Πολύ καλά κάνεις, αλλά ούτε να επαναπαύεσαι στο πρώτο πράγμα που θα μάθεις εκτός σχολείου.
Ποια ήταν η ανάπτυξη της χώρας την περίοδο 1967-1974; Που βασίστηκε; Ποιος την πλήρωσε;
Ήταν εξίσου καθαρές με τις μεταπολιτευτικές. Αλισβερίσια με τους μεγαλοεφοπλιστές, και αμαρτωλές (αποικιοκρατικές) συμβάσεις με κατασκευαστικές. Τομ Πάππας, Λάτσης, Νιάρχος, Ωνάσης, Litton, Coca-Cola (καταστροφή ελληνικών αναψυκτικών), Εγνατία, ΟΛΠ, AEG-Telefunken και Siemens, ελληνική τηλεόραση (μόνο κρατική τότε).
https://tvxs.gr/news/ταξίδια-στο-χρόνο/τα-σκάνδαλα-της-χούντας
Και τι άλλο; Ξενοδοχεία; Μπετόν όπου βρούμε για να αναπτυχθεί η "βαριά βιομηχανία της χώρας". Ακόμη θυμάμαι τον κρητικό εστιάτορα που μου έλεγε για ένα πενταώροφο έκτρωμα πάνω στην προκυμαία του ενετικού λιμανιού των Χανίων. Πως έδωσαν άδεια και ήρθαν αργότερα να γιορτάσουν τα εγκαίνια μερικά ηγετικά στελέχη.
Και φυσικά, η αντιμετώπιση του χρέους που είχε η χώρα. Ορίστε λοιπόν:
Τι έκανε η χούντα στη συνέχεια; Έκανε τη πληρωμή των χρεών αυτών εξωλογιστική. Γι' αυτό εμφανίζεται ότι έχει μικρά ποσοστά χρέους η χούντα. Τα πλήρωνε κάτω από το τραπέζι. Και τα πλήρωσε με 2 βασικούς τρόπους. Οι ξένοι δανειστές μας και οι μεγάλες δυνάμεις που κρύβονταν από πίσω απαίτησαν 2 πράγματα. Πρώτον εκχώρηση ολόκληρου του Αιγαίου την οποία την προετοίμασε προσπαθώντας να επαναφέρει (αυτό που πάει να κάνει τώρα η κυβέρνηση) τον "θεσμό επιφανείας". Είχαν έτοιμες τις συμβάσεις, απλά έπεσε η ιστορία της μεταπολίτευσης και έχασαν αυτό το πράγμα. Και το δεύτερο, με την εκχώρηση της Κύπρου. Υπάρχουν χαρτιά στα αρχεία που δημοσιεύονται αυτή την εποχή όπου η παραχώρηση ή η εκχώρηση ή η τραγωδία της Κύπρου εμπεριείχε και ένα κομμάτι αποπληρωμής προπολεμικού χρέους της Ελλάδας. Δηλαδή σε αντάλλαγμα να μας χαρίσουν ένα κομμάτι του χρέους η χούντα άνοιξε την πόρτα στην τουρκική εισβολή και στο τι συνέβη μετά στην Κύπρο.
https://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_02.html (ολόκληρο το άρθρο προτείνεται ανεπιφύλακτα)
Αυτή λοιπόν ήταν η ανάπτυξη που περιγράφει ο ΟΗΕ, λίγο-πολύ όλες οι πρακτικές του μεταπολεμικού και μεταπολιτευτικού ελληνικού κράτους κι ακόμη χειρότερα, δεν έλειψαν από την ανοδική οικονομική πορεία της χώρας κατά την επταετία.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ποιος είναι ο ΟΗΕ, και πόσο καθοδηγούμενος ήταν την ψυχροπολεμική περίοδο και ακόμη είναι.
"Ωιμέ, ΟΗΕ. Χαλασμένων εθνών, καμπινές ψυχών."
by Tzimmakos
οτι τουλαχιστον επι χουντας δεν ειχαμε τροικες και δντ
Σαν να λέμε "τουλάχιστον επί χούντας δεν είχαμε δικτατορία".