Νεολαία και Πολιτική

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Πιστεύετε στη συμμετοχή των στην πολιτική?Είναι γεγονός οτι η φωνή των νέων δεν ''συμμετέχει'' στα κοινά!Μια πραγματικά καλή προσπάθεια γίνεται απο την γενική γραμματεία της νέας γενιάς αλλά κατ εμέ πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συλλογική συμμετοχή.Νομίζω πως η αντιμετώπιση των πολιτικών προς τους νέους πρέπει να αλλάξει να γίνει πιο προσιτή,πιο σύγρονη,πιο ενεργητική!Συμφωνείτε?Τι θα λέγατε στην ιδέα όλοι εμείς οι νέοι να δημιοργήσουμε ένα εννιαίο κόσμο που θα μας εκφράζει,κάτι διαφορετικό μακριά απο πολιτικές παρατάξεις,χρώματα και κόμματα που θα έχει ως στόχο την κοινή αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία,αλλά και την πρόταση νέων δημιουργικών ιδεών που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την κοινωνία μας!!!Ακούω προτάσεις!!!Πως σας φαίνεται?(Απευθύνεται και στους διαχειριστές του forum)

Αλίμονο, η Ο.Δ. και κάθε μέλος έχει την ελευθερία να εκφράσει τις απόψεις της/του όποτε θέλει, αρκεί να τηρεί τους κανόνες.

Στο θέμα τώρα: Δε μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο μακριά από αυτά που αναφέρεις. Επειδή είναι ακριβώς αυτά εκείνα τα οποία θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά, δε μπορούμε να αποκοπούμε από τα διάφορα προβλήματα της κοινωνίας και ταυτόχρονα να τα λύσουμε. Η πρότασή σου νομίζω ότι αφορά όχι μόνο τους νέους, αλλά κάθε άνθρωπο ο οποίος έχει διάθεση να φτιάξει λίγο τον κόσμο. Δυστυχώς, επικρατεί η νοοτροπία (συνήθεια, θα έλεγα): "Άσε τους πολιτικούς να ασχοληθούν με την πολιτική", αλλά όταν δε μας αρέσει κάτι, παραπονιόμαστε. Είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι, είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό, για την πολιτική διαφθορά και την κακή διαχείριση του τόπου.

Μου αρέσει η ιδέα, δε λέω, αλλά είναι κάπως αόριστη.

Φοβάμαι όμως ότι η επαναστατική διάθεση των νέων μπορεί να γίνει ασυγκράτητος χείμμαρος... Υπάρχει η διάθεση για αλλαγή, αλλά δεν αρκεί αυτή. Όταν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, αλλά δε σκεφτόμαστε πώς, από πού θα ξεκινήσουμε, πώς θα συντονιστούμε -κι εδώ έγκειται και το μεγάλο πρόβλημα της δημαγωγίας και της πολιτικής εντυπώσεων-, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Είμαστε ανυπόμονοι.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι είναι πνευματικά νεκρός όποιος δεν κάνει όνειρα γι' αυτό τον κόσμο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Τι θα λέγατε στην ιδέα όλοι εμείς οι νέοι να δημιοργήσουμε ένα εννιαίο κόσμο που θα μας εκφράζει,κάτι διαφορετικό μακριά απο πολιτικές παρατάξεις,χρώματα και κόμματα που θα έχει ως στόχο την κοινή αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία,αλλά και την πρόταση νέων δημιουργικών ιδεών που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την κοινωνία μας!!!Ακούω προτάσεις!!!Πως σας φαίνεται?(Απευθύνεται και στους διαχειριστές του forum)]
Πως θα γίνει αυτό;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kansas Rocks!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Δέσποινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1,237 μηνύματα.
Εγώ πάντως, φροντίζω να είμαι πολιτικοποιημένη... Βασικά είμαι μέλος της ΜΑΚΙ (ΜΑθητική Ανεξάρτητη ΚΙνηση) που είναι κάτι σαν το μαθητικό όργανο της ΟΝΝΕΔ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

yiannis123

Νεοφερμένος

Ο yiannis123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Όντως η φωνή των νέων δεν ''συμμετέχει'' στα κοινά σε παγκόσμιο επίπεδο ,όμως η νεολαία δεν έχει σταματήσει να είναι δύναμη κρούσης οπουδήποτε ξεσπούν κινήματα και εξεγέρσεις. Το αποδεικνύει το διπλό παράδειγμα της Γαλλίας με το βίαιο ξέσπασμα της γκετοποιημένης νεολαίας να ακολουθείται από την εξέγερση των νέων εργαζόμενων, φοιτητών και μαθητών που έφερε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους. Δεν μπορούμε να αντιπαραθέσουμε το ένα (το πιο «κανονικό») στο άλλο (το πιο «βάρβαρο») αλλά να τα δούμε ως μία συνολική εξέγερση της νεολαίας ενάντια στον αποκλεισμό, την εκμετάλλευση και το ρατσισμό. Αν προσθέσουμε το δημοψήφισμα για το ευρωσύνταγμα, όπου η νεολαία έριξε αποφασιστικό βάρος στη ζυγαριά, το παράδειγμα ολοκληρώνεται.

