Μπερδεμένος με τις σπουδές μου

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
αν το θελαν πραγματικα δε θα τον βλεπαν ως προσπαθεια
και τα λεφτα ποτε δε γινονται εμποδιο αν θες κατι

Όσο και να σφιχτείς άμα δεν παίζει και λίγο χρήμα πάει χαμένη η προσπάθεια.
Αυτό το παίρνω μια βαλιτσούλα κι όπου με βγάλει δεν παίζει
Ειδικά αν δεν έχεις λεφτά ούτε για το εισιτήριο.
Για να έχεις την πολυτέλεια να αφιερωθείς στην έρευνα πρέπει να υπάρχει κάποιος από πίσω να σε συντηρεί.
Όταν πρέπει να πληρώνεις ενοίκια,έξοδα επιβίωσης,λογαριασμούς..ακόμα και το μεγαλύτερο μυαλό-ταλέντο να σαι θα βρεις μια δουλίτσα να ζήσεις. Θα κάνεις εκπτώσεις στις επιθυμίες σου κτλ κτλ. Ειδικότερα αν κι οι γονείς σου δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, θα βρεις μια δουλίτσα μπας και τους φροντίσεις κι αυτούς λίγο γιατί δεν θα τους παρατήσεις και στα 1000 κύματα. Τώρα αν σιγά σιγά ανεβαίνεις σκαλοπάτια και μετά από 20 χρόνια κάνεις κι αυτό που ήθελες από την αρχή τι να πω, μακάρι.
Η μόρφωση ήταν, είναι και θα είναι προνόμιο αυτών που έχουν λεφτά. Όσο πιο πολλά λεφτά τόσο πιο πολλά μεταπτυχιακά-διδακτορικά-ερευνοπροσπάθειες,ταξίδια για επιμόρφωση κτλ κτλ κτλ.
Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Σκέψου μόνο τα παιδάκια που θα χαντακωθούν αν κόψει τα συγγράματα στα πανεπιστήμια. Όσοι έχουν λεφτά θα αγοράσουν, όσοι δεν έχουν θα τη βγάλουν όπως μπορούν.

Αααααχ άξια θαυμασμού τα παιδάκια που δουλεύουν και σπουδάζουν και προσπαθούν να είναι εντάξει και στις σπουδές τους. Άξια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mixalisosfp

Νεοφερμένος

Ο mixalisosfp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Γεια σας σε όλους! Αποφοίτησα προσφάτως από το τμήμα Πολιτικής επιστήμης και Ιστορίας της Παντείου και έδωσα κατατακτήριες στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου και πέρασα!!! Μου άρεσε από πάντα η Φιλοσοφία αλλά και η Ψυχολογία και επειδή το τμήμα αυτό τα συνδύαζε έτσι και έδωσα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω απλά να μου πείτε πως μπορώ να συνδυάσω και τα δυο πτυχία στην αγορά εργασίας; Ποιές επιλογές επαγγελμάτων έχω; Δεν εννοώ να μου πείτε τις προοπτικές τους αλλά τους συνδυασμούς που μπορώ να κάνω μεταξύ των δυο αυτών πτυχίων. Σας ευχαριστώ πολύ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maria_utopia

Νεοφερμένος

Η maria_utopia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Πολυ ενδιαφεροντα και τα δυο εκπαιδευτικα αντικειμενα αλλα το αρνητικο ειναι ότι ειναι αρκρτα γενικα (ειδικα το δευτερο πτυχιο κατα τη γνωμη μου θα επρεπε ν α ειναι κατι πιο εξειδικευμενο ή εφαρμοσμενο κ οχι γενικοτερο απο το πρωτο). Ο αδερφοσ μου σπουδαζει στην Παντειο ΠΕΚΙ..θα ασχοληθει με τη δημοσιογραφια..Ο νονος μου σπουδασε στο ιδιο τμημα , μετα εκανε μεταπτυχιακο στην Γερμανι στη φιλοσοφια και υστερα διδακτορικο στη φιλοσοφια για να ακολουθησει ακαδημαικη καριερα...Γενικα δυσκολη η αγορα εργασιασ γ τοσο θεωρητικα και γενικα πτυχια(κακως κατα τη γνωμη μου γιατι ειναι αρκετα ενδιαφεροντα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mixalisosfp

