Νέο πρόγραμμα σπουδών για την Φυσική Γ Λυκείου (Πανελλήνιες 2023)

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,062 μηνύματα.
Αν αυτή είναι η ύλη για τις πανελλήνιες έπρεπε να έχουν φύγει από το υπουργείο εχθές κιόλας.
Η κβαντομηχανική προϋποθέτει βαθιές γνώσεις μαθηματικών που η κατεύθυνση Υγείας δεν μπορεί να τις έχει σε σχέση με την τεχνολογική κατεύθυνση.
Τι προσπαθεί να κάνει το υπουργείο με τα παιδιά αυτά;;
Να τα εξουθενώσει σε ένα φροντιστηριακό μάθημα παραπάνω και τους γονείς σε περισσότερα έξοδα εν μέσο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης;
Οι πανελλαδικές έχουν γίνει πείραμα για παιδιά και γονείς κάθε χρόνο, εκτός και αν σκοπός τους είναι να σπρώξουν τα παιδιά στα ιδιωτικά κολέγια.
Θα χρειαστεί αν είναι αυτή η ύλη πανελλαδικών αγώνας από Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων ώστε να μην εφαρμοστεί.
Ούτε το 2ο πεδίο τις έχει στο επίπεδο του λυκείου αυτές τις γνώσεις.
Ούτε καν για μια ουσιαστική εισαγωγή.

Και τώρα θα την πω την κακία μου αλλά δεν μπορώ...αρκετοί φυσικοί γουστάρουν να πλατειάζουν σε απίστευτο βαθμό. Θεωρούν οτι τα μαθηματικά δεν είναι απαραίτητα και κάπως έτσι καταλήγουν να μιλάνε ατελείωτες ώρες με έναν εντελώς αφηρημένο και αόριστο τρόπο που δημιουργεί σύγχυση.

Αλλά λογικά θα γίνει οτι είπε ο Δίας, θα το έχουν ένα κεφάλαιο όπως οι χημικοί, δηλαδή της πλάκας και πιθανότατα με αστεία υποερωτήματα τύπου Σ ή Λ. Τα πιο σοβαρά προβλήματα θα πέφτουν κυρίως στην κυματική και τον ηλεκτρομαγνητισμό. Οπότε δεν θεωρώ οτι η νέα ύλη θα προκαλέσει πρακτικό πρόβλημα για τους εξεταζόμενους, δεν χρειάζεται άγχος.

Και ο αρμονικός ταλαντωτής χρειάζεται κανονικά ένα βασικό επίπεδο μαθηματικών πάνω απο το λύκειο. Επί της ουσίας όμως εξετάζεται επίσης χωρίς πρόβλημα δίνοντας έτοιμες εξισώσεις και τύπους. Πετάγεται η ουσία βέβαια του πράγματος,but what can you do ?
 

Ontws

Νεοφερμένος

Ο Ontws αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Επειδή έχω μπερδευτεί, εγώ είμαι μαθητής πρώτης λυκείου φέτος (2021-2022) και θα πάω θετική, θα δώσω πανελλήνιες το 2024 με την νέα ύλη (κβαντομηχανική και αυτά) ή με την παλιά(στερεο, ρευστό..);
 

penelopenick

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Πηνελόπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 158 μηνύματα.
Και καλά!! Τώρα το τι διδάσκονται οι μαθητές στο σχολείο, το οποίο το έχουν πλήρως απαξιωμένο και πηγαίνουν αναγκαστικά, το ξέρουμε όλοι και χαμογελάμε. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι οι μαθητές φροντίζουν να εκμεταλλευτούν κάθε ίχνος απουσίας. Την ώρα του μαθήματος διαβάζουν για το φροντιστήριο. Ακόμα και αν κάποιος καθηγητής του σχολείου θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά, είναι απορριπτέος από μαθητές, γονείς και συναδέλφους του.

Θα συμφωνήσω μέχρι ένα σημείο απο όσα έχω δει. Ωστόσο, έχω να περιγράψω κάτι που με έχει εκπλήξει. Είμαι τρίτη λυκείου υγείας οπότε χημεία φυσική κάνω με άλλα 13 άτομα μάθημα, θετικής και υγείας αντίστοιχα. Δεν κουνιέται φύλλο μέσα στην τάξη στην κυριολεξία, πέρα απο κανένα κινητό (όπως εγώ τώρα που λύνει ένα θέμα Δ παλούκι στην φυσική ο φυσικός) δεν συμβαίνει τίποτα άλλο. Υπάρχει αμοιβαία σχέση καθηγητών παιδιών και έχουμε κάνει όλοι τεράστια άνοδο, ακόμα και τα παιδιά που δεν θα δώσουν. Δεν ξέρω αν ευθύνεται που οι καθηγητές μας είναι εκπληκτικοί ή είμαστε αρκετά συνηδειτοποιημένοι, όμως υπάρχει αυτή η όμορφη ατμόσφαιρα. Επίσης, μπορώ να ομολογήσω πώς πολλά πράγματα ιδιαίτερα στο μάθημα της χημείας και της γλώσσας τα έχω διδαχθεί καλύτερα στο σχολείο. Ήταν και ο λόγος που κάθε πρωί ξυπνούσα με ευχαρίστηση για να έρθω, εγώ,που απο πρώτη γυμνασίου έγραφα 1 φυσική. Στης γενικής, καμία σχέση πραγματικά. Ιδιαίτερα τα παιδιά της οικονομίας δεν σταματάνε με τίποτα,δεν το λέω υποτίμητικα απλώς όντως έχει αποδειχθεί λόγω της ευκολίας που υπάρχουν στα μαθήματα, πάνε άτομα που δεν ενδιαφέρονται τόσο. Αλλά είναι κυρίως και θέμα παιδείας. Για αυτό καλό είναι,για όσους το διαβάζουν αν κάνετε φασαρία απλά κοφτε το. Πέρα το οτι δυσκολευετε εναν άνθρωπο να κάνεις την δουλειά του, κουράζετε και τους υπόλοιπους και το λέει αυτο όχι ο απουσιολόγος της τάξης, αλλά μια μέτρια μαθήτρια 15-16. Προσπάθηστε έστω κάτι να πάρετε απο το μάθημα ώστε να μην βαριέστε ή απλά κοιμηθείτε. Δεν είναι ανάγκη να στρίβετε μπαφίδια μέσα στην τάξη ούτε να εκτοξεύονται καπνοί απο εδώ και από εκεί