Εμείς οι ίδιοι πρέπει να αποκτήσουμε μια ειδική σχέση με την πολιτική αλλά αυτό, να είναι κάτι ελπιδοφόρο και διαφορετικό, θα γίνει με διαφορετικούς όρους από αυτούς που θέτει η επίσημη πολιτική. Αυτή η πολιτική θα προκύψει ακριβώς σε σύγκρουση με το μοντέλο πολιτικής και πολιτικού που προβάλλεται σαν μονόδρομος. Η πολιτική σήμερα είναι για τους νέους ένα επάγγελμα που ασκούν κάποιοι ειδικοί του ψεύδους, του χειρισμού, των υποσχέσεων, των δημόσιων σχέσεων, του ατομικού κέρδους ή στην καλύτερη περίπτωση το χόμπι κάποιων γραφικών,όχι όμως δεν είναι έτσι.... Η δική πολιτική μας θα είναι ο λόγος και η πρακτική που θα αναδεικνύει τις αγωνίες και τη θέληση της νεολαίας που αισθάνεται άβολα από την κοινωνική πραγματικότητα και απειλείται από τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Μια τέτοια πολιτική δεν υπάρχει έτοιμη προς χρήση αλλά θα διαμορφωθεί μέσα από την αντίσταση, την οργάνωση και την έκφραση των νέων ανθρώπων. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να μαντρώσει μέσα σε εύκολα σχήματα τη νεολαία, όποιος λογαριάζει να την «κόψει στα μέτρα του», όποιος δεν είναι έτοιμος να δει τις μορφές που θα παραχθούν από την ίδια τη νεολαία, όποιος δεν είναι έτοιμος να διδαχτεί αλλά ξέρει μόνο να διδάσκει, λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

Η πολιτική αυτή θα απαντάει στο ζήτημα της νεολαίας και θα μπορεί επίσης να έχει μια συνολική αντίληψη για τα πράγματα και να παίρνει υπόψη της πολλές πλευρές. Το σύστημα θα πρέπει να δίνει ευκαιρία και λόγο στους νέους για να διαλέξουν που θα ενταχθούν. Ο καθένας να διαλέγει και να παίρνει ότι τον συγκινεί περισσότερο να ασχοληθεί (δικαιώματα, οικολογία, φεμινισμός, μειονότητες κλπ). Ουσιαστικά μια διαφορετική πολιτική θα διαμορφώσει σταδιακά μια πιο συνολική συνείδηση συμβατή με τις απαιτήσεις του κινήματος στην εποχή μας και που στο κέντρο της δεν μπορεί παρά να έχει το παλιομοδίτικο αλλά επίκαιρο περισσότερο από ποτέ ζήτημα της εργατικής τάξης, της ζωντανής εργασίας και της αντίθεσής της με το κεφάλαιο.
Θα ήταν υπέροχη λοιπόν η ιδέα δημιουργίας αυτού του ενιάιου κόσμου κάτω από αυτές τις συνθήκες φυσικά όχι μόνο για εμάς την νεολαία αλλά και για τις επόμενες γενιές!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Μια τέτοια πολιτική δεν υπάρχει έτοιμη προς χρήση αλλά θα διαμορφωθεί μέσα από την αντίσταση, την οργάνωση και την έκφραση των νέων ανθρώπων. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να μαντρώσει μέσα σε εύκολα σχήματα τη νεολαία

Σε αυτό θα σταθώ μόνο, γιατί στα άλλα συμφωνώ, ως επί το πλείστον -το τελευταίο κομμάτι αφήνει σπόντες ακριβώς για τέτοια προαναφερθέντα "εύκολα σχήματα"-.