Νεοφερμένος

Ο mixalisosfp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία για τις συμβουλές σου. :) Κι εγω το δεύτερο πτυχίο το θεωρώ πιο γενικό από το πρώτο αλλά ξέρω ό,τι σου δίνει την παιδαγωγική επάρκεια που χρειάζεται για να διδάξεις. Σκέφτηκα, επίσης, για δεύτερο πτυχίο πάλι το Πολιτικό της Νομικής αλλά και πάλι θα έκανα τα ίδια πράγματα και δεν θα μου προσέφερε τίποτα. Εξάλλου για να μην πω όλα τουλάχιστον τα περισσότερα πτυχία έχουν γενικότερο προσανατολισμό και με ένα κατάλληλο ΠΜΣ ή δεύτερο πτυχίο στοχεύεις κάπου συγκεκριμένα. Δεν σκέφτομαι τη δημοσιογραφία διότι έχει κορεστεί το επάγγελμα αυτό καθώς πλέον δεν χρειάζεται πτυχίο αλλά μέσω ενός Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών μέσα σε 2 χρόνια έχεις το χαρτί στα χέρια σου και αντε να τους ανταγωνιστείς. Ενδιαφέρομαι για την ακαδημαική καριέρα και μπορεί να συνδυάσω τα 2 πτυχία δίδάσκωντας Πολιτική Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία κ.α αλλά είναι δύσκολο διότι πρέπει να έχεις γνωριμίες και εκεί για να σε προωθήσουν!!!Έχω τη διάθεση να κάνω αν χρειάζεται παράλληλα μεταπτυχιακό αλλά θα ήθελα κάποιο που θα με βοηθούσε στο μέλλον και δεν ξέρω ποιό να επιλέξω.Πίστεψέ με είναι πολύ ενδιαφέροντα και αποκτάς ευρύτερες γνώσεις. Περμένω και άλλες απόψεις που θα με βοηθήσουν και από άλλα άτομα!! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

