Αν επιτρέπεται για ποιούς άλλους λόγους δεν θα επέλεγες κάποιο σώμα ασφαλείας?
Κοίτα εγω συνειδητά δεν επέλεξα την νομική.
Την θαυμάζω σαν επιστήμη και θεωρώ ότι ειναι ενα πτυχίο πασπαρτου.
Δηλαδη σου δινει επιλογές που ειναι παρα πολυ βασικό.
Παρολαυτα δεν με ενδιαφέρει για να την σπουδάσω και ουτε πιστεύω οτι θα ήμουν καλη.
Υπάρχει παρα πολυς ανταγωνισμός.
Δεν ειναι καθόλου μα καθόλου εύκολα τα πράγματα.
Βέβαια να πω κι αυτό, οτι ειναι απο τις ελάχιστες σχολές στο πρώτο πεδίο που τελειώνοντας μπορείς να βρεις εργασία στο αντικείμενο σου.
Χωρίς μεταπτυχιακό κι ιστορίες.
Τωρα ο μισθός ειναι ενα αλλο θεμα....
Γενικά πάντως για κάποιον που το θέλει και έχει όρεξη την θεωρώ πάρα πολύ καλη σχολή.
Πόσο μαλλον για όποιον έχει κλιση στο αντικείμενο.
Παρόλο όμως που δεν θεωρώ οτι μου ταιριάζει θα προτιμούσα να σπουδάσω μια επιστήμη, ποσο μαλλον την νομική παρα να παω Αστυφυλάκων η πυροσβέστης.
Αλλα αυτά ειναι στον άνθρωπο, δεν ειναι σε καμια περίπτωση αντικειμενικοί λόγοι για να κρίνουν την επιλογή σου γι αυτό και δεν τους ανέφερα.
Αν λοιπόν βλέπεις οτι σου ταιριάζει ο τρόπος ζωης των ενστολων να το κάνεις.
Η ουσιαστική ελευθερία αρχίζει οταν είμαστε οικονομικα ανεξάρτητοι και δεν ειναι λίγο πραγμα να το πετύχεις αυτό τοσο νωρίς.
Και μπορείς να σπουδάσεις μετα απο όσο ξέρω ενα αντικείμενο που και σε ενδιαφέρει αλλα θα αναιβεις κιόλας και μισθολογικά.
Σε μπέρδεψα μαλλον αλλα η τελική επιλογή ειναι στα αλήθεια πολύ προσωπικό θεμα.
Αν ήμουν 18 θα σου έλεγα αβίαστα νομική αλλα πλέον ξέρω οτι δεν ειναι τοσο μαυρα η άσπρα τα πραγματα .
Και εχω δει και τι χαος ειναι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα.
Να κανεις αυτό που βλέπεις οτι θέλεις και να ορίσεις εσυ τις προτεραιότητες σου.
Δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή .