Νομική: κατατακτήριες ή πανελλήνιες

Phil1

Νεοφερμένος

Ο Phil1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 28 χρονων. Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Θα ήθελα να σπουδάσω νομική, ωστόσο δεν ξέρω ποιος είναι ο καταλληλότερος δρόμο και οι πιο πολλές πιθανότητες ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό.
Ο πρωτος δρομος είναι οι πανελληνιες εξετασεις. Πριν 10 χρονια είχα δώσει πανελλήνιες, 6 μαθήματα δίναμε τότε. Από ότι έχω δει η ύλη τώρα, έχει παρόμοια πράγματα με αυτά του παρελθόντος, απλα η ύλη των εναπομεινάντων μαθημάτων έχει αυξηθεί δεδομένου ότι πλέον οι μαθητές δίνουν 4 μαθήματα και συνεπώς περιλαμβάνει και πράγματα που δεν έχω διδαχθεί. Έχει αλλάξει επίσης και το σύστημα εξέτασης.
Ο δεύτερος δρόμος είναι οι κατατακτήριες εξετάσεις. Έχω διαβάσει διαφορα topics, άλλα είναι ενθαρρυντικά, λένε δηλαδή ότι κάποιοι πέρασαν με την πρώτη, ενώ άλλοι λένε πως η ύλη είναι αχανής και είναι πολύ δύσκολο να περάσεις. Να σημειώσω πως υπάρχει δυνατότητα για φροντιστήριο και ότι η πρώτη σχολή μου δεν έχει κοινά μαθήματα και σχέση με τη νομική.
Τελος, θα ήθελα να διευκρινήσω πως ενδιαφέρομαι για νομική Αθηνών προτιστως (αν δώσω κατατακτήριες) αλλά αν περνούσα και σε μια εκ των άλλων δυο (Θεσσαλονίκη - Κομοτηνή) μέσω πανελληνίων, θα το προσπαθούσα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μπουν στην διαδικασία να απαντήσουν και με συγχωρείτε για το «σεντόνι».
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

allall1

Δραστήριο μέλος

Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 719 μηνύματα.
Εάν δε μπορείς να βρεις πληροφορίες για τις ερωτήσεις που θέτεις,στο διαδίκτυο τότε αξίζει να περάσεις μια βόλτα από την νομική κ να βρεις άτομα από κατατακτήριες να σε κατατοπισουν.Το έχω κάνει κ βοηθάει πολύ,πρέπει βέβαια να μιλήσεις με 2-3, ειδικά με άτομα που έχουν δώσει κ από τα δύο(θα βρεις σίγουρα) για πιο ολοκληρωμένη άποψη.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top