Νομική Θράκης vs ΑΠΘ vs ΕΚΠΑ

corto

Νεοφερμένος

Ο corto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Δε μου κατέστη πολύ σαφές το εύρος των συγγραμάτων που πρέπει κάποιος να συλλέξει για τις κατατακτήριες στη νομική αθήνας και ποια ακριβώς συγγράματα είναι προτιμότερο να προμηθευτεί. Στο ΑΠΘ υπάρχουν συγκεκριμένα συγγράματα που αναφέρονται με συγκεκριμένα κεφάλαια. Αυτό για έναν αρχάριο στη νομική επιστήμη - όπως εγώ - είναι αρκετά βοηθητικό. Ξέρω οτι υπάρχουν πολλά σετ προτινόμενων συγγραμάτων αλλά σίγουρα κάποια από αυτά είναι "πιο προτινόμενα" από άλλα. Επίσης αναγνωρίζω οτι αυτό δεν είναι ουσιαστικό πρόβλημα γιατί ρωτώντας και φυλλομετρώντας φαντάζομαι άκρη βρίσκεις στο τέλος.

Επίσης στη Νομική Αθήνας εξετάζεται το μάθημα Ιστορία του Δικαίου. Πήρα το βιβλίο "Πηγές Ιστορίας Δικαίου" το οποίο μαζί με τα Θρησκευτικά της Τρίτης Γυμνασίου πρέπει να είναι ό,τι βαρετότερο έχω διαβάσει. Μια φίλη μου, μου είπε οτι είναι και παλούκι μάθημα - έτσι θεωρείται. Αντίθετα στο ΑΠΘ το αντίστοιχο μάθημα είναι η Εισαγωγή στην Επιστήμη του Δικαίου και όλα τα συγγράματα που αναφέρονται στη Βιβλιογραφία είναι πολύ κατανοητά και ενδιαφέροντα για κάποιον που θέλει να μπει στην ουσία του ζητήματος και όχι να μάθει για τις λεπτομέριες της αγοραπωλησιας στην εποχή των Ρωμαίων ή πως τιμωρούσαν τους κλεφτοκοτάδες στο Βυζάντιο. Προσωπική γνώμη όλα αυτά, ενδεχομένως λανθασμένη.

Τέλος για την Κομοτηνή να πω οτι το σύστημα εξετάσεων ξεφτιλίζει τη σχολή και δε σέβεται τους φοιτητές που πέρασαν με εξετάσεις. Είδα οτι το 2010 μπήκαν άτομα με βαθμό πτυχίου 10 από ανατολικές χώρες και κάτι άλλοι από παιδαγωγικά και γλωσσικά τμήματα, ότι να ΄ναι. Οι κατατακτήριες με βαθμό είναι ένδειξη αποσυντονισμού μιας σχολής, αλλά τουλάχιστον να υπήρχε αναγωγή των βαθμών σε μια δίκαιη για όλους κλίμακα που θα έπερνε υπόψη τη διασπορά των βαθμών στο έτος που αποφοίτησε ο υποψήφιος ή το βιογραφικό του εν γένει, όπως συμβαίνει σε όλα τα σοβαρά τμήματα του εξωτερικού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