Όταν η νεολαία θέλει να περάσει σε ένα πανεπιστήμιο χωρίς να διαβάσει, όταν βαριέται να σηκωθεί για να πετάξει ένα σκουπιδάκι, όταν προτιμά να πίνει καφέ αντί να αφυπνίζεται, δε μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι εύκολη αυτή η μάντρωση. Σε μεγάλο βαθμό συντελεί σε αυτήν ο μιμητισμός που διακρίνει το είδος μας, στον οποίο βασίζεται η διαμόρφωση των προτύπων συμπεριφοράς μας. Όταν ο μπαμπάς πετάει από το αυτοκίνητο το τσιγάρο, ε, και πότε-πότε και κάνα σκουπιδάκι κάτω, το παιδί δε θα έχει κάποιον ενδοιασμό στο να κάνει κι αυτό το ίδιο, όποτε ο κάδος δεν είναι μέσα στο εύρος του απλωμένου χεριού του. Όταν βλέπει ότι επικρατεί το μέσον και η διαφθορά, εύκολες, λύσεις, εύκολα σχήματα, σαφώς και θα προσπαθήσει να πάρει μια θέση με τα παραπάνω μέσα, σαφώς θα γίνεται κόλακας (ήδη από το σχολείο υπάρχει αυτό το φαινόμενο, σε συνδυασμό με την επιφανειακή και επίσης σχηματική απόδοση υπερβολικής σημασίας στους βαθμούς). Λοιπόν, δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καθοδηγηθεί η νεολαία. Είναι όμως πιο δύσκολο από το να καθοδηγηθούν οι μεγάλοι, αυτό είναι κάτι. Το θέμα είναι όλοι μαζί να αντισταθούμε στη χειραγώγησή μας, όχι μόνο οι νεολαία. Γιατί η νεολαία -αν όχι ολόκληρη, τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό της- παίρνει ως παράδειγμα τους ενήλικες. Το σύνδρομο του μπαμπά και της μαμάς παραμένει και στην ενήλική μας ζωή, αν και σε μικρότερο βαθμό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Όταν η νεολαία θέλει να περάσει σε ένα πανεπιστήμιο χωρίς να διαβάσει, όταν βαριέται να σηκωθεί για να πετάξει ένα σκουπιδάκι, όταν προτιμά να πίνει καφέ αντί να αφυπνίζεται, δε μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι εύκολη αυτή η μάντρωση.

Αυτες οι φρασεις εχουν καταντησει πολυ γραφικες...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beautiful loser

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ---- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Βαλε λιγο φερνο στον αχαλινωτο στομφο σου yiannis123.
Η νεολεα ανεκαθεν υπηρξε ενα κοπαδι που εκμεταλλευονταν τα πολιτικα δρωμενα κυριως οι πολιτικοι που ωρυονται για την αλλαγη την χρησιμοποιουσαν για να ανεβουν πιο ψηλα μιλώντας σε αυτην ως μαζα χωρις ειλικρινεια.
Όταν η νεολαία θέλει να περάσει σε ένα πανεπιστήμιο χωρίς να διαβάσει, όταν βαριέται να σηκωθεί για να πετάξει ένα σκουπιδάκι, όταν προτιμά να πίνει καφέ αντί να αφυπνίζεται, δε μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι εύκολη αυτή η μάντρωση. Σε μεγάλο βαθμό συντελεί σε αυτήν ο μιμητισμός που διακρίνει το είδος μας, στον οποίο βασίζεται η διαμόρφωση των προτύπων συμπεριφοράς μας. Όταν ο μπαμπάς πετάει από το αυτοκίνητο το τσιγάρο, ε, και πότε-πότε και κάνα σκουπιδάκι κάτω, το παιδί δε θα έχει κάποιον ενδοιασμό στο να κάνει κι αυτό το ίδιο, όποτε ο κάδος δεν είναι μέσα στο εύρος του απλωμένου χεριού του. Όταν βλέπει ότι επικρατεί το μέσον και η διαφθορά, εύκολες, λύσεις, εύκολα σχήματα, σαφώς και θα προσπαθήσει να πάρει μια θέση με τα παραπάνω μέσα, σαφώς θα γίνεται κόλακας (ήδη από το σχολείο υπάρχει αυτό το φαινόμενο, σε συνδυασμό με την επιφανειακή και επίσης σχηματική απόδοση υπερβολικής σημασίας στους βαθμούς).
Συγνωμη αλλα αν νομιζεις οτι επειδη ο πατερας θα πεταξει κατω ενα χαρτι τοτε το παιδι δεν εχει ενδιασμο για κατι τετοιο πρεπει να επανεξετασεις την λειτουργια της ανθρωπινης νοησης.Η δομη της προσωπικοτητας μπορει να ωθησει ακομα και στο αντιθετο ακρο τη σκεψη , εκτος του οτι μηδενιζεις τις απριορι γνωσεις εν αγνοια σου το τι ειναι αυτο το χ παιδι διαμορφωνεται απο τοσους παραγοντες που το να το στηριξεις εναν συλλογισμο τοσο αοριστο ειναι οκνηρη ανευθυνοτητα.Ακομα και ετσι να ειναι δεν αποτελει αληθεια ή κανονα και επαληθευει τα λεγομενα μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Αυτες οι φρασεις εχουν καταντησει πολυ γραφικες...