princessula

Νεοφερμένος

Η princessula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Χαίρεται. Είμαι απόφοιτη πανεπιστημιακού πτυχίου Νοσηλευτικής και με απασχολεί το θέμα του μεταπτυχιακού μου. Έχω κάνει αίτηση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" και έχω γίνει δεκτή. Απευθύνεται σε άτομα που έχουν να κάνουν με τη δια βίου μάθηση, τη συνεχιζόμενη κατάρτιση και εκπαιδευτικούς. Ξέρω ότι, ίσως φαίνεται πως δεν συνάδει με το θέμα σπουδών μου, για το λόγο αυτό θα ήθελα να σας μεταφέρω τη σκέψη που με οδήγησε στο να ενδιαφερθώ για το εν λόγω μεταπτυχιακό.
Η τεχνολογία εξελίσσεται και οι ανάγκες του προσωπικού των Νοσηλευτικών μονάδων να είναι ενήμεροι και να την χρησιμοποιούν αυξάνονται. Επίσης καινούριες μέθοδοι παροχής φροντίδας κάνουν την εμφάνιση τους πολύ συχνά στο χώρο μας και το προσωπικό αρνείται να τις δεχτεί λόγω ίσως προκατάληψης, φόβου και λάθους προσέγγισης. Υπάρχει πιστεύω επιτακτική ανάγκη καταρτισμένων ατόμων που να γνωρίζουν πως να προσεγγίσουν - δηλαδή τρόπους επικοινωνίας - ενήλικα άτομα όπως οι νοσηλευτές και να τα διδάξουν μέσα από την κλινική τριβή και διαδραστικά, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες.
Επίσης, η ανάπτυξη της διεπιστημονικότητας αποτελεί μια νέα τάση της εποχής και αναμφισβήτητα έχει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια της έρευνας. Ο συνδυασμός επιστημών και η πολύπλευρη προσέγγιση κάθε θέματος οδηγεί στη αλλαγή και την βελτίωση. Η τεχνολογία, λοιπόν, και η επικοινωνία μπορούν να κτίσουν μια προοδευτική σχέση με τη νοσηλευτική που να οδηγήσει μέσα από τη έρευνα σε μια νέα πραγματικότητα.
Επιπρόσθετα, θεωρώ ότι η γνώση των νέων τεχνολογιών είναι εκ των ουκ άνευ στην εποχής μας και ιδιαίτερα όσον αφορά στα κυπριακά δεδομένα σε όλους τους τομείς. Ο χώρος της Υγείας, καίριας σημασίας για την κοινωνία οφείλει να προωθεί την δια βίου μάθηση και να βλέπει προοδευτικά τις καινοτομίες όσον αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού. Οι ενήλικες πολλές φορές είναι αρνητικοί και συνάμα προκατειλημμένοι. Υπάρχουν όμως τρόποι προσέγγισης και μάθησης, και οι ευκαιρίες είναι για όλους.
Το πρόγραμμα «Νέες Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας» προσαρμοσμένο στα νοσηλευτικά δεδομένα, προσωπικά πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να αναπτύξω τις δεξιότητες μου και τα προσόντα μου ώστε σε μεταγενέστερο στάδιο να τα εφαρμόσω στον κλινικό χώρο.
Εκτός από αυτά σκέφτηκα ότι οι επισκέπτριες υγείας στα σχολεία κάνουν πολλές φορές μάθημα στα παιδιά για την υγιεινή, στα λύκεια για την αντισύλληψη και γενικά θα μπορούσα έπειτα να συνδυάσω τις γνώσεις και σε αυτόν τον τομέα.
Έχω βρεθεί σε ένα δίλλημα αφού έκανα ακόμα μια αίτηση για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Περιβαλλοντική υγεία " που συνάδει περισσότερο με τον κλάδο μου, και έγινα και εδώ δεκτή. Μόνο που μου είπαν ότι λόγω οικονομικής κρίσης δεν θα προσφερθεί φέτος αλλά τον επόμενο Σεπτέμβρη 2014.
Ποια είναι η γνώμη σας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VeeM

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Βασιλικη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 150 μηνύματα.
Δεν ξερω τι να περασω. Δινω φετος απο τεχνολογικη και πιστευω οτι θα βγαλω εναν αρκετα ικανοποιητικο βαθμο οπου θα μπορει να προσεγγιζει καθε σχολη.. απο αυτην την κατευθυνση με μαθημα επιλογης τα μαθηματικα γενικης και το αοθ. Αρχικα ειχα ως στοχο το Πολυτεχνειο στο τμημα μηχανολογων μηχανικων αλλα τελικα δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα το τμημα .. Τι μου προτεινετε απο τμηματα του Πολυτεχνειου ; Επισης μια σταθερη επιλογη μου ειναι τα οικονομικα οχι ομως τμηματα οπως της λογιστικης ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,408 μηνύματα.
Δεν ξερω τι να περασω. Δινω φετος απο τεχνολογικη και πιστευω οτι θα βγαλω εναν αρκετα ικανοποιητικο βαθμο οπου θα μπορει να προσεγγιζει καθε σχολη.. απο αυτην την κατευθυνση με μαθημα επιλογης τα μαθηματικα γενικης και το αοθ. Αρχικα ειχα ως στοχο το Πολυτεχνειο στο τμημα μηχανολογων μηχανικων αλλα τελικα δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα το τμημα .. Τι μου προτεινετε απο τμηματα του Πολυτεχνειου ; Επισης μια σταθερη επιλογη μου ειναι τα οικονομικα οχι ομως τμηματα οπως της λογιστικης .. Τι προτεινετε ?? Αλλα καλα πανεπιστημια ??

