ΟΠΑ ή ΠΑΠΕΙ για χρηματοοικονομικά;

Papwallstreet

Νεοφερμένο μέλος

Ο Papwallstreet αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα μολις έδωσα παννεληνιες εχω καταφέρει και έχω συγκεντρώσει γυρω στος 14 χιλιαδες , μου αρεσουν πολυ τα λογιστικά και τα χρηματοοικονομικά και θελω να ακολουθήσω αυτον τον κλάδο οικονομικών, τα μορια μου δινουν τις εξής επιλογές: λοχρη παδα και παντειο δημοσια διοικηση και οικονομικης και περιφερειακής ανάπτυξης, χαροκοπειο οικονομιας και βιώσιμης ανάπτυξης, ιδανικά θα ήθελα το λοχρη αλλα το φοβάμαι σαν τμημα λογω τωβ προβληματων του παδα ως παλιο τει δικαιωματα κτλ ονομα το οποιο επηρεαζει την αγορα εργασιας σε σχεση με το παντειο, μπορει καποιος να με βοηθήσει τι προοπτικές εχω για το καθε τμημα και γενικα τι ισχυει στην αγορα γιατι ειμαι χαμενος;;

georgekar

Νεοφερμένο μέλος

Ο georgekar αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής Πειραιά. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπέρα μολις έδωσα παννεληνιες εχω καταφέρει και έχω συγκεντρώσει γυρω στος 14 χιλιαδες , μου αρεσουν πολυ τα λογιστικά και τα χρηματοοικονομικά και θελω να ακολουθήσω αυτον τον κλάδο οικονομικών, τα μορια μου δινουν τις εξής επιλογές: λοχρη παδα και παντειο δημοσια διοικηση και οικονομικης και περιφερειακής ανάπτυξης, χαροκοπειο οικονομιας και βιώσιμης ανάπτυξης, ιδανικά θα ήθελα το λοχρη αλλα το φοβάμαι σαν τμημα λογω τωβ προβληματων του παδα ως παλιο τει δικαιωματα κτλ ονομα το οποιο επηρεαζει την αγορα εργασιας σε σχεση με το παντειο, μπορει καποιος να με βοηθήσει τι προοπτικές εχω για το καθε τμημα και γενικα τι ισχυει στην αγορα γιατι ειμαι χαμενος;;
Από ότι ξέρω, δεν θα έχεις προβλημα στο ΠΑΔΑ με τα επαγγελματικά δικαιώματα οσον αφορά το ΛΟΧΡΗ. Αυτό νομίζω αφορούσε κυρίως τους μηχανικούς, και από ότι έχω ακούσει έχει λυθεί(?).

Έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που τσέκαρα, αλλά, αν σου αρέσουν τα Χρηματοοικονομικά(finance, μετοχές, χρηματιστήριο, αποτίμηση εταιρειών, consulting), το ΛΟΧΡΗ είναι η βέλτιστη επιλογή στην δική σου περίπτωση πιστεύω. Εγώ εκεί θα πήγαινα. Τα υπόλοιπα, ειδικά το Δημόσιας Διοίκησης (που μπαίνουν και παιδιά απο την ανθρωπιστική κατεύθυνση) δεν θα το προτιμούσα. Έχει πάρα πολλά θεωρητικά μαθήματα, και μαθήματα Δικαίου.

Με τα 14.000 και κάτι ίσως περνάς και στο Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του ΠΑΠΕΙ, ακόμα πιο εξειδικευμένο στα χρηματοοικονομικά (και στην λογιστική αν πάρεις ολα τα λογιστικά μαθήματα επιλογής).

Έχοντας κάνει επισκέψεις σε γραφεία μεγάλων εταιρειών όπως η EY, PWC, Deloitte, οι περισσότεροι που γνώρισα είχαν σπουδάσει στο ΠΑΠΕΙ ή στο ΟΠΑ/στην ΑΣΣΟΕΕ. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα πανεπιστήμια στην Αθήνα δεν ειναι καλά, αλλά είναι καλή ιδέα να ακοκουθήσεις τον συντομότερο δρόμο προς την κατεύθυνση που θες να πας.

Τι σου προτείνω: Δες τα μαθήματα κάθε τμήματος. Μπες στο linkedin και ψάξε τον τίτλο του κάθε τμήματος και δες που δουλεύουν οι απόφοιτοι. Μετά κάνε το αντίθετο, ψάξε διάφορες δουλειές που σε ενδιαφέρουν και δες που σπούδασαν αυτοί που τις έχουν.

Είναι επίσης χρήσιμο να ψάξεις τι σημαίνουν οι τίτλοι καποιων μαθηματων, γιατί εγώ πρίν περάσω στο πανεπιστήμιο δεν είχα ιδέα τι σημαίνουν τα μισά από αυτά...

Καταλήγοντας, είναι δύσκολο να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον, και κατά πάσα πιθανότητα, όπως οι περισσότεροι από εμάς, δεν θα το πετύχεις ακριβώς με την πρώτη. Αν έχεις κι άλλες απορίες πες μου.

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 252 μηνύματα.
Ολα τα τμηματα των οικονομικων τα ιδια ειναι αφου εχεις τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα. Για μενα αξιζει ΟΠΑ>ΕΚΠΑ>ΠΑΠΕΙ. Του εκπα των οικονομικων επιστημων ειναι πιο καλο απο του παπει δες και τους καθηγητες που εχει εκει: Παπανδρεου, Στουρναρας, Βαρουφακης, Τσακαλωτος κλπ. Εχεις πιο πολλες διασυνδεσεις απο το παπει θεωρω. Πρακτικα ομως τις ιδιες δουλειες διεκδικουν ολοι μπορει να εχεις τελειωσει στην κρητη και να εχεις την ιδια δουλεια με αυτον απο το ΟΠΑ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια