Γεία σας.
Όπως ξέρετε ήμουν Ανθρωπιστικών Σπουδών, και έχω περάσει σε μία σχολή (Επικοινωνία για να είμαι πιό ακριβής)
Σκοπός μου είναι να την τελείωσω και να πάρω πτυχίο, να πώ εδώ οτι ήταν η μόνη σχολή που με ενδιέφερε πραγματικά απο το πεδίο μου, και δέν προκείτε να πάω σε άλλη σχολή απο αυτό. Όμως δεν μπορώ να με φανταστώ για πάντα copywriter σε ένα γραφείο να γράφω κειμενάκια για να έρθει η Κύρα= Νίτσα στο Κομμωτήριο της Τούλας. Την δημοσιογραφία την ξέχναω γιατί πρέπει να φιλίσεις κατουρημένες ποδιές για να ανέβεις.
Λοιπόν , σε αυτό θα είμαι σύντομος και περιεκτικός . Εαν δεν σου αρέσει το τμήμα σου , και απο οτι καταλαβαίνω δεν σε ψήνει τόσο , άλλαξε . Είτε κάνεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου τώρα είτε όχι δεν έχει σημασία . Εαν ήθελες κάτι παρεμφερές με το αντικείμενο του τμήματος σου θα άξιζε να το συζητήσουμε λίγο , αλλά τώρα , όχι .
Καταλήγω στο συμπέρασμα οτι αυτά που μου αρέσουν είναι σε άλλα πεδία, μου αρέσει η Πληροφορική και οι Η/Υ άλλα δεν έχει νόημα να βγάλω ένα τέτοιο τμήμα ως δεύτερο πτυχίο μόνο και μόνο για να γίνω ένας απλός προγραμματιστής, μιας και όλοι γίνονται μέσω ΙΕΚ.
Εδώ hold up . Επειδή κάποιος κάνει ένα μεταπτυχιακό ή παίρνει ένα χαρτί κολλεγίου ή χαρτί ΙΕΚ και πιάνει δουλειά ως προγραμματιστής δεν σημαίνει σε καμία απολύτως περίπτωση οτι το πτυχίο της πληροφορικής δεν έχει βαρύτητα . Τα έχουμε ξαναπει αυτά , όσο και να βρίζουμε το Ελληνικό πανεπιστήμιο για τις οποιεσδήποτε παθογένειες του , η μόρφωση που αποκτάς και κυρίως η αντίληψη είναι αναντικατάστατη . Κυρίως για εσένα τον ίδιο δηλαδή . Και don't be fooled , στην πλειοψηφία των project δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σε προσλάβουν χωρίς παραπάνω γνώσεις . Ο προγραμματισμός , το να ξέρεις μια γλώσσα , είναι απλά ένα εργαλείο . Δεν σημαίνει οτι σου ανοίγεται ο δρόμος για όλες τις δουλειές που περιλαμβάνουν προγραμματισμό .
Τελικά βρήκα τι θέλω να κάνω, να συνδιάσω την Πληροφορική με την άλλη μου αγάπη που είναι τα αυτοκίνητα, αυτό που με το οποίο ακριβώς θέλω να ασχοληθώ είναι η λειτουργικότητα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης, καθώς και η Vehicle-to-vehicle επικοινωνία. Εκτός απο το να με συμβουλέψετε θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να ασχοληθώ με αυτά απο ένα καθαρό τμήμα Πληροφορικής (άρα να δώσω απο Οικονομίας) ή πρέπει να περάσω σε ένα τμήμα ΗΜΜΥ (δήλαδη να δώσω απο Θετικών) ειδάλλως με βλέπω να σχεδιάζω κινητήρες (μάλλον ηλεκτρικούς) ώς Ηλεκτρολόγος ή Μηχανολόγος.
Θα δώσεις σίγουρα απο το 2ο πεδίο γιατί η πληροφορική του ΟΠΑ δεν έχει διάφορα απαραίτητα μαθήματα για αυτό το πράγμα όπως ΣΑΕ , ηλεκτρονικά , μικροελεγκτές κτλπ. Εαν θες να είσαι και future proof προσωπικά θα σου έλεγα ημμυ . Εαν όντως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρόκειται να αποτελέσουν το μέλλον ( και πιθανότατα θα το κάνουν ) , το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρεις είναι οτι η καρδιά ενός τέτοιου αυτοκινήτου θα είναι ο ηλεκτρικός κινητήρας , ο οποίος φυσικά θα είναι πλήρως προγραμματίσιμος . Αλλά όπως είπαμε , δεν θα αρκεί να ξέρεις μόνο μια γλώσσα για να μπορείς να τον προγραμματίσεις αλλά πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία τα κάνεις στο ημμυ .
Οτι και να επιλέξεις θα σε συμβούλευα πάντως να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί θες κάτι πολύ συγκεκριμένο και είτε απο πληροφορική είτε απο ημμυ θα χρειαστεί να περάσεις πάρα πολλά άσχετα μαθήματα . Τα οποία θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά . Αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά , προσέξτε τι σκέφτεστε να έχετε ως :
Γνώσεις , χόμπυ και καριέρα/επάγγελμα .