georgekod92

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο georgekod92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής Θράκης (Κομοτηνή) και μας γράφει απο Κομοτηνή (Ροδόπη). Έχει γράψει 220 μηνύματα.
Αγαπητέ Corto, Αρχικά συγχαρητήρια για το γεγονός ότι επιθυμείς να εισαχθείς σε μια σχολή όπως η Νομική, έχοντας μάλιστα στο παρελθόν,όπως γράφεις, φοιτήσει σε τμήμα του Πολυτεχνείου, πράγμα που δεν είναι σύνηθες. Ως πρωτοετής φοιτητής νομικής και έχοντας μια μικρή εμπειρία θα σου πω την άποψή μου. Πρώτον, συμφωνώ με την άποψή σου για την οργάνωση της Νομικής Θεσσαλονίκης αναφορικά τουλάχιστον με την ιστοσελίδα, τις οδηγίες κλπ. Είναι κατά τη γνώμη μου κατατοπιστικότατη σε αντίθεση με την ιστοσελίδα της σχολής μου, της Νομικής Θράκης, που τη θεωρώ απαράδεκτη. Να φανταστείς έχει μόνο το παλαιό πρόγραμμα σπουδών ενώ οι φοιτητές του πρώτου και του δεύτερου έτους πλέον πορεύονται με το νέο πρόγραμμα, το οποίο είναι πολύ αξιόλογο θα έλεγα. Σχετικά τώρα με τα συγγράματα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αφού δεν ξέρω σε ποια αναφέρεσαι. Αναφορικά με τα θετικά και αρνητικά της Αθήνας και των επαρχιακών πόλεων είναι υποκειμενικά, πληροφοριακά πάντως η Κομοτηνή η οποία είναι μια απομακρυσμένη πόλη για Αθηναίους κλπ έχει και νυχτερινή ζωή και πολλούς φοιτητές(12000 περίπου μόνιμους) και η απόσταση ελαχιστοποιείται με τα αεροπλάνα κλπ. Οι περισσότεροι πριν έρθουν δυσανασχετούν αλλά μετά δε θέλουν να φύγουν!:clapup:
Τέλος, όσον αφορά τη Νομική Κομοτηνής, είναι μια πολύ καλά οργανωμένη σχολή, δε χάνονται μαθήματα, οι πιο πολλοί καθηγητές πραγματικά ενδιαφέρονται και βοηθούν και γενικά θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο και για αυτό το τμήμα, στ' αλήθεια δε θα απογοητευτείς! Δεν εκφέρω γνώμη για τις υπόλοιπες μιας και δεν ήμουν φοιτητής σε αυτές:). Καλή τύχη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Αναφορικά με τα θετικά και αρνητικά της Αθήνας και των επαρχιακών πόλεων είναι υποκειμενικά, πληροφοριακά πάντως η Κομοτηνή η οποία είναι μια απομακρυσμένη πόλη για Αθηναίους κλπ έχει και νυχτερινή ζωή και πολλούς φοιτητές(12000 περίπου μόνιμους) και η απόσταση ελαχιστοποιείται με τα αεροπλάνα κλπ. Οι περισσότεροι πριν έρθουν δυσανασχετούν αλλά μετά δε θέλουν να φύγουν!:clapup:
Τέλος, όσον αφορά τη Νομική Κομοτηνής, είναι μια πολύ καλά οργανωμένη σχολή, δε χάνονται μαθήματα, οι πιο πολλοί καθηγητές πραγματικά ενδιαφέρονται και βοηθούν και γενικά θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο και για αυτό το τμήμα, στ' αλήθεια δε θα απογοητευτείς!

Να υπενθυμίσω το κλασσικό ρητό " τέρμα Θεού, αρχή Αλλάχ;" :devil::P

Πάντως παρόλο που έχει κάπως ανακατεμμένο πρόγραμμα σπουδών, όντως έχει πιο οικογενειακό κλίμα με σχεδόν μηδενικές απεργίες και καταλήψεις, κάτι που είναι στα υπέρ της.

Υγ. Η ιστοσελίδα της Νομικής Κομοτηνής είναι απλά τραγική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mariaO

Νεοφερμένος

Η mariaO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Λοιπόν για να είμαστε αντικειμενικοί, δεν είναι δυνατόν να "ακυρώνονται" εισακτέοι στην μία ή άλλη σχολή, εν τέλει μπορεί να εισήχθησαν ακόμη και για ένα μόριο διαφορά.
Η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο prestige το απολαμβάνει η Νομική Αθήνας, για πολλούς λόγους κυρίως "ιστορικότητας" της σχολής. Εντούτοις, η Νομική Θεσσαλονίκης είναι η χρυσή τομή.
Σπουδάζω στην Νομική Θράκης και μπορώ να πω με πάσα ειλικρίνεια πως δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως σύνολο. Από τομέα σε τομέα διαφέρει πολύ. π.χ. Ποινικά, Αστικά, Διοικητικά υπάρχουν εξαιρετικοί καθηγητές με τα πλέον αξιόλογα βιογραφικά, άλλοι τομείς υστερούν (πχ. του Διεθνούς είναι αδικαιολόγητα μέτριος κατά την γνώμη μου). Βέβαια ελπίζω να συμφωνείται πως αυτό που συμβαίνει με ορισμένα μαθήματα στην Κομοτηνή (πχ. Κληρονομικό που πέρασαν γύρω στα 50 από τα 400 άτομα), στο Εμπράγματο (που κατέληξε μάθημα πτυχίου!) και στις 8 (ΟΧΤΩ) Δικονομίες που καλούμαστε να λύσουμε θέματα Επιστημονικής Φαντασίας (χάνει ο Α τον Β και ο Β τον Α), δεν συμβαίνει στις άλλες σχολές!!
Ως προς τους φοιτητές, δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για πανεπιστημιακές δραστηριότητες, όπως στις άλλες σχολές.
Το κακό είναι πως δεν έχει το κύρος της Νομικής Αθηνών στο εξωτερικό. "Αγωνίζομαι" προσωπικά να ενισχύσω το βιογραφικό μου στα υπόλοιπα έτη που μου απομένουν. Σε ένα αξιόλογο πανεπιστήμιο του εξωτερικού θα με κοιτάξουν με δυσπιστία και αυτό με αγχώνει, δεν το κρύβω.