Υ.Γ ξέρω πως είναι άσχετο με το θέμα, απλώς διάβασα για την θέση του σημερινού δασκάλου/καθηγητή και απλά ήθελα να πω την εμπειρία μου και την άποψη μου
 

penelopenick

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Πηνελόπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 158 μηνύματα.
Γνωριζουμε ποτε θα ανακοινωθει η επισημη υλη των πανελληνιων 2023;
 

sophiaa

Νεοφερμένος

Η sophiaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 109 μηνύματα.

Maria.

Νεοφερμένος

Η Maria. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Τώρα που έχει βγει η ύλη για το 2023 γνωρίζει κανεις τι θα γίνει με του αποφοίτους . Διότι εάν δίνουμε με την καινούργια επρεπε να είχαμε ξεκινήσει και εμείς θερινα
 

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 9,236 μηνύματα.
Τώρα που έχει βγει η ύλη για το 2023 γνωρίζει κανεις τι θα γίνει με του αποφοίτους . Διότι εάν δίνουμε με την καινούργια επρεπε να είχαμε ξεκινήσει και εμείς θερινα
Προσωπικά πιστεύω ότι μετά το φιάσκο του 2020 δύσκολα θα υπάρξει ξανά παλαιό και νέο σύστημα, από την ίδια κυβέρνηση τουλάχιστον, γιατί θα πρέπει είτε να συνεχίσουν το θέατρο του παραλόγου είτε να παραδεχτούν εμμέσως πλην σαφώς το λάθος τους. Βέβαια μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.
 

Maria.

Νεοφερμένος

Η Maria. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
εάν γίνει παλιό και νεο σύστημα οι απόφοιτοι θα διεκδικούν Λιγότερες θέσεις σε σχολές η τις ίδιες ?
 
Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,388 μηνύματα.
εάν γίνει παλιό και νεο σύστημα οι απόφοιτοι θα διεκδικούν Λιγότερες θέσεις σε σχολές η τις ίδιες ?
δεν υπαρχει καποιος λογος να γινει παλαιο και νεο συστημα , δεν αλλαξε καποιο μαθημα
αλλαγες τις υλης γινονται παντοτε, μικρες ή μεγαλυτερες.
ισχύουν και αυτα που λεει το κοριτσι παραπανω.
οχι ...βγαλε το νου σου παλαιο και νεο,, ενα θα ειναι
 

nimbus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nimbus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Τώρα που έχει βγει η ύλη για το 2023 γνωρίζει κανεις τι θα γίνει με του αποφοίτους . Διότι εάν δίνουμε με την καινούργια επρεπε να είχαμε ξεκινήσει και εμείς θερινα
Και εγώ ως απόφοιτος περύσι είχα μπερδευτεί με το παλαιό/νέο σύστημα. Προετοιμάσου με την νέα ύλη, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα προλάβεις να την βγάλεις τελευταία στιγμή. Ακόμα και αν υπάρχει περίπτωση οι απόφοιτοι να δώσουν με άλλο σύστημα, οι βάσεις θα είναι μεγαλύτερες, άρα επέλεξε το νέο σύστημα.
 

2005

Νεοφερμένος

Η 2005 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
KΑΛΗΣΠΕΡΑ Εχω δει την υλη για 2023 αλλα παρολα αυτα καποια παιδια επιμενουν οτι φετος επειδη εχουμε τα κυματα εχουμε και το dopller. Εγω νομιζω οτι το dopller ειναι εκτος συμφωνείται?
 

Joji

Περιβόητο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής Πατρών. Έχει γράψει 6,441 μηνύματα.
Εκτός είναι.
 

Alexandraaaaa

Νεοφερμένος

Η Alexandraaaaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Εχει βγει το καινουριο βοήθημα στη νεα υλη του παναγιωτακοπουλου Μαθιουδάκη στη φυσικη. Ωστόσο παρατηρησα πως εχει αρκετα πραγματα εκτος ύλης που ειναι σχετικα μπερδεμένα μεσα στις ασκησεις (δυο πηγες, κεκλιμένο κλπ). Μηπως τυχαίνει καποιος να χει κανει ενα διαχωρισμό και να χει βρει μια ακρη; Αν ξερει ποιες ασκησεις απο ολες αυτες ειναι εκτος να βοηθησει αν μπορει. Ευχαριστω πολυυ.
 

fractal

Νεοφερμένος

Ο fractal αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
Αυτές είναι οι οδηγίες διδασκαλίας της φυσικής για φέτος. Στις σελίδες 41-71 είναι οι διευκρινίσεις για την Γ Λυκείου. Εκεί περιγράφει ποια είδη ασκήσεων είναι εντός. Ελπίζω να βγάλεις άκρη

ΥΓ: Από φέτος στις Πανελλαδικές στη Φυσική μαζί με τα θέματα θα παίρνουμε και αναλυτικό τυπολόγιο
 

Συνημμένα

  • οδηγιες διδασκαλιας γελ 2022-2023.pdf
    2.1 MB · Εμφανίσεις: 97

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top