Ξανά πανελλήνιες το 2025, ήμουν θεωρητική και θέλω να δώσω από θετική

Nancysmilkyway

Νεοφερμένος

Η Nancysmilkyway αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Θέλω να ξαναδώσω πανελλήνιες σε άλλη κατεύθυνση το 2025. Ήμουν θεωρητική όταν είχα δώσει , και τώρα θέλω να δώσω στην θετική κατεύθυνση . Η υλη που θα εχω εχει καποια σχεση με την χρονια που ειχα δωσει ? Η εξαρταται απο την υλη που θα εχουν οι μαθητες που δινουν το 2025?
 

HelloWorld

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ψηφιακών Τεχνών & Κινηματογράφου ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 210 μηνύματα.
Η ύλη για τις Πανελλήνιες του 2025 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Συνήθως η ύλη της επόμενης χρονιάς ανακοινώνεται τον Ιούλιο. Οπότε, η ύλη για τις Πανελλαδικές του 2025 που ενδιαφέρει εσένα θα ανακοινωθεί πιθανότατα τον Ιούλιο του 2024, όπως έγινε φέτος τον Ιούλιο για τις Πανελλήνιες του 2024.

Σε γενικές γραμμές, η ύλη έχει μικρές αλλαγές από χρονιά σε χρονιά. Μπορεί να βγει κάποιο κεφάλαιο και να μπει κάποιο άλλο φυσικά, όπως για παράδειγμα έγινε στην Φυσική που βγήκε το ρευστό πριν μερικά χρόνια και μπήκε κβαντική φυσική. Τώρα, μπορούν να γίνουν τεράστιες αλλαγές όπως έγινε στην Χημεία το 2021 που βγήκε όλο το κεφάλαιο της οργανικής χημείας, αλλά εκείνη ήταν ειδική περίπτωση λόγω του Κόβιντ.

Στην θέση σου, εγώ θα διάβαζα πρώτα τα κεφάλαια που δεν πρόκειται να πάνε πουθενά (στερεό, ηλεκτρομαγνητισμό, κρούσεις, ταλαντώσεις στην Φυσική και ιοντική ισορροπία, χηική ισορροπία, θερμοχημεία, χημική κινητική στην Χημεία, για Μαθηματικά δεν έχω ιδέα, δεν τα έδωσα) και όταν βγει η ύλη επισήμως διαβάζεις και τα υπόλοιπα.
 

Nancysmilkyway

Νεοφερμένος

Η Nancysmilkyway αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Σε ευχαριστω παρα πολυ! Γιατι θελω να περασω στην αεροδιαστημικη μηχανικη που ειναι στην ευβοια και ειδα οτι εισαι κινηματογραφου εκει , ξερεις τιποτα για το πως ειναι η σχολη ?
 
Τελευταία επεξεργασία:

HelloWorld

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ψηφιακών Τεχνών & Κινηματογράφου ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 210 μηνύματα.
Σε ευχαριστω παρα πολυ! Γιατι θελω να περασω στην αεροδιαστημικη μηχανικη που ειναι στην ευβοια και ειδα οτι εισαι κινηματογραφου εκει , ξερεις τιποτα για το πως ειναι η σχολη ?
Δυστυχώς, δεν ξέρω πάρα πολλά για το συγκεκριμένο τμήμα, οπότε δεν μπορώ να σου παραθέσω πολλές πληροφορίες, θα σου πω όμως ότι γνωρίζω και ότι έχω ψάξει.

Αρχικά, το τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης & Τεχνολογίας είναι το τέως Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκαφών του παλιού ΤΕΙ Χαλκίδας. Το πρόγραμμα σπουδών έχει κυρίως μαθήματα αεροδιαστημικής, φυσικής, μαθηματικών, πληροφορικής και μηχανικής υπολογιστών. Επίσης, αυτό δεν είναι τμήμα που σε βγάζει μηχανικό, δηλαδή δεν γράφεσαι στο τεχνικό επιμελητήριο.

Σε θέμα επαγγελματικής αποκατάστασης, επειδή το τμήμα, πρώτους απόφοιτους είχε φέτος δεν μπορώ να κάνω κανένα απολύτως σχόλιο για το αν υπάρχουν δουλειές. Θα παραθέσω δύο παραγράφους από την ιστοσελίδα του τμήματος και βγάζεις δικά σου συμπεράσματα:

"Σύμφωνα με στοιχεία από την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), οι εξαγωγές της Ελλάδας στον τομέα της Αεροδιαστημικής ξεπερνούν τα 150-200 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως και υπάρχουν εκπεφρασμένες ανάγκες για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό αεροδιαστημικής.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν σημαντικές επαγγελματικές προοπτικές στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε τομείς όπως δορυφορικές επικοινωνίες και ζεύξεις, δορυφορική πλοήγηση, συστήματα ραντάρ, τηλεπισκόπηση και παρακολούθηση Γης, ψηφιακή επεξεργασία σήματος και εικόνας, αρχιτεκτονική αξιόπιστων ψηφιακών συστημάτων, ηλεκτρονική και αυτοματισμός, δορυφορικά συστήματα, κ.α. καθώς και σε εφαρμογές, η εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών σε νέες τεχνολογίες 5G-6G η παρακολούθηση του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, η γεωργία ακριβείας, η πρόληψη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (π.χ. πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές), οι «έξυπνες» πόλεις, κ.α.

Έχουν επίσης ευκαιρίες απασχόλησης σε εταιρείες μελετών, σχεδιασμού ανάλυσης, υλοποίησης, επίβλεψης, λειτουργίας και αξιολόγησης συστημάτων λογισμικού/υλικού, εφαρμογών, υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, καθώς και σε εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών και δορυφορικών υπηρεσιών. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την διδασκαλία (πρόγραμμα ESA ESERO), την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα στην Αεροδιαστημική και την ανάπτυξη καινοτόμων εταιρειών start-ups (πρόγραμμα ESA BIC, Egg Incubator).


Έχουν ευκαιρίες απασχόλησης στους τομείς των δορυφορικών συστημάτων, σχεδίαση και κατασκευή δορυφόρων διαστημικών αποστολών, διαστημικών οργάνων, μη επανδρωμένων οχημάτων (UAV, UGV) και ρομποτικών συστημάτων αιχμής. Απασχόληση σε εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς όπως: Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, European Space Agency, EUMETSAT, EU Space Programs Agency, European Defence Agency κα."

Ένα θέμα με το τμήμα είναι ο αριθμός κενών θέσεων, επίσης. Όπως βλέπεις το τμήμα πέρυσι είχε 40 κενές θέσεις από τις Πανελλήνιες των ΓΕΛ. Το 70% που βλέπεις στην εικόνα είναι ο αριθμός των κενών θέσεων.

1702728799755.png


Γενικά, αν θα ήθελες να ασχοληθείς με ιπτάμενα πράγματα, το πρώτο τμήμα που εγώ θα κοιτούσα θα ήταν το Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στην Πάτρα και αν θες να ασχοληθείς με δορυφόρους μετά, κάνε κάποιο μεταπτυχιακό αργότερα πάνω σε αυτό.

Επίσης, υπάρχει ένα thread πάνω σε αυτό το τμήμα εδώ στο forum: https://www.ischool.gr/threads/Αεροδιαστημικής-επιστήμης-και-τεχνολογίας.203999/page-2

Και κάνω ένα tag τον @γιαννης_00 που φαντάζομαι μπορεί να δώσει παραπάνω πληροφορίες για αυτό το τμήμα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top