Το ζήτημα είναι πως η ουσία της εποχής μας είναι η εξειδίκευση. Εξειδικεύσου, χάσε το μυαλό σου, γίνε ρομποτικός (δυστυχώς). Ο καλός φοιτητής θα προσπαθήσει να βρει το μονοπάτι του από νωρίς ώστε να εμβαθύνει αναλόγως.
Σόρρυ εάν το λεξιλόγιο μου δεν είναι τόσο έντεχνο όσο των προηγουμένων posts αλλά βαριέμαι να προσπαθώ να συντάξω έκθεση Πανελληνίων εδώ πέρα. Ας σταματήσουν μερικοί να είναι τόσο "για-τα-μάτια-του-κόσμου".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

corto

Νεοφερμένος

Ο corto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, είναι αλήθεια οτι πλέον η δικτυακή παρουσία κάθε σχολής είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά από τα κύρια χαρακτηριστικά της ποιότητας της και δυστυχώς τα ελληνικά πανεπιστήμια πάσχουν στον τομέα αυτό (για να μην αναφερθώ στα club των αποφοίτων που έχουν υποτυπώδη ή ανύπαρκτη οργάνωση ενώ στο εξωτερικό παίζουν ουσιαστικό ρόλό στη δικτύωση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας).

Για τη Νομική Θράκης, φυσικά και δε γνωρίζω το πρόγραμμα σπουδών και ενδέχεται να είναι ανώτερο από αυτό των άλλων δύο πόλεων (αν και για να ορίσουμε το ανώτερο πρέπει να ορίσουμε και κριτήρια αξιολόγησης και αυτό είναι δύσκολο)...Προσωπικά, γνωρίζω εκ των έσω οτι π.χ. το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Ηρακλείου ή της Πάτρας έχει σπουδαίους καθηγητές, με τρομερές διασυνδέσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη, μεγάλο πλήθος δημοσιεύσεων και ενδιαφέροντα μαθήματα, περισσότερο από πολλά αντίστοιχα τμήματα της Αθήνας με μεγαλύτερη βάση.

Όμως παραμένουν οι εξής αλήθειες: Μεγάλο μέρος της ποιότητας ενός τμήματος έχει να κάνει με την ποιότητα των φοιτητών, χωρίς αυτούς τμήμα δεν υπάρχει. Και η βαθμολογία των εισαγωγικών δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο ποιότητας φυσικά αλλά είναι ενδεικτική (αν και δυστυχώς πολλές φορές είναι αποπροσανατολιστική όπως όλες οι προσπάθειες αριθμοποίησης της ποιότητας ανθρώπων, συναισθημάτων ή νοητικών διεργασιών)

Anyway για να μη μακρυγορούμε (και για να πω αυτό που με καίει :-p), θα μπορούσαν οι κατατακτήριες στη Νομική Θράκης να γίνονται με εξετάσεις ή με βαθμό και αναγωγή στη βαθμολογία των άλλων φοιτητών του έτους και όχι έτσι όπως γίνονται, να έρχεται ο άλλος με 10αρια απ'το πανεπιστήμια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και να χτυπάει θέση αφήνοντας έξω παιδιά που φάγαν τη ζωή τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο να βγάλουν ένα 7.