Το ξέρω. Αλλά τα βλέπω καθημερινά αυτά. Γι' αυτό έχουν καταντήσει γραφικές.

Συγνωμη αλλα αν νομιζεις οτι επειδη ο πατερας θα πεταξει κατω ενα χαρτι τοτε το παιδι δεν εχει ενδιασμο για κατι τετοιο πρεπει να επανεξετασεις την λειτουργια της ανθρωπινης νοησης.Η δομη της προσωπικοτητας μπορει να ωθησει ακομα και στο αντιθετο ακρο τη σκεψη , εκτος του οτι μηδενιζεις τις απριορι γνωσεις εν αγνοια σου το τι ειναι αυτο το χ παιδι διαμορφωνεται απο τοσους παραγοντες που το να το στηριξεις εναν συλλογισμο τοσο αοριστο ειναι οκνηρη ανευθυνοτητα.Ακομα και ετσι να ειναι δεν αποτελει αληθεια ή κανονα και επαληθευει τα λεγομενα μου.

To περίμενα ότι κάποιος θα το έλεγε αυτό:P. Είναι όμως αλήθεια ότι είτε για τον ένα, είτε για τον άλλο λόγο, πολλοί νέοι συνεχίζουν να είναι αναίσθητοι όσον αφορά την οικολογία. Αυτό πού αλλού οφείλεται, κατά τη γνώμη σου, αν όχι στο κακό παράδειγμα που δείχνουν οι μεγαλύτεροι;

Σαφώς και δεν πιστεύω ότι το παιδί περιορίζεται σε αυτό το παράδειγμα, γι' αυτό θεωρώ πως το σχολείο διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά πώς τα παιδιά αποκτούν τη νοοτροπία "ε, βρε, δε βαριέσαι, σημαδεύω με το σκουπιδάκι τον κάδο, κι άμα μπει".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Το ξέρω. Αλλά τα βλέπω καθημερινά αυτά. Γι' αυτό έχουν καταντήσει γραφικές.


Εγω βλέπω κάθε χρόνο παιδια της Γ' Λυκ, να αγωνίζονται και να "φτυνουν αιμα" απο το διαβασμα για να περασουν σε μια σχολη, ελαχιστοι ειναι αυτοι που δεν ενδιαφερονται και συνηθως γιατι εχουν μια εναλλακτικη. Σαφως ο καθενας οσο μπορει προσπαθει, για σενα μπορει να ειναι λιγο αλλα γι'αυτον να ειναι πολυ δυσκολο οποτε προσεχε με τι ματι κρινεις τον καθενα.
Και επισης καφε πινουν παρα πολλοι ανθρωποι ανεξατητα απο το αν ειναι αφυπνισμενοι ή οχι, αυτο με τον καφε πια εχει καταντησει αηδια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beautiful loser

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ---- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
To περίμενα ότι κάποιος θα το έλεγε αυτό:P. Είναι όμως αλήθεια ότι είτε για τον ένα, είτε για τον άλλο λόγο, πολλοί νέοι συνεχίζουν να είναι αναίσθητοι όσον αφορά την οικολογία. Αυτό πού αλλού οφείλεται, κατά τη γνώμη σου, αν όχι στο κακό παράδειγμα που δείχνουν οι μεγαλύτεροι;

