Μπορώ να πάρω μαθήματα των επόμενων εξαμήνων, ώστε να τελειώσω πιο γρήγορα τη σχολή μου;

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Χημείας Ιωαννίνων και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η Trix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,048 μηνύματα.
Θα πρέπει να δεις το πρόγραμμα και τον οδηγό σπουδών της σχολής σου και θα δεις τι χρειάζεται για να πάρεις το πτυχίο.
Αν πχ γράφει ο φοιτητής να έχει παρακολουθήσει επιτυχώς 8 εξάμηνα της σχολής αυτό σημαίνει ότι και να πάρεις μαθήματα νωρίτερα σε 4 χρονια θα πάρεις και το πτυχίο.
Η βεβαίωση περάτωσης είναι ένα βήμα πριν το πτυχίο. Θα πρέπει να έχεις και πάλι σπουδασει 4 έτη για να τη παραλάβεις.
Αν και νομίζω ότι σε ελάχιστες σχολές χωρίς να είμαι 100% σίγουρη ότι δίνουν το δικαίωμα αποφοίτησης στα 3,5 έτη.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Ναι ισχυει, Εχουν φαει τοσο ειρωνεια απο την φυση και τοσο καζουρα που δεν θελουν αλλο.
Ξέρω μια μεγάλη εξαίρεση...

1636218483096.png


... και πολλές μικρές.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Γιατί πάντα στο φόρουμ γίνονται μέλη κουφές περιπτώσεις και ρωτάνε κουφά πράγματα; Έχουν δικαίωμα ψήφου; :studying: Πάει ο χ να σπουδάσει και δεν έχει καμία ιδέα βασικές λεπτομέριες για το είδος του πτυχίου που θα πάρει, ή τι διαδικασίες απαιτούνται. Θεωρητικά όλοι θα θέλαμε να συμβαίνουν πολλά πράγματα που να βολεύουν την παρτάρα μας, αλλά δεν γίνονται. Όσοι είναι μέλη σε αυτό το φόρουμ για πολλά χρόνια θα θυμούνται συζητήσεις που έχουν γίνει για πολλά θέματα που αφορούν φοιτητές και την γραφειοκρατία του Ελληνικού κράτους ως εμπόδιο στην κοινή λογική.
 

Guest 998111

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Κάποιοι θέλουν να τελειώσουν νωρίτερα λόγω οικονομικής κατάστασης. Εκείνοι αρκούνται στο να περάσουν απλά όλα τα μαθήματα στα 3 χρόνια, και ας μην τους δώσουν πτυχίο.

Αυτό μπορεί να γίνει σε θεωρητικές σχολές που δεν έχουν εργαστήρια και μαθήματα αλυσίδες. Πχ εγώ που σπουδάζω πληροφορική και υποθέτω στις πολυτεχνικές σχολές, αν εξαιρέσουμε τον βαθμό δυσκολίας, είναι αποσο ξέρω αδύνατο να τελειώσει κάνεις νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, γιατί υπάρχει πχ Προγραμματισμός Ι και προγραμματισμός ΙΙ. Αν δεν έχεις περάσει τον Ι δεν μπορείς να δηλώσεις τον ΙΙ. Δεν σου επιτρέπει δηλαδή η ίδια η διαρρύθμιση των σπουδών σου.

Τώρα, ξέρω άτομα που τελείωσαν Παιδαγωγικό και Φιλοσοφικη στα 3 χρόνια. Ο ένας δεν πήγε τον 1 χρόνο, δούλεψε και στην ουσία πέρασε όλα τα μαθήματα του 1 έτους το 2ο. Και ο άλλος στην Φιλοσοφική πέρασε όλα τα μαθήματα. Δεν του έδωσαν πτυχίο απλά τελείωσε με τα της σχολής. Αλλά αυτές είναι μονομελές περιπτώσεις και σε σχολές, πιο "ελεύθερες".
Είχα ακούσει και για μια περίπτωση ενός, που τελείωσε στα 4 χρόνια Ψυχολογία Αθήνας ενώ έμενε Θεσσαλονίκη και πήγαινε μόνο στις εξεταστικές. Τι να σου πω..
Εξαρτάται και από την σχολή.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top