Τελείωσα Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά στα πρώην ΤΕΙ ( Νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο). Εγώ έδινα το 2011 πανελλήνιες. Αποφοίτησα το 2015. Σκέψου, για να δεις πόσο διαφορετικές ήταν οι βάσεις τότε με 14500 που είχα γράψει δεν κατάφερα σ εκαμία περίπτωση να μπω στο αντίστοιχο τμήμα στην ΑΣΟΕΕ που είχε 18 plus βάση. Τώρα τελειώνω το μεταπτυχιακό μου με υποτροφία στο μανατζμεντ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο ( σε αυτό που προυπήρχε και πριν τα ΤΕΙ, στη Θεσσαλονίκη). Εντάξει σίγουρα είχε να κάνει με το κύρος του πτυχίου για το Δημόσιο μόνο. Για τον ιδιωτικό τομέα, ουδέποτε έπεσα θύμα ρατσισμού ως προς το πτυχίο του τύπου " Α εσύ τελείωσες ΤΕΙ, εγώ Πανεπιστήμιο". Στο λογιστήριο που είμαι και στο λογιστικό γραφείο που ήμουν οι ΤΕΙ με τους Πανεπιστημιακούς παίρναμε και παίρνουμε τον ίδιο μισθό. Όπως και έχουμε τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.Τώρα στα άλλα τμήματα δεν ξέρω τι παίζει με τους μισθούς.
Όσον αφορά το Δημόσιο, και το κύρος του πτυχίου που αναφέρομαι, έχει να κάνει με το μισθό και τις θέσεις προισταμένου . Αν μπω στο Δημόσιο θα λογίζομαι ως ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ και σε σχέση με καποιον που τελειωσε πανεπιστημιο θα παιρνει εκεινος 45 ευρώ παραπάνω στο μισθό του. Με τη λογική ότι και οι δυο θα εχουμε ενα μεταπτυχιακό, εκεινος θα φτάσει σε θέση προισταμενου πιο γρήγορα. Βέβαια για να γίνεις προισταμενος πρεπει να εισαι ρουφιάνος, γλυφτης και αλλα πολλα. Και ΒΙΣΜΑ.
Αλλά τώρα για ποιο Δημοσιο μιλαμε. Οι θέσεις είναι ελάχιστες και τα χρήματα αρκετά λίγα πλεον. Πλεον για να μπεις στο Δημόσιο θες πτυχιο, 2 μεταπτυχιακα, 3 γλωσσες επιπεδου προφισενσι, και σιγουρα 4ετη προυπηρεσια. Αλλά δυστυχώς δεν έχει τα χρήματα που είχε κάποτε. Σκέψου έχω συμφοιτητή μου 55 ετών, πτυχιο πολιτικων επιστημων, 2 μαστερ, 2 ξενες γλωσσες επιπεδου προφισενσι, ειναι προισταμενος σε δημοσια υπηρεσια, εχει 25 χρονια προυπηρεσιας στο Δημοσιο και παιρνει ΜΟΝΟ 1500 ΕΥΡΩ. Α και εχει τελειώσει πέρα από αυτά και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης