδα καθηγητη να αναρωτιεται "γιατι με εκοψε" αφου "παρακολουθουσα ανελλιπως", ειδα καθηγητη να εχει κανει λαθος στην αθροιση των μοναδων του γραπτου μου, και παρολαυτα να μην το παραδεχεται, ειδα καθηγητες να μην δεχονται να σου δειξουν το γραπτο σου, ειδα καθηγητες που δεν ειχαν καν αξιολογησει εργασια μου αλλα παρολαυτα την βαθμολογησαν, ειδα καθηγητες που με εκοψαν 6 φορες και ειλικρινα τον λογο δεν καταλαβα. Ειδα καθηγητες που μονο παιδαγωγοι δεν ηταν. Δεν κοιτανε ολοι οι καθηγητες το επιπεδο σου στις εξετασεις, gianniskeeper. Καποιοι απλα κοιτανε αν το γραπτο σου επεσε αριστερα απο την γραμμη στο "συστημα-ανεμιστηρα" ή δεξια για να σε περασουν ή να σε κοψουν.
Διαβασα καπου οτι με αυτην την νοοτροπια παραγονται επιστημονες του κωλου. Σας πληροφορω οτι επιστημονες του κωλου ειμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, δεδομενου οτι μολις 2 απο τα ελληνικα πανεπιστημια βρισκονται στην λιστα με τα ... 500 καλυτερα του κοσμου. Δηλαδη τι λιστα πρεπει να κανουμε για να ειναι ολα μεσα; Αν καποιοι απο εσας πατε για μεταπτυχιακα εξω, εκει θα δειτε πως, ο,τι και να κανατε στο πανεπιστημιο, η γνωση που σας δοθηκε πολυ απλα δεν ηταν αρκετη συμφωνα με τα συγχρονα, παγκοσμια δεδομενα.
Και εγω με καθαρα μυαλα ξεκινησα να σπουδαζω φιλοι μου. Καποιες φορες ομως [γυρω στις 4-5 στα 45 μαθηματα] πραγματικα βρεθηκα στο διλλημα ή να εκτελεσω εν ψυχρω τον καθηγητη ή να βρω τροπο να παρω πτυχιο.