Σαφώς και δεν πιστεύω ότι το παιδί περιορίζεται σε αυτό το παράδειγμα, γι' αυτό θεωρώ πως το σχολείο διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά πώς τα παιδιά αποκτούν τη νοοτροπία "ε, βρε, δε βαριέσαι, σημαδεύω με το σκουπιδάκι τον κάδο, κι άμα μπει".
Ενας λογος οικολογικης αναισθησιας θα μπορουσε ευκολα να ειναι το γεγονος οτι δεν βλεπουν πως θα πειραξει αυτο τον ιδιο τους τον εαυτο και ετσι προβαίνουν στην συγκεκριμενη ενεργεια.Αλλωστε πριν μιλησα και για την δομη της προσωπικοτητας που δεν θελει να ασχοληθει με κατι τετοιο.Ακομα και στην περιπτωση που βρίσκεται στο μιμητισμό η αιτια ειναι εντελως ρηχο να αποδωσεις εκει τα απαντα και δειχνει την γνωμη σου για το διαφορετικο και τον εγωκεντρισμο σου.Οι ενεργειες εχουν υποστασεις δεν θα κατηγορισουμε το τι τις εξωτερικευει , εδω ξαναεμφανιζονται στο προσκηνιο τα στοιχεια που απαρτίζουν τον χαρακτηρα και οι πραξεις δεν εκφραζουν κατι διαφορετικο απο τον χαρακτηρα με τον εναν ή με τον αλλον τροπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Μα δε λέω ότι αυτά που γίνονται είναι λίγα. Απεναντίας. Είναι πολλά. Όχι τόσο από άποψη ποσότητας, όσο από άποψη ποιότητας. Δε μπορείς να κρίνεις το αν κάποιος μπορεί να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο, στη σχολή Ψυχολογίας ή Κοινωνιολογίας, βάσει της γνώσης του της αρχαίας Ελληνικής ή της Λατινικής. Εκεί, όμως, μπλέκουμε σε άλλα χωράφια. Αυτό που ανέφερα είναι το τί θέλει η νεολαία. Η νεολαία θέλει να μη διαβάζει. Διαβάζει, γιατί, όπως είπες, δεν έχει άλλη εναλλακτική.

Δε μιλάω για τον καφέ που πίνουμε καθημερινά, αλλά για τις ώρες που ξοδεύουν κάποιοι σε καφετέριες ή μπροστά στην τηλεόραση, κάνοντας... τίποτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Μα δε λέω ότι αυτά που γίνονται είναι λίγα. Απεναντίας. Είναι πολλά. Όχι τόσο από άποψη ποσότητας, όσο από άποψη ποιότητας. Δε μπορείς να κρίνεις το αν κάποιος μπορεί να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο, στη σχολή Ψυχολογίας ή Κοινωνιολογίας, βάσει της γνώσης του της αρχαίας Ελληνικής ή της Λατινικής. Εκεί, όμως, μπλέκουμε σε άλλα χωράφια. Αυτό που ανέφερα είναι το τί θέλει η νεολαία. Η νεολαία θέλει να μη διαβάζει. Διαβάζει, γιατί, όπως είπες, δεν έχει άλλη εναλλακτική.

Δε μιλάω για τον καφέ που πίνουμε καθημερινά, αλλά για τις ώρες που ξοδεύουν κάποιοι σε καφετέριες ή μπροστά στην τηλεόραση, κάνοντας... τίποτα.


Προφανως δεν εχει σχεση η ψυχολογια με τα αρχαια αλλα δεν φταινε τα παιδια για το τι πρεπει να διαβασουν. Η νεολαια δεν θελει να διαβαζει γιατι το σχολειο εχει γινει ετσι ωστε να μην κερδιζεις σχεδον τιποτα απο το διαβασμα περα απο το βαθμο. Με τι κινητρα να διαβασει λοιπον; Αν και νομιζω ειναι λιγο τραβηγμενο το "η νεολαια δε θελει να διαβαζει". Περισσοτερο τα πιεστικα ωραρια σχολειου-φροντιστηριων και η μουντοτητα της εκπαιδευσης φταινε. Παρε τα παιδια που δε θελουν να διαβασουν (που οχι ΔΕΝ ειναι ΟΛΗ η νεολαια) και βαλτα σε ενα πιο ευχαριστο περιβαλλον εκμαθησης να δεις τοτε τι θα γινει.

Το ξερω οτι δεν λες γι'αυτον, αλλα και παλι το σχολιο σου παραμενει υπερβολικο. Δεν εισαι μεσα στα σπιτια των αλλων για να ξερεις τι κανουν ή με τι ασχολουνται, και κρινεις με επιπολαιοτητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Ενας λογος οικολογικης αναισθησιας θα μπορουσε ευκολα να ειναι το γεγονος οτι δεν βλεπουν πως θα πειραξει αυτο τον ιδιο τους τον εαυτο και ετσι προβαίνουν στην συγκεκριμενη ενεργεια.Αλλωστε πριν μιλησα και για την δομη της προσωπικοτητας που δεν θελει να ασχοληθει με κατι τετοιο.Ακομα και στην περιπτωση που βρίσκεται στο μιμητισμό η αιτια ειναι εντελως ρηχο να αποδωσεις εκει τα απαντα και δειχνει την γνωμη σου για το διαφορετικο και τον εγωκεντρισμο σου.Οι ενεργειες εχουν υποστασεις δεν θα κατηγορισουμε το τι τις εξωτερικευει , εδω ξαναεμφανιζονται στο προσκηνιο τα στοιχεια που απαρτίζουν τον χαρακτηρα και οι πραξεις δεν εκφραζουν κατι διαφορετικο απο τον χαρακτηρα με τον εναν ή με τον αλλον τροπο.

