Εξασφαλισμένοι πάντως εργασία από ιατρική έχεις από 5-6 συγκεκριμένες ειδικότητες και χρήματα όχι τόσο όσο φαντάζονται μερικοί. Και υπάρχει λόγος που υπάρχει έλλειψη σε αυτές τις ειδικότητες.
Κι όταν ακούγεται το δεν υπάρχει άνεργος ιατρός εννοούν ότι μπορείς να δουλεύεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία και να καλύπτεις εφημεριες, δηλαδη γενικά να κάνεις την λάντζα, όχι να δουλεύεις κανονικά στην ειδικότητα σου.
Άμα δεν είσαι σε αυτές τις συγκεκριμένες ειδικότητες με ζήτηση οι μοναδικές επιλογές που έχεις είναι
1. Θέση σε δημόσιο νοσοκομείο. Μάλλον αδύνατον μιας και οι θέσεις είναι ελάχιστες και καλύπτονται ή από άτομα που έρχονται από το εξωτερικό και έχουν εμπειρία ή από άτομα που έχουν μέσο.
2. Επικουρικός γιατρός. Δηλαδή σκλάβος του συστήματος για να γεμίζει τρύπες, δεν του δίνουν χειρουργεία εάν είναι χειρουργός, και απλά κάνει τη λάντζα. Ειδικευόμενος πολυτελείας βασικά.
3. Ιδιωτικό ιατρείο. Τεράστιος ανταγωνισμός, μεγάλα έξοδα. Τα πρώτα χρόνια μπαίνεις μέσα.
4. Συνεργάτης κάποιου γνωστού αλλού ιατρού. Βασικά πιο σκλάβος και από σκλάβο. Για πενταροδεκάρες να κλείνεις το δέρμα στα χειρουργεία του και να πηγαίνεις να βλέπεις τα περιστατικά που έρχονται για αυτόν και να κάνεις όλη τη λάντζα. Εάν είσαι πλαστικός ( όπως θέλω να ακολουθήσω εγώ) δεν σε παίρνουν καν γιατί εκπαιδεύουν νέο ανταγωνιστή
5. Νυχτοφύλακας. Δηλαδή εφημερίες σε κάποια ιδιωτική κλινική. Για πενταροδεκάρες να βλέπεις καρούμπαλα. Αυτό που είπα πιο πάνω. Ουσιαστικά όποιος ιατρός δεν μπορεί να βρει δουλειά κάνει αυτό
6. Πανεπιστημιακός υπότροφος. Μία περίεργη κατηγορία που δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί αν και είμαι σίγουρη πως είναι με μέσο.
Αποκατάσταση πάντως έχει εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, μαιευτική, νοσηλευτική. Η νοσηλευτική έχει καλύτερη αποκατάσταση από ιατρική.