Να σπουδάσω στη Γαλλία;

Να παραμείνω ή να φύγω;
Your vote will be publicly visible. Results are only viewable after voting.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 15)
  • Μείνε στην Ελλάδα και τέλειωσε την γεωπονία

  • Πήγαινε στη Γαλλία και σπούδασε εκεί φαρμακευτική

  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ

Viedo

Well-known member

Ο Viedo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,174 μηνύματα.
Θα μπορούσες επισης να τελειώσεις τη γεωπονια εδώ και να φύγεις κατευθείαν για δεύτερο πτυχίο στη Γαλλία
Νομίζω πως αν δεν τον ενδιαφέρει η συγκεκριμένη σχολή (Γεωπονία) απλώς θα ξοδέψει κάποια χρόνια, τα οποία θα μπορούσε να είχε αξιοποιήσει για να βρίσκεται στη Γαλλία, αν δεν κάνω λάθος 4 χρόνια τουλάχιστον ακόμα θα πρέπει να σπουδάζει στην Γεωπονική.
 

Dimitris9

Active member

Ο Dimitris9 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Νομίζω πως αν δεν τον ενδιαφέρει η συγκεκριμένη σχολή (Γεωπονία) απλώς θα ξοδέψει κάποια χρόνια, τα οποία θα μπορούσε να είχε αξιοποιήσει για να βρίσκεται στη Γαλλία, αν δεν κάνω λάθος 4 χρόνια τουλάχιστον ακόμα θα πρέπει να σπουδάζει στην Γεωπονική.
ναι φυσικά.. απλώς θεώρησα πως του αρέσουν και οι σπουδές της Γεωπονίας, και γι αυτό συζητάει το γεγονός να μείνει κι εδώ... τότε σαφώς να πάει στο εξωτερικό
 

Alma Libre

Well-known member

Η Sinéad αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής του τμήματος Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,441 μηνύματα.
Κι εγώ θα έλεγα αν δεν σε ικανοποιεί η σχολή σου εδώ και έχεις τη δυνατότητα, να φύγεις κατευθείαν για Γαλλία. Οι γνώσεις δεν χάνονται, μην ανησυχείς.
 

Wrong

Well-known member

Η αβάπτιστη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Υποψήφιος διδάκτορας . Έχει γράψει 426 μηνύματα.
Καλημέρα! :)
Για να σπουδάσεις Φαρμακευτική στη Γαλλία πρέπει να περάσεις PACES (première année commune aux études de santé)! Δηλαδή, κάνεις ένα χρόνο κοινά μαθήματα σε ένα πανεπιστήμιο με άτομα που ενδιαφέρονται για Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Νοσηλευτική και στο τέλος της χρονιάς δίνεις εξετάσεις, που λέγεται ότι είναι από τις πιο δύσκολες στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα. Αν περάσεις, οι σπουδές δεν είναι τρία χρόνια όπως το κανονικό licence αλλά παραπάνω.
Ξέρω ότι από φέτος θα αλλάξει ο νόμος για το PACES αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς αλλαγές θα περιέχει επειδή δεν είναι ο τομέας μου και δεν με αφορά άμεσα. Όποτε δεν μπορώ να σε κατατοπίσω. Θα σου πρότεινα να έρθεις σε επαφή με το γαλλικό ινστιτούτο, να κλείσεις ένα ραντεβού, θα σε ενημερώσουν για όλα.
Το PACES είναι πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία, πολλά άτομα δίνουν και τρεις και τέσσερις φορές για να μπουν στη σχολή της προτίμησής τους (υπάρχει και η ταινία Première Année, βγήκε πρόπερσι, που περιγράφει τη διαδικασία). Σκέψου το διπλά και τριπλά πριν μπεις σε αυτή τη διαδικασία και, σε κάθε περίπτωση, επικοινώνησε με το γαλλικό ινστιτούτο γιατί με την αλλαγή του νόμου ίσως εντάξουν κάποιο νέο τρόπο πρόσβασης στη Φαρμακευτική.
Καλή τύχη! :)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top