Γεια σας.
Έδωσα δεύτερη φορά πανελλήνιες με στόχο τη βιολογία και δυστυχώς πάλι δεν τα κατάφερα. Πέρυσι είχα περάσει βιοϊατρικών επιστημών και φέτος κατά πάσα πιθανότητα περνάω χημικό. Έχω απογοητευτεί αρκετά η αλήθεια είναι και τώρα ψάχνω εναλλακτικές διεξόδους. Να δώσω 3η φορά, καλώς ή κακώς, δεν έχω το κουράγιο. Τρίτη χρονιά να πληρώνεις φροντιστήρια, να έχεις πάλι το ίδιο άγχος, να διαβάζεις τα ίδια και τα ίδια, να μην <<προχωράς>> στη ζωή σου... Δεν μπορώ να το κάνω. Επίσης, να πάω στο εξωτερικό για σπουδές απορρίπτεται εξαιτίας του οικονομικού. Έτσι τώρα σκέφτομαι άλλες λύσεις. Να τελειώσω μία σχολή και μετά να κάνω μεταπτυχιακό στη βιολογία. Από την μία, οι βιοϊατρικές επιστήμες νομίζω - βλέποντας το πρόγραμμα σπουδών - είναι πιο κοντά στη βιολογία. Από την άλλη, η χημεία είναι επιστήμη βάσης και μπορείς μετά να ασχοληθείς με πολλά διαφορετικά πράγματα (δεδομένου ότι αυτό που θέλω τώρα δε ξέρω αν θα το θέλω ακόμα σε 10-15 χρόνια), ενώ παράλληλα - πάλι από το πρόγραμμα σπουδών - δε φαίνεται τελείως άσχετη π.χ. έχει βιοχημεία. Ουσιαστικά θέλω, αν τελικά δεν καταφέρω να κάνω αυτό που μου αρέσει, να μην μείνω <<ξεκρέμαστη>>. Για αυτό και τείνω προς το χημικό. Ποια είναι η δική σας άποψη; Τέλος, αν καταφέρω να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στη βιολογία, πιστεύεται θα θεωρούμαι <<κατώτερη>> στην αγορά εργασίας; Έχω ακούσει ότι επειδή το μεταπτυχιακό είναι ανώτερος τίτλος σπουδών σε σχέση με τα προπτυχιακές σπουδές λογικά θα μετράει περισσότερο. Γνωρίζεται τι ισχύει; Αναφέρομαι και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό. Οποιαδήποτε γνώμη/ εμπειρία θα με βοηθούσε.
Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.