Καλό καλοκαίρι και δύναμη σε όλους!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eva1993

Νεοφερμένος

Η eva1993 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Νομικής Θράκης (Κομοτηνή) και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 38 μηνύματα.
εγω δεν ειμαι της αποψης οτι οι "καλοι μαθητες" περνουν αθηνα η θεσσαλονικη γιατι ακουγεται πολυ αυτο...εγω για παραδειγμα περασα κομοτηνη και εχασα τη νομικη του απθ για 100 μορια!και ειμαι σιγουρη οτι αλλα παιδια μπορει να την εχασαν και για 1 μοριο!!!!!ολα τα παιδια που περασαν νομικη σε οποιαδηποτε πολη ειναι αξιοι(ειδικα με θεματα που εβαλαν φετος)..αν και δεν εχω αρχισει ακομα μαθηματα στη κομοτηνη ειμαι αισιοδοξη γιατι εχω ακουσει οτι καποια απο τα μαθηματα ειναι καλυτερα και απο της αθηνας και σε καμια περιπτωση δεν θελω να πιστεψω οτι ενας αποφοιτος της νομικης αθηνων ειναι ανωτερος απο εναν αποφοιτο της θεσσαλονικης η της κομοτηνης....θα ηταν απαραδεκτο να υπαρχουν τετοιες διαφοροποιησεις...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
εγω δεν ειμαι της αποψης οτι οι "καλοι μαθητες" περνουν αθηνα η θεσσαλονικη γιατι ακουγεται πολυ αυτο...εγω για παραδειγμα περασα κομοτηνη και εχασα τη νομικη του απθ για 100 μορια!και ειμαι σιγουρη οτι αλλα παιδια μπορει να την εχασαν και για 1 μοριο!!!!!ολα τα παιδια που περασαν νομικη σε οποιαδηποτε πολη ειναι αξιοι(ειδικα με θεματα που εβαλαν φετος)..αν και δεν εχω αρχισει ακομα μαθηματα στη κομοτηνη ειμαι αισιοδοξη γιατι εχω ακουσει οτι καποια απο τα μαθηματα ειναι καλυτερα και απο της αθηνας και σε καμια περιπτωση δεν θελω να πιστεψω οτι ενας αποφοιτος της νομικης αθηνων ειναι ανωτερος απο εναν αποφοιτο της θεσσαλονικης η της κομοτηνης....θα ηταν απαραδεκτο να υπαρχουν τετοιες διαφοροποιησεις...
Το μείον της Κομοτηνής είναι η απόσταση. Τίποτα άλλο. Τυπικά οι 3 σχολές είναι το ίδιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Όμως παραμένουν οι εξής αλήθειες: Μεγάλο μέρος της ποιότητας ενός τμήματος έχει να κάνει με την ποιότητα των φοιτητών, χωρίς αυτούς τμήμα δεν υπάρχει. Και η βαθμολογία των εισαγωγικών δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο ποιότητας φυσικά αλλά είναι ενδεικτική (αν και δυστυχώς πολλές φορές είναι αποπροσανατολιστική όπως όλες οι προσπάθειες αριθμοποίησης της ποιότητας ανθρώπων, συναισθημάτων ή νοητικών διεργασιών)

Anyway για να μη μακρυγορούμε (και για να πω αυτό που με καίει :-p), θα μπορούσαν οι κατατακτήριες στη Νομική Θράκης να γίνονται με εξετάσεις ή με βαθμό και αναγωγή στη βαθμολογία των άλλων φοιτητών του έτους και όχι έτσι όπως γίνονται, να έρχεται ο άλλος με 10αρια απ'το πανεπιστήμια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και να χτυπάει θέση αφήνοντας έξω παιδιά που φάγαν τη ζωή τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο να βγάλουν ένα 7.

Καλό καλοκαίρι και δύναμη σε όλους!
Θσ συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι μια σχολή που δέχεται κατατακτήριους με βάση το βαθμό πτυχίου προηγούμενης σχολής είναι ανοργάνωτη και δεν σέβεται τους φοιτητές της. Το ίδιο συμβαίνει και σε ιατρικές σχολές Θεσσαλονίκη, Θράκη, Αθήνα. Προσωπικά θεωρώ ότι η Ιατρική σχολή της Πάτρας κάνει τις πιο δίκαιες εξετάσεις (εκεί θα περάσει όποιος αξίζει).