Ολοι αυτό πιστεύαμε πριν ξεκινήσουμε τις πανελλήνιες. :D
Δώσε εσύ, δες τα μόρια σου και έχεις αρκετό χρόνο ν' αποφασίσεις ποια σχολή θα δηλώσεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
- Αν νομίζεις πως θα βγάλεις 17κ+ επειδή βγάζεις βαθμούς στο σχολείο καλύτερα να αρχίσεις να προσγειώνεσαι. Τα μόρια δεν είναι φυστίκια.

- Προτάσεις για σπουδές χωρίς να ξέρει τα ενδιαφέροντά σου δε μπορεί να σου δώσει κανείς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dr.Quantum

Δραστήριο μέλος

Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα.
Και κάπως έτσι,ενώ έχω ετοιμάσει βιογραφικό για σπουδές Φυσικής,έχω διαβάσει βιβλία,και έχω προετοιμαστεί κατάλληλα για να κάνω την αίτησή μου για διάφορα πανεπιστήμια της Αγγλίας,ξύπνησα σήμερα το πρωί και σκέφτηκα πόσο ωραία είναι η Βιολογία.Αργότερα καθώς προχωρούσε η μέρα θυμήθηκα το παλιό μου έρωτα,Neuroscience.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τη Δευτέρα λυκείου αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα σε Βιολογία ( ειδικά βιοτεχνολογία) και Φυσική.Μετά γνώρισα την Jill Bolte Taylor και λάτρεψα την νευροεπιστήμη.Το καλοκαίρι κάθισα και σκέφτηκα και αποφάσισα ότι ήθελα Φυσική.Τη λατρεύω,όπως και τα άλλα.Ενώ λοιπόν έχω ετοιμάσει τα πάντα,και μένει μόνο το reference από τον καθηγητή...ΜΠΑΜ.Δεν ξέρω αν θέλω πιο πολύ φυσική,Βιολογία, ή Neuroscience.

Δε θέλω να πάρω κάποια βιαστική απόφαση μιας και δε θέλω να μετανιώασω για την επιλογή μου στη μέση του τάδε έτους.Οπότε κάνω αυτό το θέμα,για να ακούσω απόψεις,μήπως και βοηθηθώ με κάποιο τρόπο στην επιλογή.Ο χρόνος πιέζει..ελαφρώς.:hmm:
Μέχρι 15 Ιανουαρίου πρέπει να έχω κάνει την αίτηση.Και ένα άλλο θέμα είναι ότι δεν έχω κάνει τόσα πράγματα εξωσχολικά που να αφορούν τη βιολογία όσα για τη Φυσική,και ίσως επηρεάσει τις πιθανότητες αποδοχής από το πανεπιστήμιο.

Χαίρομαι για τον σταθερό χαρακτήρα μου και την αποφασιστηκότητά μου.:eek:

Επισήμανση: Τα μηνύματα 29 - 30 προήλθαν απο νήμα με παρόμοιο περιεχόμενο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Βιολογία => Master in Neuroscience. My job here is done.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dr.Quantum

Δραστήριο μέλος

Ο Dr.Quantum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 512 μηνύματα.
Το πρόγραμμα Master Neuroscience ως τι αναγνωρίζεται στην Ελλάδα;Δηλαδή έρχεσαι με αυτό το πτυχίο στην Ελλάδα και είσαι τι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

