Τώρα τι είδους Πανεπιστήμιο είναι αυτό στη Γαλλία
Εντάξει...δεν είναι και κανένα πανεπιστήμιο τριτοκοσμικό, αν έτσι νομίζεις.Είναι το Πανεπιστήμιο της Caen. Θες να ανεβάσω την περσινή αναλυτική μου εδώ; Αλλά και στο Πανεπιστήμιο της Lorraine που είχα κάνει το πρώτο έτος, τα ίδια ισχύουν. Θες κι από εκεί την αναλυτική μου; Έχω κάνει και ένα M1 στο Université des Antilles. Τα ίδια κι εκεί.
Τα δίδακτρα δεν είναι και τίποτα τρελά, γύρω στα 250 για τα προπτυχιακά.
Πολλοί συμφοιτητές μου, στο μεταξύ εργάζονται, άλλοι κάνουν 2 μαζί προπτυχιακά. Αυτοί νομίζεις προλαβαίνουν με τόσες απαιτήσεις/εργασίες/εξετάσεις 2 μαζί προπτυχιακά; Και αυτοί κάνουν τις επιλογές τους , δίνουν τα μαθήματα που μπορούν από το κάθε πανεπιστήμιο και την επόμενη χρονιά επαναλαμβάνουν τα μαθήματα που τους λείπουν. Έχω συμφοιτήτρια Γαλλίδα που στο μάθημα της ιστορίας τώρα στο χειμερινό, επειδή δεν τα πάει καλά με τα προφορικά αποφάσισε να μη δώσει την προφορική εξετάση. Γούστο της και καπέλο της. Εφόσον η ίδια ξέρει ότι μπορεί με τους υπόλοιπους βαθμούς να αντισταθμίσει το 0 που θα πάρει στην προφορική εξέταση καλά έκανε. Πρέπει εγώ να αρχίσω και να της φέρνω εμπόδια και να τη θεωρώ κατώτερη η ότι δεν είναι δίκαιο να πάρει το πτυχίο της;
Εγώ πέρσι πάλι στο μάθημα της ιστορίας που είχε 2 γραπτές εξετάσεις και 1 προφορική, τη μια γραπτή εξέταση δεν την έδωσα. Πήρα κοινώς 0 και αυτό γιατί έτυχε εκείνη την ημέρα να είμαι με το παιδί μου στο νοσοκομείο με κολικό νεφρού. Έπειτα, δυστυχώς, δεν προλάβαινα να κάνω μεταφράσεις και να στείλω δικαιολογητικά νοσοκομείου για να ζητήσω επανεξέταση. Ο μέσος όρος μου στην ιστορία ήταν 8,5 αλλά το μάθημα το πέρασα γιατί ο γενικός μέσος όρος μου ήταν 12,5. Στην Ελλάδα, μάντεψε...θα το χρωστούσα ακόμα το μάθημα έτσι και είχα χάσει την εξέταση.
Δεν υπάρχει ούτε ένα κοινό σημείο σύγκλισης
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Άλλωστε...για να έχεις κοινά σημεία και την ίδια ακριβώς άποψη με κάποιον πρέπει να έχεις την ίδια ηλικία, τον ίδιο περίπου τρόπο ζωής, τα ίδια βιώματα.
Εγώ πχ θα καταλάβαινα μια άλλη γυναίκα στην ηλικία μου που ξανά έδωσε πανελλήνιες απλώς και μόνο για να διευρύνει τις γνώσεις της, αν μου έλεγε ότι τις πάω σιγά σιγά τις σπουδές μου. Ένας ανύπαντρος, χωρίς οικογένεια 20χρονος δεν είναι δυνατό να καταλάβει, μάλιστα θα σου πει ότι πήρες και τη θέση από ένα άλλο παιδί 18 χρονών. Θα σε κατηγορήσει και για αυτό γιατί δεν έχει πράξει αναλόγως οπότε δεν έχει γνώση ιδίοις όμμασι
όχι με την μορφή προσωπικών επιθέσεων.
Σοβαρά τώρα...θες να σου δείξω τι επίθεση έχω λάβει προς το άτομο μου και από σένα και από τη Nimbus;
Τιμάς τις σπουδές σου μ΄αυτό το σκεπτικό;
΄Οχι, δεν τις τιμάς, αντιθέτως τις απαξιώνεις.
Δεν ξέρω τι να πω...
Είναι παντελώς έξω από την λογική μου, αυτή η αντιμετώπιση.
Αδυνατεί να την χωρέσει το μυαλό μου, πώς να το εκφράσω πια για να γίνω αντιληπτή;
Στην δουλειά τους την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν;
Να έχει πτυχίο ο ένας στα 4,5 άντε 6 χρόνια και ο άλλος να το έχει σε 15 να συγκρίνονται και οι δύο. Ούτε τη μισή γνώση δεν έχει συγκρατήσει ο δεύτερος.
Γιατί στα 43 αν δεν θες να μπεις δημόσιο και θες πτυχίο για δουλειά σε ιδιωτικό τομέα ή για ακαδημαϊκή καριέρα, δεν βγάζει νόημα
Κλαίω. Εσένα δεν σε επηρέαζει καθόλου όλο αυτό και τόση ώρα μιλάς λες και είσαι σε ελληνικό δημόσιο πανεπίστημιο.