Όσο αφορά τις νομικές πιστεύω ότι η πιο καλή είναι η Αθήνα (κακά τα ψέματα τις γνώσεις που θα πάρει κανείς στην νομική Αθήνα δε θα τις πάρεις σε κάμία αλλη νομική σχολής της Ελλάδος.

Το μείον της Κομοτηνής είναι η απόσταση. Τίποτα άλλο. Τυπικά οι 3 σχολές είναι το ίδιο.
Οι απόφοιτοι όλων των νομικών σχολών βγαίνουν τον ίδιο παρόλα αυτά οι σχολές δεν είναι οι ίδιες (έχουν διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών και διαφορετική φιλοσοφία. Η Αθήνα π.χ. έχει το μεγάλο αρνητικό ότι είναι στο κέντρο έπιρρεπής σε καταλήψεις δύσκολα προσβάσιμη σε μέρες γενικής απεργίας πράγμα που συμβαίνει πλέον συχνά παρόλα αυτά την θεωρώ την καλύτερη λόγω της ιστορίας της και των καθηγητών της.
Η σύγκριση δεν είναι εύκολη γιατί κανένας δε ξέρει εξίσου καλά και τις 3 νομικές σχολές παρόλα αυτά δε πρέπει να βγάλουμε συμπέρασμα ότι είναι το ίδιο. Σίγουρα υπάρχει μια καλύτερη και μια χειρότερη....

εγω δεν ειμαι της αποψης οτι οι "καλοι μαθητες" περνουν αθηνα η θεσσαλονικη γιατι ακουγεται πολυ αυτο...εγω για παραδειγμα περασα κομοτηνη και εχασα τη νομικη του απθ για 100 μορια!και ειμαι σιγουρη οτι αλλα παιδια μπορει να την εχασαν και για 1 μοριο!!!!!ολα τα παιδια που περασαν νομικη σε οποιαδηποτε πολη ειναι αξιοι(ειδικα με θεματα που εβαλαν φετος)..αν και δεν εχω αρχισει ακομα μαθηματα στη κομοτηνη ειμαι αισιοδοξη γιατι εχω ακουσει οτι καποια απο τα μαθηματα ειναι καλυτερα και απο της αθηνας και σε καμια περιπτωση δεν θελω να πιστεψω οτι ενας αποφοιτος της νομικης αθηνων ειναι ανωτερος απο εναν αποφοιτο της θεσσαλονικης η της κομοτηνης....θα ηταν απαραδεκτο να υπαρχουν τετοιες διαφοροποιησεις...

Δεν είναι σωστό να λες ότι κάποια μαθηματα της νομικής θράκης είναι ανώτερα ακόμα και από την Αθήνα αυτόματα υποβιβάζεις την σχολή σου (αφού έτσι θεωρείς ότι η πλειοψηφία των μαθημάτων είναι καλύτερη η Αθήνα). Ο μέσος όρος των φοιτητών της Αθήνας έγραψαν καλύτερα από τους θεσσαλονικιούς και οι Θεσσαλονικείς από εσάς. Προσωπικά εμένα αυτό δε μου λέει κάτι γιατί οι εξετάσεις ήταν σε μαθηματα άσχετα με την νομική συνεπώς δε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα από το βαθμό πρόσβασης.

Η σχολή σου δυστυχώς δέχεται κατακτήριους με βάση το βαθμό πτυχίου προηγούμενης σχολής αυτό και μόνο με κάνουν να βάζω ένα κλικ κάτω (είναι σημάδι ανοργανωσιάς αφού η επιλογή γίνεται με κριτήρια άσχετα με την νομική γνώση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι μια σχολή που δέχεται κατατακτήριους με βάση το βαθμό πτυχίου προηγούμενης σχολής είναι ανοργάνωτη και δεν σέβεται τους φοιτητές της. Το ίδιο συμβαίνει και σε ιατρικές σχολές Θεσσαλονίκη, Θράκη, Αθήνα. Προσωπικά θεωρώ ότι η Ιατρική σχολή της Πάτρας κάνει τις πιο δίκαιες εξετάσεις (εκεί θα περάσει όποιος αξίζει).
Σχετικό. Εξάλλου οι κατακτήριες είναι κάτι το προαιρετικό. Μη κρίνεις από ένα δεδομένο ήσσονος σημασίας, ένα ολόκληρο τμήμα.