Μα δεν αποδίδω εκεί "τα άπαντα". Αποδίδω αρκετά. Πώς συνδέεται αυτό με τον εγωκεντρισμό και το διαφορετικό; Εγωκεντρικός είμαι σε κάποιο βαθμό -μπορείς να μου δείξεις κάποιον άνθρωπο που δε θέλει να έχει την προσοχή των υπολοίπων;-, το παραδέχομαι, αλλά δεν είμαι εγωιστής, και όσον αφορά τη σχέση μου με τη διαφορετικότητα, δεν καταλαβαίνω από πού συμπεραίνεις όσα ισχυρίζεσαι. Δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος λόγος να ανταλλάσσουμε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Είναι ή δεν είναι η οικογένεια κύριος παράγοντας άσκησης επιρροής στη διαμόρφωση των προτύπων συμπεριφοράς μας και των προσωπικοτήτων μας, στις οποίες τόσο πολύ δίνεις βάση;
Ένας σωστός γονιός όμως, στις μέρες μας τουλάχιστον, μαθαίνει στο παιδί του να μολύνει στο ελάχιστο το περιβάλλον. Έστω να μην πετά σκουπίδια έξω από το καλαθάκι. Επομένως η συμπεριφορά αυτή οφείλεται και στην αδιαφορία των γονέων. Κι αν οφείλεται στο χαρακτήρα, πάλι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν. Οι νέοι επηρεάζονται εύκολα από τον κοινωνικό τους περίγυρο, αλλά μόλις αρχίσουν να ωριμάζουν, οριοθετούν την προσωπικότητά τους, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό στηριγμένη στο πώς συμπεριφέρεται η οικογένεια και οι μεγαλύτεροι.
-----------------------------------------
Προφανως δεν εχει σχεση η ψυχολογια με τα αρχαια αλλα δεν φταινε τα παιδια για το τι πρεπει να διαβασουν. Η νεολαια δεν θελει να διαβαζει γιατι το σχολειο εχει γινει ετσι ωστε να μην κερδιζεις σχεδον τιποτα απο το διαβασμα περα απο το βαθμο. Με τι κινητρα να διαβασει λοιπον; Αν και νομιζω ειναι λιγο τραβηγμενο το "η νεολαια δε θελει να διαβαζει". Περισσοτερο τα πιεστικα ωραρια σχολειου-φροντιστηριων και η μουντοτητα της εκπαιδευσης φταινε. Παρε τα παιδια που δε θελουν να διαβασουν (που οχι ΔΕΝ ειναι ΟΛΗ η νεολαια) και βαλτα σε ενα πιο ευχαριστο περιβαλλον εκμαθησης να δεις τοτε τι θα γινει.

Σε αυτό συμφωνώ μαζί σου. Αυτό που τελικά ήθελα να πω, ήταν ότι δεν είναι δύσκολο να παρασυρθεί η νεολαία με αυτό τον τρόπο, εφόσον τα παιδιά έχουν ελαττωμένη ευθύνη για τη συμπεριφορά τους.

Το ξερω οτι δεν λες γι'αυτον, αλλα και παλι το σχολιο σου παραμενει υπερβολικο. Δεν εισαι μεσα στα σπιτια των αλλων για να ξερεις τι κανουν ή με τι ασχολουνται, και κρινεις με επιπολαιοτητα.

Ποιος είναι μέσα στα σπίτια των άλλων για να ξέρει τί κάνουν;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beautiful loser

