GhastaL
Εκκολαπτόμενο μέλος

έψαξα το site για ένα παρόμοιο θέμα και δε βρήκα κάτι σχετικό... Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό θέμα για κάποιον που θέλει να επιλέξει οικονομικά... Τι είναι καλύτερο από άποψη σπουδών αλλά και από άποψη επαγγελματικών προοπτικών: να πάει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας ή στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου;
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α. και πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) είναι από τα καλύτερα οικονομικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα - ίσως και το πιο καλό - και έχει, όπως έχω ακούσει, αδιαμφισβήτητη φήμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό... Από την άλλη, το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι σαφώς πιο οργανωμένο σαν πρόγραμμα σπουδών και έχει άμεση σύνδεση με τα αγγλικά πανεπιστήμια...
Πλησιάζουν οι εξετάσεις και σκέφτομαι τι είναι καλύτερο... Να πάει κανείς στη "φημισμένη" Α.Σ.Ο.Ε.Ε., που όμως είναι αρκετά ανοργάνωτη, όπως είναι γενικά τα ελληνικά πανεπιστήμια, με πολλές καταλήψεις, κυριαρχία των παρατάξεων, απώλεια εξεταστικών κ.λπ. ή να πάει στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, όπου το πρόγραμμα είναι σαφώς πιο οργανωμένο, οι διακοπές περισσότερες, αλλά δεν έχει σίγουρα το όνομα του Ο.Π.Α.;
Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα να σκεφτεί κανείς που θέλει να σπουδάσει οικονομικά ή διοίκηση επιχειρήσεων...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
boss.
Δραστήριο μέλος

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

(ελπίζω να κάνω λάθος!!!χαχαχαχα)
ΥΓ: Παίζει να μπερδεύτηκα, άκυρο!έχω κάψει από το διάβασμα!
fockos
Επιφανές μέλος

δεν θα χαρακτηριζα το οπα ανοργανωτο πανεπιστημιο! βεβαια επειδη δεν εχω εμπειριες απο το εξωτερικο (ως προς τα πανεπιστημια του) παρα μονο απο τα υπολοιπα ελληνικα(απο φιλους)! επισης δεν θα πηγαινα κυπρο,γιατι δεν παω τους κυπριους! πηγαινε καπου αλλου για οικονομικα,αφου ειναι να δωσεις τοσα γκαφρα, πηγαινε καπου να αξιζει, οχι στην κυπρο!![]()

GhastaL
Εκκολαπτόμενο μέλος

δεν θα χαρακτηριζα το οπα ανοργανωτο πανεπιστημιο! βεβαια επειδη δεν εχω εμπειριες απο το εξωτερικο (ως προς τα πανεπιστημια του) παρα μονο απο τα υπολοιπα ελληνικα(απο φιλους)! επισης δεν θα πηγαινα κυπρο,γιατι δεν παω τους κυπριους! πηγαινε καπου αλλου για οικονομικα,αφου ειναι να δωσεις τοσα γκαφρα, πηγαινε καπου να αξιζει, οχι στην κυπρο!![]()
Όχι, δε λέω ότι το Ο.Π.Α. είναι πιο ανοργάνωτο από τα υπόλοιπα τμήματα των ελληνικών σχολών, αλλά σίγουρα το κυπριακό είναι πολύ πιο οργανωμένο όχι σαν πρόγραμμα σπουδών αλλά σαν ποιότητα... Δηλαδή δεν έχει καταλήψεις, δεν έχει καθηγητές που να αφήνουν στους βοηθούς τους τη διδασκαλία κ.λπ... Και είναι δωρεάν, δεν έχει δίδακτρα για φοιτητές της Ε.Ε... Βέβαια δεν έχει τέτοιο όνομα, ούτε και τόσο καταξιωμένους καθηγητές όπως ακούω για το Ο.Π.Α....
Υ.Γ.: Revekka, δεν είμαι από την Κύπρο, απλώς μου έχουν συστήσει μερικοί και το πανεπιστήμιό της και το ψάχνω...

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Υ.Γ.: Revekka, δεν είμαι από την Κύπρο, απλώς μου έχουν συστήσει μερικοί και το πανεπιστήμιό της και το ψάχνω...![]()
Το έψαξα και το είδα!

Γενικά, το πανεπιστήμιο Κύπρου έχει κάνει τρελό άνοιγμα τον τελευταίο χρόνο, μαζεύοντας καθηγητές και ερευνητικό προσωπικό από πολλές χώρες (Έλληνες κυρίως). Το παρακολουθώ στενά το θέμα για προσωπικό ενδιαφέρον. Αλλά νομίζω ότι θέλει κάποια χρόνια ακόμα για να γίνει όνομα (αν πρόκειται να γίνει ποτέ). Προτείνω να παίξεις στα σίγουρα πάντως..
GhastaL
Εκκολαπτόμενο μέλος

Προτείνω να παίξεις στα σίγουρα πάντως..
Τι ακριβώς εννοείς;
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

GhastaL
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα πρότεινα να πας στο ΟΠΑ. Είναι πολύ καλό πανεπιστήμιο και με το όνομα που έχει φτιάξει, αν είσαι καλός φοιτητής και ψάχνεσαι, μπορεί να σου ανοίξει πολλές πόρτες γιατί φροντίζει για τους φοιτητές του. Πολλοί καθηγητές του συνεργάζονται με πανεπιστήμια της Αγγλίας ή έχουν στενές σχέσεις με αυτά, οπότε ακόμα και αν πας εκεί για μεταπτυχιακό θα είσαι καλά προετοιμασμένος. Εγώ στο μεταπτυχιακό μου, είχα τουλάχιστον 5 από ΑΣΟΕΕ.
Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή...
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω τίποτα από οικονομικά και μαθήματα και προγράμματα σπουδών. Απλά τυγχάνει να ξέρω για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και για τις σχέσεις του με έξω.
GhastaL
Εκκολαπτόμενο μέλος

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

GhastaL
Εκκολαπτόμενο μέλος

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

tsekis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Να τονίσω μόνο ότι η κατάταξη αφορά μόνο τα τμήματα Οικονομικής Επιστήμης πάντως και όχι τα άλλα "οικονομικά" τμήματα.

lili.
Εκκολαπτόμενο μέλος

υ.γ: παρεπιπτοντως συναμα ουτε εγω παω τους κυπριους

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.