Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ναυπηγοί. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μηχανολόγοι είναι ένα πιο γενικό τμήμα, ποιες οι προοπτικές να ασχοληθώ με τον χώρο της ναυτιλίας ; Επιπλέον, έχω την αμφιβολία ότι οι ναυπηγοί είναι ένα πολύ εξειδικευμένο κομμάτι, ενώ οι μηχανολόγοι σου προσφέρουν πληθώρα διεξόδων. Είναι αυτή η αλήθεια; Από την άλλη, η ναυπηγοί φαίνεται να έχουν άμεση αποκατάσταση, όταν οι μηχανολόγοι πιθανώς να χρειάζονται ένα μεταπτυχιακό εξειδίκευσης. Ξέρω ότι και τα 2 τμήματα είναι πολύ καλά, όμως ποιο θα μου προτείνατε εσείς και γιατί; (λαμβάνοντας υπόψη αποκατάσταση Ελλάδα + Εξωτερικό, απολαβές, συνθήκες εργασίας, μέλλον, περιεχόμενο σπουδών)
Κοιτα να δεις τωρα ..μονο εσυ μπορεις να δωσεις λυση στο τι ειναι καλυτερο για σενα.
Οι ναυπηγοι ειναι οτι και οι πολιτικοι μηχανικοι χτιζουν ...αλλα χτιζουν οχι με μπετα αλλα με σιδεροδοκους και λαμαρινες και σε ασταθες κουνιστο εδαφος.... εσενα σε αρεσει το χτισιμο? Καλα και οι πολιτικοι μηχανικοι χτιζουν με σιδεροκολονες.
Τωρα ειναι οι ναυπηγοι μηχανολογοι..?οχι δεν ειναι .
Αυτες ειναι μπαρμπουτσαλιες του εμπ και του τεε για να εχουν ολο το πακετο του πλοιου και τους αναλογους ελεγχους..και καλα κανουν
Ε και πως θα μπορουσαν να ειναι αφου τρεχουν το μισο προγραμμα των μηχανολογων?
Αυτο μου θυμιζει οτι οι μηχανολογοι και ηλεκτρολογοι λεει εχουν τα ιδια επαγγεματικα δικαιωματα ..καλα...
Το εμπ και το παδα εχουν τα ιδια προγραμμματα σπουδων και τα ιδια επαγγελματιακα δικαιωματα ΤΕΕ αλλα το παδα πιο τιμιο δεν λεει οτι ειναι και μηχανολογοι.
Στην στερια το πτυχιο του ναυπηγου ειναι πολυ ασθενεστερο απο το μηχανολογου..δηλαδη αν πας πχ στα διυλιστήρια και πεις ειμαι ναυπηγος μηχανολογος παρτεμε ..θα πουν καλωστονα ..αντε πηγαινε ( ενα εχουμε) να δεις τα πλοια που μας φερουν το πετρελαια αν μας κλεβουν και αν εχουν διπλο πατο να μην εχουμε ευθυνες μολυνσης.
Ναι αλα εσυ θελεις θαλασσα..ε εκει το κυριαρχο ειναι ο ναυπηγος και το δυσκολο ο μηχανολογος..
Ναι αλλα εσυ θεα και λευτα .. ε στην ναυτηλια υπαρχουν τα πιο ευκολα λευτα μετα τους υπουργους, τη μαφια και το χρηματιστηριο... ειναι μαυρα και νομιμως ανεξελεκτα...ειναι πιο ευκολα να παρεις και εσυ τι κατι τι σου.
Γνωστη ειναι η φραση οτι πληρωσες το καφε βαπορισιο
Και δεν είναι μόνο ο καφές, στα πάντα πιάνουν κώλο - εξ ου και
η έκφραση για οτιδήποτε βλακωδώς ακριβό -> 'το πλήρωσα βαπορίσιο'.
Εδω και χρονια ομως εχει αλλαξει καπως αυτο , απο τοτε που αναλαβε το κυλικια το everest
Τωρα επικρατει καφες αεροπλανισιος..μην παρεις καφε και σαντουιτς στο αεροδρομιο..λαιμητομος