Έγω πήρα την απόφαση να αλλάξω την ζωή μου και να ξαναδώσω πανελλαδικές στα 37 για ένα καλύτερο μέλλον. Προτίμησα απο το να κάνω μια ζωή κάτι που δεν μου αρέσει, η να αμείβομαι με λίγα χρήματα ή να βγαίνω στην ανεργία. Να ξανασπουδάσω και να κάνω κάτι που μου αρέσει μέχρι τα γεράματα. Δεν τα παρατάμε παιδιά ποτέ!!!!!
Κ εγώ μια απ' τα ίδια, με τη μόνη διαφορά πως είμαι 41 και έδωσα για πρώτη μου φορά πανελλήνιες στα 38. Ποτε δε σταματαει η προσπαθεια!
Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας όμως, εμείς οι μεγαλυτεροι θα πρεπε να πάμε να κρυφτούμε σε καμμία σπηλια, διότι ως γνωστόν όταν είσαι 30-40, έχεις πλέον φτιάξει τη ζωή σου και όλα είναι στην εντέλεια, οπότε αν είναι να σπουδασεις δηλαδή, θα το κάνεις μόνο από χόμπι... Παιδιά, στην Ελλάδα ζούμε κ εμεις και φαγαμε και την κριση, μνημονια κλπ με το κουταλι, στα καλυτερα μας χρονια!
Όμως όσο κ ανούσιο αν μοιάζει στα δικά σας μάτια, το να σπουδάσει κάποιος σε μεγάλη ηλικία, άλλο τόσο ουσιώδες φαντάζει στα δικά μας, διότι ίσως έτσι καταφέρουμε να αλλάξουμε το μέλλον μας, έστω και αργοπορημένα.
Έχεις δίκιο ομως, η δική μας περίπτωση δεν είναι ίδια σαν τη δικη σου, αλλά θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι χειρότερη τελικά! Γι'αυτό φρόντισε να μη φτάσεις στα 40 σου για να ξεκινήσεις να σπουδαζεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει, οπότε ξεκινά τώρα και σταματά να σκέφτεσαι ότι σε πήραν τα χρόνια!!! Όταν φτάσεις στην ηλικία τη δική μας, θα καταλάβεις τελικά πόσο αστείο ήταν που σκεφτόσουν έτσι στα 22-23-24 σου και τελικά πόσο μικρή ήσουν ακόμα!
Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω και να έδινα πανελλήνιες στα 21 μου (όπου και σκέφτηκα να δώσω αλλά δεν το έκανα), ομως ξέρεις τι έπαθα τότε; Σκέφτηκα όπως εσύ και δεν πήγα να δώσω καν! Νόμιζα πως ήμουν πολύ μεγάλος για να σπουδάσω πια! Πόσο αστείο μου φαντάζει όλο αυτό τώρα που το σκέφτομαι, αλλά δε μπορώ να το αλλάξω..
Και όχι, δε συμφωνώ με τη φράση κάθε πράγμα στον καιρό του, διότι τώρα έχω το μυαλό να επιλέξω πραγματικά τι θέλω και να το παλέψω με σωστό τρόπο, ενώ τότε μπορεί να έβγαζα τη σχολή άρπα κόλλα και να μην είχε αντίκρισμα το χαρτί τελικά, ή πολύ πιθανό να τα 'χα παρατησει. Όμως μαντεψε τι, ποτε δε θα το μαθω γιατι δεν το επιχειρησα τοτε…
Οπότε συνοψίζοντας, θα έλεγα πως είναι καλύτερο να σκέφτεσαι πως, τώρα ήρθε η ώρα που νιώθεις πλεον έτοιμη να κάνεις την προσπάθειά σου και όχι το χρόνο που έχασες.
Αγαπητή Anastasiax, κοίτα λοιπον να συνελθεις και να αρχίσεις να προσπαθείς ουσιαστικά, αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, τα χρόνια θα περνάνε και η κατάσταση θα μένει αμετάβλητη.
Ξεκινά τωρα και όλα τα άλλα θα έρθουν σιγά σιγά. Ειτε πανελλήνιες είναι αυτό, είτε η συνέχεια της σχολής σου, ξεκινά να προσπαθείς. Μόνο έτσι θα αλλάξει η κατασταση.
Μην απογοητευεσαι και συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ρυθμο. Αυτό να θυμάσαι.
Υγ: Α! κ οτι δεν εισαι μονη, ειμαστε πολλοι εδω συμπασχοντες (καμμια φορα με παιρνει κ εμενα απο κατω)!