Απλά είναι υποκριτικό να βλέπεις άτομα που δεν έχουν πατήσει στη σχολή τους ξαφνικά να κλαίγονται
Πως περιμένεις να πάρεις πτυχίο για τη καριέρα σου με τόσο πολυάσχολη ζωή και τόσες υποχρεώσεις; Είναι αδύνατο. Η ίδια είπες ότι το κάνεις για το δημόσιο, ποια αξία θα έχει στα 50+ σου;
Άκρως προσβλητικό σχόλιο. Μόνο τα πτυχία που παίρνει ο 18 χρόνος έχουν αξία;
Παρεμπιπτόντως, ο σύζυγός μου έχει τελειώσει ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας, είναι 50 και πέρασε Ιταλική την ίδια χρονιά με μένα, την τελείωσε στα 3 χρόνια, αλλά καμία σχέση σαφώς η Ιταλική με τη γαλλική, το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος και πήρε το πτυχίο έτσι γιατί απλά του τη βιδωσε να έχει ένα πτυχίο από το ΕΚΠΑ. Τώρα κάνει μεταπτυχιακό σχετικο με το επάγγελμα του. Αν θα τον βοηθήσει να πάρει προαγωγή στην εταιρεία του ή όχι και απλά θα το κορνιζαρει δεν το ξέρει. Κάνει το μεταπτυχιακό γιατί έτσι θέλει, για την προσωπική του μόρφωση.
Η πνευματική εξέλιξη πηγάζει εκ των έσω. Όποιος θέλει να εξελιχθεί πνευματικά, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει χωρίς κανένα πτυχίο, θα πρέπει να έχει συνεχή επαφή με το αντικείμενο επιλογής του. Από εκεί έρχεται και η εξέλιξη. Όχι με τη στασιμότητα
Δεν γνωρίζεις το άτομο στο οποίο απαντάς ώστε να αναφέρεις για στασιμότητα και ότι θα πάψει να έχει επαφή με το αντικείμενό του. Άκρως προσβλητικό και αυτό. Αυτό μπορείς να το ισχυριστείς μόνο για τον εαυτό σου.
Ωραία, το δημόσιο όντως ανταμείβει τέτοιες πρωτοβουλίες. Έστω ότι βγάλεις τη σχολή στα 45 σου (θεωρητικά όλα αυτά) και διοριστείς στα 46 (που σίγουρα δεν θα είναι ο διορισμός δίπλα στο σπίτι σου με τα παιδιά σου), θα δουλεύεις μέχρι τα 62 σου για να πάρεις μία μειωμένη σύνταξη. Πραγματικά άξιζε αυτό;
Τελείως προσβλητικό. Το αν αξίζει κάτι ή όχι το αποφασίζει το κάθε άτομο ξεχωριστά και οι οικείοι του, αυτοί με τους οποίους συμβιώνει.
Ακόμα και με τους γονείς μου που έχω έρθει σε αντιπαράθεση για σχετικό θέμα, θεωρώ και τους το έχω πει ότι δεν έχουν καμία δουλειά να ανακατεύονται.
Για σένα μιλάμε. Θες άμεση επαγγελματική αποκατάσταση αλλά όχι άμεσο πτυχίο.
Που ξέρει η Νimbus του ischcool τις δικές μου επιθυμίες, τους δικούς μου στόχους και σε πόσα χρόνια θέλω να τους τελειοποιήσω; Την αφορά;Όχι
Ναι ο καθένας έχει το ρυθμό του αλλά η τριτοβάθμια δεν είναι για τους αργόσχολους και τους μετρίους
Και οικογενειακές υποχρεώσεις και παιδιά και κοινωνικές υποχρεώσεις και δουλειά και δεύτερο πτυχίο με συνεπές διάβασμα, όσο και να θέλεις, όσο και να προσπαθήσεις, όσο ικανή και αν είσαι, είναι αδύνατον να επιτευχθούν
Μη μου πεις τώρα ότι η γαλλική φιλολοφία ή και η σκέτη φιλολογία είναι πιο δύσκολες απ'την ιατρική, φυσική, μαθηματικά, κ.ά;
Εντάξει... πολύ προσβλητικό να απαντάς έτσι για ένα τμήμα για το οποίο δεν έχεις την παραμικρή ιδέα και όπου οι ίδιοι οι καθηγητές επιβεβαιώνουν τη δυσκολία του. Είναι κοινό μυστικό σε εμάς ότι πχ το Γαλλικό του ΑΠΘ είναι πολύ πιο εύκολο. Αλλά.. προσωπικά... μόνο για το δικό μου τμήμα μπορώ να έχω άποψη, όχι για τη Γεωπονία που δεν έχω ιδέα από τα μαθήματα που διδάσκονται ή για τη Νομική.
Σόρρυ κιόλας επειδή αναφέρει το μαθηματικό, με αυτή τη λογική να αρχίζω κι εγώ και να ισχυρίζονται ότι το Μαθηματικο ΕΚΠΑ είναι όντως δύσκολο, αλλά το Μαθηματικό Σάμου που έχει βάση 5000 και μπαίνουν με τόσο λίγα μόρια είναι πανευκολο.