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ---- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Μα δεν αποδίδω εκεί "τα άπαντα". Αποδίδω αρκετά. Πώς συνδέεται αυτό με τον εγωκεντρισμό και το διαφορετικό; Εγωκεντρικός είμαι σε κάποιο βαθμό -μπορείς να μου δείξεις κάποιον άνθρωπο που δε θέλει να έχει την προσοχή των υπολοίπων;-, το παραδέχομαι, αλλά δεν είμαι εγωιστής, και όσον αφορά τη σχέση μου με τη διαφορετικότητα, δεν καταλαβαίνω από πού συμπεραίνεις όσα ισχυρίζεσαι. Δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος λόγος να ανταλλάσσουμε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Είναι ή δεν είναι η οικογένεια κύριος παράγοντας άσκησης επιρροής στη διαμόρφωση των προτύπων συμπεριφοράς μας και των προσωπικοτήτων μας, στις οποίες τόσο πολύ δίνεις βάση;
Ένας σωστός γονιός όμως, στις μέρες μας τουλάχιστον, μαθαίνει στο παιδί του να μολύνει στο ελάχιστο το περιβάλλον. Έστω να μην πετά σκουπίδια έξω από το καλαθάκι. Επομένως η συμπεριφορά αυτή οφείλεται και στην αδιαφορία των γονέων. Κι αν οφείλεται στο χαρακτήρα, πάλι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν. Οι νέοι επηρεάζονται εύκολα από τον κοινωνικό τους περίγυρο, αλλά μόλις αρχίσουν να ωριμάζουν, οριοθετούν την προσωπικότητά τους, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό στηριγμένη στο πώς συμπεριφέρεται η οικογένεια και οι μεγαλύτεροι.
Δεν απαντησες και πολυ σε αυτο που εγραψα απλα ανακατασκευασες αυτα που ειπες πριν.
Με το να αποδιδεις αυτα που αποδιδεις στον μιμητισμό δειχνεις εμμεσα την γνωμη σου για τους αλλους και εδραιωνεις τον εγωκεντρισμο σου , φυσικα αυτο σε συνδυασμο με το οτι κατηγορεις τις ενεργειες και οχι τις υποστασεις εξωτερικευσης.
Ειναι οικογενεια ναι ειναι επιρροη , μα με το να το λες ετσι ουσιαστικα μας πας πισω ενω εχουμε ξεπερασει πλεον αυτο το συλλογιστικο σταδιο και εχουμε ριξει μια βαθυτερη ματια στα στοιχεια που απαρτιζουν την προσωπικοτητα.
Η τελευταια παραγραφος σου μονο δειχνει την αρνηση σου να εξετασεις σε μεγαλυτερο βαθος το θεμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Ποιος είναι μέσα στα σπίτια των άλλων για να ξέρει τί κάνουν;


Κανείς, αλλά με αυτο που λες για τις τηλεορασείς και ότι δε κανουν τίποτα είναι σαν να λες ότι εισαι συνεχεια μεσα στα σπιτια των αλλων η τους ακολουθεις και βλεπεις τι κανουν. Ε δεν ειναι ετσι ομως. Μου φαινεται οτι εχεις γενικευσει τη γνωμη σου για μερικους συμμαθητες σου κ την εχεις αναγει σε συμπεριφορα σχεδον ολης της νεολαιας αλλα δεν ειναι ετσι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

yiannis123

Νεοφερμένος

Ο yiannis123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Βαλε λιγο φερνο στον αχαλινωτο στομφο σου yiannis123.
Η νεολεα ανεκαθεν υπηρξε ενα κοπαδι που εκμεταλλευονταν τα πολιτικα δρωμενα κυριως οι πολιτικοι που ωρυονται για την αλλαγη την χρησιμοποιουσαν για να ανεβουν πιο ψηλα μιλώντας σε αυτην ως μαζα χωρις ειλικρινεια.

Όντως ζητώ συγνώμη για το πομπώδες και κάποτε αλαζωνικό ύφος μου, είμουν λίγο υπερεαλιστής ,το αναγνωρίζω..:iagree:
Πάντως αν η σημερινή νεολαία αποκτούσε κρίση και βούληση όπως προανάφερα δεν θα υιοθετούσε παθητικά οποιαδήποτε "μόδα"(εμο,τρενδοι), ούτε θα ακολουθούσε πιστά τις απόψεις οποιουδήποτε αρχηγού κόμματος μόνο και μόνο επειδί εντάσσεται σε αυτό και τελικά φανατίζονται με τις ιδεολογίες που το κόμμα τους "πασάρει", και εν τέλει ,καταλήγω στην ίδια άποψη μαζί σου ότι η νεολαία κατάντησε επι το πλείστο ένα κοπάδι..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Γενικευσεις επι γενικευσεων...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Whatmarie

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Whatmarie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 164 μηνύματα.
Όντως ζητώ συγνώμη για το πομπώδες και κάποτε αλαζωνικό ύφος μου, είμουν λίγο υπερεαλιστής ,το αναγνωρίζω..:iagree:
Πάντως αν η σημερινή νεολαία αποκτούσε κρίση και βούληση όπως προανάφερα δεν θα υιοθετούσε παθητικά οποιαδήποτε "μόδα"(εμο,τρενδοι), ούτε θα ακολουθούσε πιστά τις απόψεις οποιουδήποτε αρχηγού κόμματος μόνο και μόνο επειδί εντάσσεται σε αυτό και τελικά φανατίζονται με τις ιδεολογίες που το κόμμα τους "πασάρει", και εν τέλει ,καταλήγω στην ίδια άποψη μαζί σου ότι η νεολαία κατάντησε επι το πλείστο ένα κοπάδι..