Όσο αφορά τις νομικές πιστεύω ότι η πιο καλή είναι η Αθήνα (κακά τα ψέματα τις γνώσεις που θα πάρει κανείς στην νομική Αθήνα δε θα τις πάρεις σε κάμία αλλη νομική σχολής της Ελλάδος.

Οι απόφοιτοι όλων των νομικών σχολών βγαίνουν τον ίδιο παρόλα αυτά οι σχολές δεν είναι οι ίδιες (έχουν διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών και διαφορετική φιλοσοφία. Η Αθήνα π.χ. έχει το μεγάλο αρνητικό ότι είναι στο κέντρο έπιρρεπής σε καταλήψεις δύσκολα προσβάσιμη σε μέρες γενικής απεργίας πράγμα που συμβαίνει πλέον συχνά παρόλα αυτά την θεωρώ την καλύτερη λόγω της ιστορίας της και των καθηγητών της.
Η σύγκριση δεν είναι εύκολη γιατί κανένας δε ξέρει εξίσου καλά και τις 3 νομικές σχολές παρόλα αυτά δε πρέπει να βγάλουμε συμπέρασμα ότι είναι το ίδιο. Σίγουρα υπάρχει μια καλύτερη και μια χειρότερη....

Δεν είναι σωστό να λες ότι κάποια μαθηματα της νομικής θράκης είναι ανώτερα ακόμα και από την Αθήνα αυτόματα υποβιβάζεις την σχολή σου (αφού έτσι θεωρείς ότι η πλειοψηφία των μαθημάτων είναι καλύτερη η Αθήνα). Ο μέσος όρος των φοιτητών της Αθήνας έγραψαν καλύτερα από τους θεσσαλονικιούς και οι Θεσσαλονικείς από εσάς. Προσωπικά εμένα αυτό δε μου λέει κάτι γιατί οι εξετάσεις ήταν σε μαθηματα άσχετα με την νομική συνεπώς δε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα από το βαθμό πρόσβασης.

Όποιος έχει ασχοληθεί εις βάθος με τα νομικά μία χαρά συγκρίσεις μπορεί να κάνει. Εξάλλου όλα φαίνονται στην αγορά εργασίας.
Όντως η Αθήνα είναι καλύτερη. Όχι όμως για τους λόγους που αναφέρεις. Γενικά η Αθήνα έχει κάποιες εμφανείς αδυναμίες που με ενοχλούν, όμως από την άλλη έχει και κάποια πλεονεκτήματα που μάλλον τις αμβλύνουν. Το σίγουρο είναι ότι αν τα περιμένεις όλα από την εκάστοτε σχολή, σώθηκες.
Οι απεργίες και οι καταλήψεις όντως είναι ένα εμπόδιο στην ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία του τμήματος, όμως σε βάθος χρόνου δεν επηρρέαζε τις σπουδές, λόγω του γεγονότος της μη υποχρεωτικής παρακολούθησης. Τώρα με το ν+2 τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην.
Επιπροσθέτως μία χαρά τα λέει η Ευα. Όντως υπάρχουν μαθήματα που είναι ανώτερα από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αυτό που "χαντακώνει" την Κομοτηνή είναι η απόσταση. Αν ήταν πιό κεντρικά η σχολή, οι βάσεις θα ήταν τελείως διαφορετικές προς ιδιαίτερη λύπη κάποιων που έχουν σηκώσει τον αμανέ και νομίζουν ότι όλα γυρίζουν γύρω από αυτούς.:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lordV