marggrit

Νεοφερμένος

Η μαργαρίτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Διόνυσος (Αττική). Έχει γράψει 72 μηνύματα.
Γεια σας!
Τον τελευταίο καιρό είμαι σε δήλημα σχετικά με τις σπουδές μου.
Είμαι θετική κατεύθυνση και έχω ως βασικό στόχο την ιατρική. Την επέλεξα επειδη, μου άρεσε η αίσθηση της προσφοράς που περιλαμβανεται στο επάγγελμα, αλλα και ότι Μπορει ν προσφέρει και δυνατότητες ενασχόλησης με την έρευνα.
Ωστόσο, επειδή έχω πολλά παράλληλα ενδιαφέροντα ( ασχολούμαι σοβαρά με τη μουσική και με άλλες τεχνες) θα ήθελα πααρα πολύ να μείνω στην Αθήνα. Το να περάσω σε κάποια άλλη πόλη θα με εμπόδιζε σοβαρά απ τη συνέχιση των δραστηριοτήτων αυτών...)
Το προβλημα είναι ότι οπως όλοι ξέρουμε και ιατρικη και αθηνα είναι πανυψηλος στοχος...
Προσπαθώ να ξεκαθαρίσω αν η ιατρική μου αρέσει τόσο ώστε να πάω οπουδήποτε για να τη σπουδάσω, η μια αλλη χαμηλοτερη σχολή στην Αθήνα θα με βοηθούσε να εξελιχθω περισσότερο άρα και να εχω μια καλύτερη συνολικα ζωή...
Πχ με ενδιαφέρει και η βιολογία, και τα παιδαγωγικά ( αν και για την τελευταίασχολη δεν έχω ακούσει τα καλυτερα...)

Περιμένω την επιφοίτηση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bemanos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μοριακός Αρχιτέκτονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.
Το πρόγραμμα Master Neuroscience ως τι αναγνωρίζεται στην Ελλάδα;Δηλαδή έρχεσαι με αυτό το πτυχίο στην Ελλάδα και είσαι τι;

Υπερηφανος κατοχος καρτας ανεργιας ΟΑΕΔ :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

carpe_nochtem

Πολύ δραστήριο μέλος

Η carpe_nochtem αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 943 μηνύματα.
Ωστόσο, επειδή έχω πολλά παράλληλα ενδιαφέροντα ( ασχολούμαι σοβαρά με τη μουσική και με άλλες τεχνες) θα ήθελα πααρα πολύ να μείνω στην Αθήνα. Το να περάσω σε κάποια άλλη πόλη θα με εμπόδιζε σοβαρά απ τη συνέχιση των δραστηριοτήτων αυτών...)
Το προβλημα είναι ότι οπως όλοι ξέρουμε και ιατρικη και αθηνα είναι πανυψηλος στοχος...
Προσπαθώ να ξεκαθαρίσω αν η ιατρική μου αρέσει τόσο ώστε να πάω οπουδήποτε για να τη σπουδάσω, η μια αλλη χαμηλοτερη σχολή στην Αθήνα θα με βοηθούσε να εξελιχθω περισσότερο άρα και να εχω μια καλύτερη συνολικα ζωή...
Πχ με ενδιαφέρει και η βιολογία, και τα παιδαγωγικά ( αν και για την τελευταίασχολη δεν έχω ακούσει τα καλυτερα...)

Περιμένω την επιφοίτηση...

Το θέμα δεν είναι στην πόλη, Από τρίτο έτος και ύστερα θα πρέπει να διαλέξεις ή σχολή ή ενδιαφέροντα. Και τα δυο μαζί,μόνο αν μπορείς να περνάς νύχτες άυπνη. Σκέψου το από νωρίς. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VeeM

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Βασιλικη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 150 μηνύματα.
Εχουν μεινει σχεδον 3 μηνες και δυστυχως δεν εχω καταληξει πουθενα. Δεν μαρεσει καμια σχολη και και οσες μου φανηκαν καπως ενδιαφερον θελουν σχεδιο στο οποιο ηθελε τουλαχιστον 1 χρονο προετοιμασια και εγω δεν την εχω. Ειμαι τεχνολογικη με μαθημα επιλογης τα μαθηματικα και δηλωσα και αγγλικα. Δεν μπορω να μην δηλωσω τπτ οποτε μαλλον θα δηλωσω ναυτιλιακα ή μηχανολογων μηχανικων που παλι δεν μαρεσουν ιδιαιτερα. Τι σχολη θα μου προτεινατε; ποια θεωρειτε αρκετα ενδιαφερουσα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

