Πέρασα φέτος νοσηλευτική στο ΕΚΠΑ. Η σχολή από άποψη μαθημάτων που έχω κοιτάξει μου αρέσει, ίσως περισσότερο από την ιατρική. Το επάγγελμα επίσης μου φαίνεται ωραίο. Μου αρέσει να βοηθάω τους άλλους και σε γενικές γραμμές δεν σιχαίνομαι. Είχα νοσηλευτεί σε παιδιατρικό νοσοκομείο πρόπερσι και είχα δει κάποια πράγματα. Όμως όλοι λένε να ξαναδωσω γιατί οι νοσηλευτές έχουν τις βάρδιες που κουράζουν και δεν πληρώνονται καλά. Να σημειώσω ότι αν είχα συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία(έβγαλα 16.650) θα είχα προτιμήσει την οδοντιατρική(που σύμφωνα με προβλέψεις χάνω για 400-500 μόρια) γιατί η Ιατρική βρίσκω πως έχει σχεδόν άπειρα χρόνια σπουδών. Πιστεύετε ότι η νοσηλευτική είναι καλή επιλογή; Να μείνω;
Αλλες σχολές που μου αρέσουν πολύ τόσο σαν αντικείμενα όσο κι ως προς το επάγγελμα είναι η Διατροφολογια και η Ψυχολογία.Αν αποφάσιζα δηλαδή να προχωρήσω σε κατατακτήριες εξετάσεις μετά τη σχολή, θα ήταν για κάποιο τέτοιο τμήμα και όχι Ιατρική, όπως φαντάζονται οι περισσότεροι.
Απο τη νοσηλευτική τι άλλο μπορεί κανείς να κάνει πέραν την κλασική δουλειά σε νοσοκομείο; Μπορεί να κάνει κάποια δουλειά γραφείου; Αν κάποιος γνωρίζει κάτι πάνω στο θέμα θα με ενδιέφερε να τον ακούσω!
Χρυσό μου κορίτσι, έχεις περάσει σε μια Σχολή η οποία πρώτον και βασικότερο σου αρέσει και δεύτερον είναι ένα επάγγελμα που δεν θα σ΄αφήσει ποτέ χωρίς δουλειά!
Είναι μια πολύ καλή επιλογή!
Σταματάς εκεί και είσαι ευτυχής για την επιτυχία σου!
Τι θες και δίνεις σημασία στο τι λέει ο ένας κι ο άλλος και τα σκέφτεσαι και τα αναμασάς και προβληματίζεσαι και στενοχωριέσαι και σκέφτεσαι εναλλακτικές πέραν της κλασικής δουλειάς του νοσηλευτή και να ξαναδώσεις του χρόνου και κατατακτήριες ακόμα δεν μπήκες στη Σχολή κτλ.
Πολλά παιδιά έχουν στόχο τη Νοσηλευτική αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τα μόρια για να εισαχθούν.
Ο κόσμος πάντα κάτι θα λέει!
΄Αστους να λένε!
Μην τους δίνεις σημασία!
Αν τους αρέσει κάτι άλλο, να πάνε να το σπουδάσουν αυτοί!
Κι αυτοί που λένε κακόβουλα ότι δεν θα τους άρεσε ν΄αλλάζουν καθετήρες, όταν χρειαστεί να μπουν στο νοσοκομείο θα κοιτάζουν τους νοσηλευτές σαν θεούς και θα τους παρακαλάνε να τους προσέξουν!
Βγάλτα όλα από το μυαλό σου!
Ειλικρινά στο λέω, δεν αξίζει να χαλάς τη διάθεσή σου μ΄αυτά!
Είναι κρίμα και άδικο για σένα!
Απόλαυσε το καλοκαίρι σου και με το καλό ν΄απολαύσεις από το φθινόπωρο και τις σπουδές σου!
Και είμαι σίγουρη ότι θα τις απολαύσεις και θα έρθει η ώρα που θα γελάς μ΄αυτά που λες τώρα!