Νεοφερμένος

Ο V αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 102 μηνύματα.
@ fockos: το επιχείρημα ότι ο τρόπος διεξαγωγής κατατακτηρίων εξετάσεων είναι δηλωτικός του επιπέδου μίας σχολής είναι ανεδαφικό και άσχετο με το επίπεδό της. Επιπλέον, θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με τις ιατρικές που είναι το αντικείμενο σου δεδομένου ότι είναι κάτι που κατέχεις σίγουρα καλύτερα από τις νομικές -άσε να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Κι εμένα η γνώμη μου είναι ότι οι ιατρικές ΑΠΘ και ΕΚΠΑ είναι χρόνια μπροστά σε σχέση με την Ιατρική της Πάτρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει και με βεβαιότητα δεδομένου ότι δεν έχω σπουδάσει σε καμία από τις Ιατρικές σχολές. Οπότε ας μη γράφουμε για να γράψουμε γιατί παραπληροφορούμε και δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός του topic και του ischool
@ venividivici: Η αποθέωση του σνομπισμού και της αντισυναδελφικότητας. Ανέρειστα δήθεν ''επιχειρήματα'' και αερολογίες. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο συνεπές να μιλούμε με επιχειρήματα και όχι να πετάμε ένα ''η νομική κομοτηνής ή αθήνας είναι καλύτερη''. Και εκτός αυτού, τί σημαίνει φίλτατοι ''ανωτερότητα μαθημάτων''; Έχω ακούσει για ανωτερότητα σε επίπεδο σπουδών, σε επίπεδο φοιτητών αλλά σε μαθήματα ποτέ! Το αν η Θεσσαλονίκη έχει χειρότερη σχολή από της Αθήνας ή της Θράκης αφήστε να το κρίνουν άλλοι. Και τεράστια ιστορία έχει ως Νομική η Νομική του ΑΠΘ και ογκόλιθοι έχουν σπουδάσει και διδάξει εκεί (αυτό θα έπρεπε να το ξέρεις εσύ που κατέχεις τόσο καλά τα νομικά όπως ισχυρίζεσαι) και επιτυχίες έχει απολαύσει σε διεθνές επίπεδο και δεν θα κρίνουν ουτιδανοί το τμήμα αυτό με πλαστά επιχειρήματα για να τονώσουν την ματαιοδοξία και το σνομπισμό τους. Και αν πλανάστε ότι έτσι διεξάγεται σοβαρή συζήτηση, γιατί σε αυτό το επίπεδο έχετε περιέλθει, θα προσθέσω κι εγώ ένα ''επιχείρημα'': ''Η Νομική Θεσσαλονίκης είναι η καλύτερη'' (αδιάσειστο ε?).
Δεν επικροτώ αυτήν τη συζήτηση. Θα προτιμούσα κάτι πιο πολιτισμένο από σοβαρές νομικές σχολές και σοβαρούς συναδέλφους. Μετέχω μόνο για να μην θεωρήσουν κάποιοι λανθασμένα πως ο λόγος δεν έχει αντίλογο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,818 μηνύματα.
lordV
Το Τμήμα Ιατρικής (και όχι λανθασμένα η Σχολή Ιατρικής) του Πανεπ.Πατρών εχει διατμηματική συμφωνία ερευνητικής συνεργασίας και μετεκπαίδευσης υποτρόφων πτυχιούχων, με το κορυφαίο Τμήμα Ιατρικής του John Hopkins University της Βαλτιμόρης, των ΗΠΑ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lordV

Νεοφερμένος

Ο V αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 102 μηνύματα.
H Θεσσαλονίκη έχει Ιατρική Σχολή. Δεν έχω γνώση για το τμήμα της Πάτρας. Ούτε η ιατρική επιστήμη εμπίπτει στα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα. Ευχαριστώ για την επισήμανση πάντως. Όπως είναι Τμήμα Νομικής πλέον (και αναφέρθηκα από κεκτημένη ταχύτητα σε νομικές σχολές). Σίγουρα θα επιδεικνύει το τμήμα υψηλό επιστημονικό έργο και αυτό ήθελα να δείξω στο προηγούμενο post: Όταν δεν είμαι επαϊων δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι η Ιατρική ΑΠΘ ή Αθήνας είναι καλύτερη (διαβάστε καλύτερα το post και θα αντιληφθείτε τί εννοώ).
Y.Γ Κρίμα βέβαια που δεν είναι John Hopkins η Πάτρα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,818 μηνύματα.
Μη το συνουσιάσουμε τελείως, θα πέσει φωτιά να μας κάψει...:P Αν είχε και η γιαγιά μου αιδοίο στην πλάτη, θα ήταν κουμπαράς. :P :lol: Καλό θα ήταν να ήταν ...ένα Γιάννης Hopkinάς, αλλά όσο βασιλεύει η δυναστεία της Ελληναροκρατίας, μένουμε τα όνειρα και όνειρα, που λέει και ο Χριστοδουλόπουλος.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
@lordV
Ως γνωστόν, είμαι σνομπ και ματαιόδοξος, οπότε βαριέμαι να κάθομαι να αναλύω τα αυτονόητα. Επίσης ως γνήσιος ουτιδανός- συ είπας- θα ρίχνω το επίπεδο όπου δύναμαι, ήτοι στα Τάρταρα. Κατά τα λοιπά, μπορείς ελεύθερα να πιστεύεις ότι η Σαλόνικα έχει την κορυφαία σχολή. Άλλη απορία;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lordV