NikoTexXx

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,554 μηνύματα.
δε μπορουμε να σου προτεινουμε στα κουτουορου καποιες σχολες, απο τη στιγμη που δε γνωριζουμε τα ενδιαφεροντα σου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εχουν μεινει σχεδον 3 μηνες και δυστυχως δεν εχω καταληξει πουθενα. Δεν μαρεσει καμια σχολη και και οσες μου φανηκαν καπως ενδιαφερον θελουν σχεδιο στο οποιο ηθελε τουλαχιστον 1 χρονο προετοιμασια και εγω δεν την εχω. Ειμαι τεχνολογικη με μαθημα επιλογης τα μαθηματικα και δηλωσα και αγγλικα. Δεν μπορω να μην δηλωσω τπτ οποτε μαλλον θα δηλωσω ναυτιλιακα ή μηχανολογων μηχανικων που παλι δεν μαρεσουν ιδιαιτερα. Τι σχολη θα μου προτεινατε; ποια θεωρειτε αρκετα ενδιαφερουσα;

Αυτό το θέμα είναι προσωπικό (τι αρέσει στον καθένα). Εγώ θα σου πρότεινα εκτός από τις σχολές που ανέφερες παραπάνω να δεις και τις σχολές της Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών και αυτές της Τεχνολογίας Τροφίμων. Μπες στα σάιτ των σχολών να ενημερωθείς. Αν είναι ένα αντικείμενο που σε ενδιαφέρει νομίζω ότι θα σε καλύψει τόσο σε επίπεδο σπουδών όσο και στην μελλοντική σου αποκατάσταση. (Ιδίως η Οινολογία).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aladdin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο aladdin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 948 μηνύματα.
Veem εγω θα σου πρότεινα να μη σκέπτεσαι μόνο ποια μαθήματα σ αρέσουν αλλα πώς θα θελες να ναι η εργασιακή καθημερινότητά σου και η ζωή σου εν γένει. Για παράδειγμα, είσαι τύπος που προτιμάει να ζει στη μεγάλη πόλη τύπου Αθήνα ή δε μπορείς τη βαβούρα? Πόσο εύκολα προσαρμόζεσαι και ξεβολεύεσαι? Πόσο επίγει να παρεις άμεσα λεφτά στα χέρια σου? Τι λεφτά έχουν οι γονείς σου? Ξέρεις μας πιπιλάνε το μυαλό οτι πρέπει να κανεις επάγγελμα εκείνο που σε εκφράζει απόλυτα στη ζωή αυτή, ενω μπορείς να κάνεις ένα πιο κάτω στη λίστα ή κατι άσχετο (οχι να το απεχθανεσαι φυσικα) και να ασχολείσαι με κατι αλλο τις υπόλοιπες ώρες σαν χόμπυ ή μεχρι να καταφέρεις να το κάνεις σοβαρά. Ειδικά εσυ που δεν έχεις κόλλημα με κάποιο αντικείμενο απ οτι κατάλαβα, μπορείς να κάνεις μια ευρεία γκάμα. Σκέψου λοιπόν οτι αν είχες το πτυχίο στα χέρια σου τι θα θελες να κανεις? Θέλεις να σαι στο δημόσιο για να έχεις ένα μικρό αλλα σίγουρο? Εξωτερικό πας ή κολονεις? Μήπως έχεις κάποια ειδική κλίση που μπορεις να αξιοποιήσεις? Μήπως επίγει να σταματήσεις να παίρνεις λεφτά απ το μπαμπά οπότε πρέπει να κάνεις κατι πιο άμεσο? Θες να είσαι αθήνα να σηκώνεσαι το πρωί, να πήζεις στο μποτιλιάρισμα και στα μμμ για να πηγαίνεις σε μια εταιρία στην κηφησίας? Θέλεις να γίνεις ακαδημαικός? Αν φανταστείς τον εαυτό σου να κάνεις μαθήματα αγγλικών μιας και πήρες το ειδικό μάθημα πώς σου φαίνεται? Αν ήσουν ας πούμε εισαγγελέας πώς σου φαίνεται? Και τοσα αλλα που μπορώ να σου γράφω. Οι καιροί είναι δύσκολοι, το lifestyle του μαθητή τελειώνει κάποτε και πρέπει να θέσεις συγκεκριμένο στόχο με επίγνωση των συνεπειών της επιλογής και σε βαθος χρόνου. Εν κατακλείδι θα σου πρότεινα να απομακρυνθείς απο τα στερεότυπα για κάθε επάγγελμα και να σκεφτείς πιο πρακτικά γιατι στο σουπερ μαρκετ και στα πουλεν μπερ δεν ψωνιζεις με βαθμους πανελλαδικων....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

