Προσπερνώ όλα αυτά που είπες.Και λέω ότι δε μου καίγεται καρφί που το κουτορνίθι του 5, το καραμετριάκι του ελέους, με δική του ευθύνη αποφάσισε να πάει σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Από κει και πέρα όμως η κοινωνία δε θα κάτσει να συντηρεί παράσιτα μέχρι να τριανταρήσουν και να πάρουν πτυχίο, ένα άχρηστο πτυχίο.Και μετά ανεργία.Λες και νοιάζει τον κάθε τυχαίο μπαγλαμά του 5, τι σκατά δυσκολίες θα συναντήσει στις σπουδές του.Άσε μας ρε φίλε.
Ξεκαβάλα το καλάμι, ρε.
Δε θα σου αναλύσω γιατί μπορεί να έγραψε 5, και αν είναι κουτορνίθι. Το αν ο άνθρωπος είναι στούρνος και συμπεριφέρεται σαν ζώο τετράποδο δεν το αποδεικνύουν οι Πανελλήνιες. Γνωρίζω πολλούς άξιους ανθρώπους που απέτυχαν στις Πανελλήνιες, ή πέρασαν σε χαμηλόβαθμα τμήματα, και, παρ' όλα αυτά, η συνείδησή τους φαίνεται να ξεπερνάει τη δική σου κατά μίλια.
Δε μπορείς τόσο εύκολα να κατακρίνεις έναν άνθρωπο.
Τον «τυχαίο μπαγλαμά του 5» μπορεί να τον νοιάζει περισσότερο κι από τον καθένα μας ο αγώνας της επιβίωσης και οι συναντώμενες δυσκολίες, και ο ίδιος για τον χ,ψ λόγο να έγραψε αυτό το 5. Αυτό δεν αποτελεί κριτήριο. Ίσα-ίσα, θα μπορούσα με μεγαλύτερη ευκολία να ισχυριστώ το αντίθετο - ότι αυτός που έχει υψηλότερο βαθμό, είναι πολύ πιο σταρχιδιστής, γιατί οι γονείς του έχουν λεφτά να τον ζουν κλπ, κλπ. Ωστόσο, δε θα ακολουθήσω τη λογική σου.-.
Θεωρείς «παράσιτο» όποιον δεν είναι συνεπής στο ν+2;
Σε προκαλώ σε μια αναθεώρηση και αυτοκριτική. Θα αλλάξεις γνώμη, σίγουρα.
Κανόνισε να μη βγεις με αυτά τα μυαλά έξω από του χουριού, γιατί από την πολλή αλαζονεία θα σε πάρουν με τις πέτρες.
Έκανε κι η μύγα κώλο, και λέει ο καθένας εδώ μέσα τη μπαρούφα του.
Είσαι ακόμη 18, και με αυτά τα σ@@@ά στο κεφάλι σου νομίζεις πως μπορείς να κρίνεις ολόκληρη την κοινωνία;
Μόνο και μόνο το γεγονός πως πιστεύεις ότι ο >ν+2 φοιτητής επιβαρύνει οικονομικά το κράτος, και ότι πρέπει να πληρώνει δίδακτρα -με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα-, καθώς επίσης και ότι αισθάνεσαι αδικημένος εξαιτίας αυτού, τότε τα λοιπά είναι αυτονόητα.
Σ'το λέω ευθέως: Για εμένα είσαι άξιος χλευασμού.
Υγ. Απομυθοποίησε, επιτέλους, τις κωλοπανελλήνιες. Ο βαθμός που γράφεις δεν καθορίζει το ποιόν σου. Χώνεψέ το.
Απ' ό,τι φαίνεται πιο «παράσιτα» είναι οι αριστούχοι, και τα σκατά που κουβαλάνε στο κεφάλι τους είναι 100x περισσότερα από αυτά της «κουτορνιθίστικης -και καλά- πλέμπας».
Spoiler
Εκθέσαμε, νομίζω, τις απόψεις μας. Φάνηκε πόσο ενδιαφέρον έχει η συζήτηση με εσένα συνομιλητή. Φτάνει. Δεν περιμένω απάντηση, κι ελπίζω να μη με αναγκάσεις να απαντήσω ξανά κι εγώ.
Case closed.