Kougami
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Kougami αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 234 μηνύματα.

Nομίζω πάντως πως γενικότερα η εστίαση σου είναι κάπως λάθος. Από τα ποστ σου βλέπω να αναλώνεσαι εδώ και χρόνια σε ερωτήματα/θέματα του τύπου "ποιά σχολή έχει καλύτερη αποκατάσταση;", "ποια κατεύθυνση αξίζει στις πολυτεχνικές" και γενικότερα λεπτομέρεις για σπουδές σε σχολές μηχανικών κτλ ενώ ακόμα δεν έχεις κάνει -από ότι φαίνεται- το πιο βάσικο. Να καθίσεις να δεις λίγο τα θετικά μάθηματα που απαιτούνται για αυτές τις σχολές.Στα γρήγορα: Λογικά το 2027 τελειώνω με τη σχολή ή οποία δεν με εκφράζει επαγγελματικά και θέλω να πάω ΕΠΑΛ μετά την αποφοίτηση μου, να διαλέξω έναν τομέα, να κάνω μια ειδικότητα και να δώσω εξετάσεις για να περάσω σε μία πολυτεχνική σχολή. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω τεχνίτης γιατί δεν έχω την σωματοδομή, άλλα είναι καλύτερο από το να τρέχω να καλύψω τα κενά μου στα θετικά μαθήματα, που επίσης θα ήθελα, και να μην μπορώ (θεωρητική γαρ).
Λοιπόν τι μου προτείνετε;
Παράλληλα ενώ πήρες την απόφαση να παραμείνεις στην σχολή σου (το οποίο είναι κάπως controversial από μόνο του, καθώς ήδη σκεφτόσουν πριν δώσεις πανελλήνιες πως μάλλον θα προτιμούσες σχολές όπως η πληροφορική) βλέπω ήδη να λες πως σκοπεύεις να την τελειώσεις πιο αργά από τον ελάχιστο χρόνο φοίτησης λόγω χρωστούμενων. Θεωρώ πως ένα άτομο που είναι αποφασισμένο να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό από την σχολή που ήδη φοιτεί (και εφόσον δεν θέλει να την παρατήσει) δεν δικαιολογείται να αργεί να την τελειώσει (εννοείται δεν μιλάω για περιπτώσεις που έχουν προκύψει αντικειμενικές δυσκολίες στον φοιτητή).
Εμένα η άποψη μου είναι να αφοσιωθείς όσο γίνεται περισσότερο στην σχολή σου, να ρίξεις διάβασμα, να περνάς όσο γίνεται περισσότερα μαθήματα για να την τελειώσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς και παράλληλα -αν βλέπεις πως έχεις χρόνο- να ξεκίνησεις να διαβάζεις μαθηματικά και φυσική στα σημεία που τα είχες αφήσει στο σχολείο. Δεν αντιλέγω πως οι διάφοροι τομείς μηχανικών που λές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όμως πρέπει να δεις στην πράξη αν σου άρεσει η ουσιαστική ενασχόληση μαζί τους. Και σε αυτή την φάση το χρήσιμο θα είναι να αρχίσεις να διαβάζεις τα θετικά μαθήματα, να λύνεις καμιά άσκηση, να κρατάς και να ψάχνεις απαντήσεις σε απορίες που θα σου δημιουργηθούν κτλ Έτσι θα δεις σε πρώτη φάση το πλέον βασικό, αν σου αρέσουν όντως αυτοί οι τομείς που λες και εφόσον δεις ότι τραβάει το πράγμα, θα καλύψεις τις απαιτούμενες γνώσεις για τις εξετάσεις εισαγωγής (όποιο σύστημα και αν επιλέξεις) αλλά και για τα μαθήματα που θα καλεστείς να αντιμετωπίσεις κατά την φοίτηση στην σχολή που θα επιλέξεις.