norbit

Νεοφερμένος

Ο norbit αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Καταρχας γεια σας! και εγω βρισκομαι σε διλλημα με τις σπουδες :) τελειωνω το 1ο ετος των ναυπηγων εμπ αλλα εδώ και καιρο σκέφτομαι το 10% για οικονομικη επιστημη ΑΣΟΕΕ και ειδικοτερα το πεδιο της οικομικης θεωριας. Να τονισω ότι οι υπολοιπες σχολες της ΑΣΟΕΕ δεν με ενδιαφερουν. Ακουω αποψεις του στυλ από μηχανικος θα αποδοσεις καλυτερα στα οικονομικα λογω του απαιτητικου προγράμματος σπουδων ( και συνεπως μεγαλύτερης εγκεφαλικης ζυμωσης :) και αυτό μου το συμπληρωνουν φερνοντας παραδείγματα γνωστων οικονομολογων που ειχαν τελειωσει μηχανικοι ). Στο τμημα ναυπηγων δεν βρεθηκα τυχαια, το αντικειμενο μου αρεσει κατά 40-50 % κατι που μεγαλωνει το διλλημα! Από την εμπειρια σας και τις γνωσεις σας τι μου προτείνετε??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Thoba19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thoba19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,191 μηνύματα.
Καταρχας γεια σας! και εγω βρισκομαι σε διλλημα με τις σπουδες :) τελειωνω το 1ο ετος των ναυπηγων εμπ αλλα εδώ και καιρο σκέφτομαι το 10% για οικονομικη επιστημη ΑΣΟΕΕ και ειδικοτερα το πεδιο της οικομικης θεωριας. Να τονισω ότι οι υπολοιπες σχολες της ΑΣΟΕΕ δεν με ενδιαφερουν. Ακουω αποψεις του στυλ από μηχανικος θα αποδοσεις καλυτερα στα οικονομικα λογω του απαιτητικου προγράμματος σπουδων ( και συνεπως μεγαλύτερης εγκεφαλικης ζυμωσης :) και αυτό μου το συμπληρωνουν φερνοντας παραδείγματα γνωστων οικονομολογων που ειχαν τελειωσει μηχανικοι ). Στο τμημα ναυπηγων δεν βρεθηκα τυχαια, το αντικειμενο μου αρεσει κατά 40-50 % κατι που μεγαλωνει το διλλημα! Από την εμπειρια σας και τις γνωσεις σας τι μου προτείνετε??

Μπορεις να γινεις ποιο συγκεκτριμενος στο γιατι θες να πας στην ασσοε .Γενικα και απο πολυτεχνιο μπορεις να ασχοληθεις με τον κλαδο της οικονομιας και συγκεκριμενα με τον κλαδο βιομηχανικης διοικησης.γενικα το α ετος ειναι ποιο κοντα στο λθκειο απο το β και μετα μπαινεις σε κομματι μηχανικου κακα τα ψεματα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top