συμφωνω,και αφηνουμε τους αλλους να μς παρασηρουν προς οφελος τους....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fata Morgana

Δραστήριο μέλος

Η Fata Morgana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 518 μηνύματα.
Όντως ζητώ συγνώμη για το πομπώδες και κάποτε αλαζωνικό ύφος μου, είμουν λίγο υπερεαλιστής ,το αναγνωρίζω..:iagree:
Πάντως αν η σημερινή νεολαία αποκτούσε κρίση και βούληση όπως προανάφερα δεν θα υιοθετούσε παθητικά οποιαδήποτε "μόδα"(εμο,τρενδοι), ούτε θα ακολουθούσε πιστά τις απόψεις οποιουδήποτε αρχηγού κόμματος μόνο και μόνο επειδί εντάσσεται σε αυτό και τελικά φανατίζονται με τις ιδεολογίες που το κόμμα τους "πασάρει", και εν τέλει ,καταλήγω στην ίδια άποψη μαζί σου ότι η νεολαία κατάντησε επι το πλείστο ένα κοπάδι..

Το οτι υπαρχουν πολλοι νεοι που υιοθετουν ακριτα οτι τους πασσαρει η τηλεοραση δε σημαινει οτι ΟΛΟΙ οι νεοι εχουν μαζοποιηθει..Νομιζω οτι υπαρχουν πολλα παιδια που ειναι ευαισθητοποιημενα στα κοινωνικα προβληματα της εποχης που απλα δεν προβαλλονται απ την τηλεοραση. Συμφωνω απολυτα με την Κρου για τις γενικευσεις.:)

Και μετα αυτο το 'καταντησε' στο τελος ποσο με νευριαζει!! Πιστευεις οτι παλιοτερα η νεολαια της Ελλαδας ηταν πιο συνειδητοποιημενη (μιλαω για δεκαετιες 80 και 90); Διακρινω μια ταση προς ωραιοποιηση του παρελθοντος που κατα τη γνωμη μου ταιριαζει μονο στους ξοφλημενους...:P

Η αποχη κατ εμε δεν εκφραζει πολιτικη βουληση γιατι μπορει για μια δυο μερες τα μμε να ασχολουνται μ αυτη αλλα στην ουσια δεν εχει αντικτυπο στις πραξεις των πολιτικων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

yiannis123

Νεοφερμένος

Ο yiannis123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Το οτι υπαρχουν πολλοι νεοι που υιοθετουν ακριτα οτι τους πασσαρει η τηλεοραση δε σημαινει οτι ΟΛΟΙ οι νεοι εχουν μαζοποιηθει..Νομιζω οτι υπαρχουν πολλα παιδια που ειναι ευαισθητοποιημενα στα κοινωνικα προβληματα της εποχης που απλα δεν προβαλλονται απ την τηλεοραση. Συμφωνω απολυτα με την Κρου για τις γενικευσεις.:)

Και μετα αυτο το 'καταντησε' στο τελος ποσο με νευριαζει!! Πιστευεις οτι παλιοτερα η νεολαια της Ελλαδας ηταν πιο συνειδητοποιημενη (μιλαω για δεκαετιες 80 και 90); Διακρινω μια ταση προς ωραιοποιηση του παρελθοντος που κατα τη γνωμη μου ταιριαζει μονο στους ξοφλημενους...:P

Η αποχη κατ εμε δεν εκφραζει πολιτικη βουληση γιατι μπορει για μια δυο μερες τα μμε να ασχολουνται μ αυτη αλλα στην ουσια δεν εχει αντικτυπο στις πραξεις των πολιτικων.

:nono:1. δεν μίλω για όλους αφού είπα "κατάντησε επι το πλείστο ένα κοπάδι" 2. μην συγκρίνεις την αρχαία με την σύγχρονη Ελλάδα(διαφορετικές συνθήκες, καταστάσεις , τρόποι ζωής κτλ)
3.δεν ωραοπειώ το παρελθόν και ούτε είμαι ξοφλημένος:P:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top