"Δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο αρνητικοί" - Θελω να δω οταν θα περιμένεις αναμονή για ειδικότητα αν θα το λες αυτό
Έχω πει παραπάνω πως δεν γνωρίζουμε αν η ίδρυση μιας 8ης ιατρικής σχολής θα αυξήσει το συνολικό αριθμό των εισακτέων. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Και όσον αφορά αυτό το θέμα έχω ξαναπεί πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι γιατροί του εσωτερικού και με καταλαβαίνετε.
-----------------------------------------
Οσο για την χρηματοδότηση απαντάω στο 1ο ποστ μου. Αλλά θα βοηθήσω παραπάνω :Ρ έστω οτι το ΑΕΠ για την παιδεία είναι 3.3% που μεταφράζεται σε Χ εκατ. ευρώ. Έχουμε Υ σχολές. Θεωρητικά έστω οτι γίνεται ισοκατανομή χρηματων συνεπώς Χ/Υ. Αυξάνοντας τις σχολές αυξάνεται και το Υ αλλά το ΑΕΠ παραμένει το ίδιο άρα μειώνεται η ποιότητα των αλλων σχολών. Επίσης τα έξοδα δεν είναι μονο το νοσοκομείο να γίνει πανεπιστημιακό.
+ οτι πρέπει να αυξηθεί το αντίστοιχο Υ του ΑΕΠ για την υγεία (καλυτέρευση νοσοκομείου).
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά νομίζω πως το θέμα δεν είναι το ότι οι σχολές είναι Y , ενώ θα πρεπε να ναι Y-1, και φαντάσου τι θα γίνει αν γίνουν Y+1. Το θέμα είναι γιατί το ΑΕΠ για την παιδεία να είναι μόνο 3,3%. Θέλω να πω δηλαδή πως μία νέα σχολή δε θα γίνει εις βάρος των άλλων, εφόσον οι υπεύθυνοι συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η παιδεία. Στην περίπτωση βέβαια που με ΑΕΠ 3,3% οι σχολές γίνουν Y+1 και γενικά Y+?, είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα και τότε όντως η 8η σχολή θα αποτελέσει εμπόδιο στη βελτίωση των άλλων.
-----------------------------------------
Δεν μπορώ να βρω καμια μα καμία ένδειξη στο να φτιαχτεί νεα ιατρική, παρόλαυτα υπάρχουν πολλές αντενδείξεις που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω και εγώ και πόσες άλλες που δεν αναφέρθηκαν
Ξαναδιάβασα λοιπόν το πρώτο σου πόστ να δω τι σε ωθεί στο να θες την νεα ιατρική, στο οποίο υπεραμύνεσαι την ιατρικη φυσικά (πιθανότατα είσαι ακόμα ψυχολογικά επηρεασμένη απο τις πανελλήνιες) παρόλαυτα όπως ανέμενα δεν λες ουτε ένα λόγο
υπερ του να φτιαχτεί μια τέτοια σχολή! (δηλαδή ενδείξεις που αναφέρω παραπάνω)
Όπως είπες δεν αναφέρω λόγους υπέρ της ίδρυσης της σχολής αλλά ούτε κατά. Δεν έκανα εγώ την πρόταση για την ίδρυση της σχολής. Οι λόγοι που αναφέρετε κατά της ίδρυσής της σχολής είναι κατανοητοί...αλλά... τι πιστεύω εγώ κι αυτό υποστηρίζω σε όλα τα post μου. Οι αρνητικές συνέπειες που δείχνετε να προκύπτουν από την ίδρυση της 8ης ιατρικής θεωρώ ότι δεν έχουν ως πραγματικό αίτιο την ίδια την ίδρυση της ιατρικής. Θέλω να πω πως για το "μαύρο χάλι" υγείας και παιδείας, για τις αναμονές, την ανεργία κ.λ.π. άλλα είναι τα αίτια και η επίλυση τους είτε ιδρυθεί είτε όχι η ιατρική βρίσκεται στα χέρια άλλων.
Κλείνοντας΄βάζω πάντα το ενδεχόμενο να κάνω εγώ λάθος, μιας και πτυχιούχος γνωρίζεις σίγουρα περισσότερα από μένα. Αυτά είχα να πω, αν δεν σε κάλυψα σε κάτι ξαναρώτα με.