Νεοφερμένος

Ο V αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 102 μηνύματα.
@lordV
Ως γνωστόν, είμαι σνομπ και ματαιόδοξος, οπότε βαριέμαι να κάθομαι να αναλύω τα αυτονόητα. Επίσης ως γνήσιος ουτιδανός- συ είπας- θα ρίχνω το επίπεδο όπου δύναμαι, ήτοι στα Τάρταρα. Κατά τα λοιπά, μπορείς ελεύθερα να πιστεύεις ότι η Σαλόνικα έχει την κορυφαία σχολή. Άλλη απορία;
''Ως γνωστόν'': εγώ μία φορά δεν σε γνωρίζω. Όσο για τα Τάρταρα τα ξέρεις καλά...
Σαφώς και μπορώ να πιστεύω (όπως και το κάνω) ότι έχει την κορυφαία σχολή όπως κι εσύ μπορείς να πράξεις το ίδιο για τη δική σου και αυτό είναι φυσιολογικό και θεμιτό. Το ζητούμενο είναι να διατηρούμε ένα επίπεδο και να έχουμε επιχειρήματα και όχι ''άκουσα ότι στη σχολή σου...'' ή ''όλοι ξέρουν ότι είναι η καλύτερη'' κ.ο.κ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Προσωπικά προτιμώ να επισημαίνω τις αδυναμίες, ώστε κάτι να γίνει καλύτερο, παρά να βλογώ τα γένια μου. Κάνε τις αναγωγές σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lordV

Νεοφερμένος

Ο V αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 102 μηνύματα.
το αντίθετο συνάγεται από τα λεγόμενα σου. Το αυτό...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Διάσταση απόψεων. Πάμε παρακάτω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
lordV
Το Τμήμα Ιατρικής (και όχι λανθασμένα η Σχολή Ιατρικής) του Πανεπ.Πατρών εχει διατμηματική συμφωνία ερευνητικής συνεργασίας και μετεκπαίδευσης υποτρόφων πτυχιούχων, με το κορυφαίο Τμήμα Ιατρικής του John Hopkins University της Βαλτιμόρης, των ΗΠΑ.


H Θεσσαλονίκη έχει Ιατρική Σχολή. Δεν έχω γνώση για το τμήμα της Πάτρας. Ούτε η ιατρική επιστήμη εμπίπτει στα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα. Ευχαριστώ για την επισήμανση πάντως. Όπως είναι Τμήμα Νομικής πλέον (και αναφέρθηκα από κεκτημένη ταχύτητα σε νομικές σχολές). Σίγουρα θα επιδεικνύει το τμήμα υψηλό επιστημονικό έργο και αυτό ήθελα να δείξω στο προηγούμενο post: Όταν δεν είμαι επαϊων δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι η Ιατρική ΑΠΘ ή Αθήνας είναι καλύτερη (διαβάστε καλύτερα το post και θα αντιληφθείτε τί εννοώ).
Y.Γ Κρίμα βέβαια που δεν είναι John Hopkins η Πάτρα...

:D λένε ότι θα κάνουν και την Πάτρα σχολή. Τι διαφέρει το τμήμα και η σχολή :hmm: παντα το είχα απορία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
:D λένε ότι θα κάνουν και την Πάτρα σχολή. Τι διαφέρει το τμήμα και η σχολή :hmm: παντα το είχα απορία

Παράδειγμα για να καταλάβεις:
Η Σχολή Νομικών Επιστημών έχει από κάτω τρία τμήματα, το νομικό, το οικονομικό και το πολιτικό. Άρα είναι πιο ισχυρή σε σχέση με το απλό τμήμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top