Μουράτες σχολές

Ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο "μουράτη" σχολή;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 1,016)
  • Νομική

    Ψήφοι: 133 13.1%
  • Ιατρική

    Ψήφοι: 299 29.4%
  • Πολυτεχνείο

    Ψήφοι: 213 21.0%
  • Άλλη σχολή (πείτε ποια)

    Ψήφοι: 47 4.6%
  • Στρατιωτικές - αστυνομία

    Ψήφοι: 40 3.9%
  • Φιλολογία

    Ψήφοι: 34 3.3%
  • Σχολές θετικών επιστημών (μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία)

    Ψήφοι: 71 7.0%
  • Οικονομικές - Επιχειρησιακές

    Ψήφοι: 62 6.1%
  • Σχολή πιλότων (ή Ικάρων)

    Ψήφοι: 55 5.4%
  • Σχολή Καλών Τεχνών

    Ψήφοι: 34 3.3%
  • Πολιτικές Επιστήμες

    Ψήφοι: 6 0.6%
  • Ιστορία

    Ψήφοι: 9 0.9%
  • Δεν υπάρχουν "μουράτες" σχολές

    Ψήφοι: 11 1.1%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 2 0.2%

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
I see, επωφελήθηκα από το σύστημα άρα το σύστημα είναι οκ. Φοβάμαι πολύ ξέρεις αν κάποιος απ'το χωριό είναι καλύτερος από εμένα, γι'αυτό είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς... Αν δεν σε ενδιαφέρει αν είναι οικονομικά συμφέρον ή από που έχρονται τα λεφτά απλά επιβεβαιώνεις όσα έλεγα. Που κολλάει η κοινωνιολογία και νομική δεν ξέρω. Γενικώς είσαι καθηλωμένη στο σκεπτικό "Αν δεν προσφέρει το κράτος παιδεία δεν θα υπάρχει παιδεία" οπότε δεν υπάρχει γέφυρα συζήτησης. Απλά κοίτα γύρω σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το β' ενικό ήταν καταχρηστικό.
Εκείνο που λέω είναι ότι αν δεν προσφέρει το κράτος παιδεία, η παιδεία που θα υπάρχει θα είναι άνιση. Εάν οι γονείς έχουν χρήματα, τότε το παιδί θα πάρει καλή εκπαίδευση, εάν όχι τότε δε θα πάρει καλή εκπαίδευση. Οπότε η βάση, η θέσης έναρξης είναι άνιση, επομένως ο αγώνας είναι άνισος. Θα είχε νόημα η ελεύθερη αγορά μόνο εάν υπήρχε η δυνατότητα να ξεκινήσουν όλοι από την ίδια βάση, από τα ίδια δεδομένα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Συμφωνω γενικα με αυτα που λες Ξεχασμενε απλα 2 σημεια θελω να ρωτησω:

1) Oλοι ομως δεν πληρωνουν ΦΠΑ;

2) Οι ΔΥ απο την αλλη κατηγορουν οτι οι επαγγελματιες (μαγαζατορες, γιατροι, δικηγοροι κτλ ) δεν πληρωναν τιποτα σε φορους. Και δεν λεω για τον κακομοιρη τον μαγαζατορα που μπορει να φοροδιαφευγει μπας και σωσει τιποτα αλλα υπαρχουν πολλα περιστατικα γιατρων και δικηγορων για παραδειγμα που δηλωναν αστεια εισοδηματα ενω ειχαν σπιτια με πισινες.

Τονιζω οτι δεν εχω πολλες γνωσεις περι οικονομικων απλα σε αυτα τα 2 σημεια θα ηθελα την γνωμη σου.

Τα έσοδα του κράτους πηγάζουν από τον ιδιωτικό τομέα. Εξορισμού ο ΔΥ δεν γίνεται να αποφέρει έσοδα είτε από άμεση ή έμμεση φορολόγηση όπως ο ΦΠΑ γιατί πληρώνεται από το κράτος. Είναι σαν να βγάζεις από την μία τσέπη και να τα βάζεις στην άλλη και να λες έχω εισόδημα.

Όσοι μπορούν να φοροδιαφεύγουν το κάνουν και είναι πολύ λογικό, διότι κανείς δεν θέλει να του κλέβουν τα χρήματα που έβγαλε. Γι'αυτό πρότεινα ιδιωτικοποιήσεις παντού, καθώς έτσι έχεις και καλύτερες υπηρεσίες και πλέον δεν υπάρχει φοροδιαφυγή καθώς πας απευθείας στον γιατρό ή στο δάσκαλο και όχι μέσω κράτους.


Βρίσκω πάντα ειρωνικό πώς τα επιχειρήματα των νεοφιλελευθερων μοιάζουν σε δομή και ύφος με τα επιχειρηματα σοσιαλιστών. :hmm:
Και στις δυο περιπτώσεις οφείλεις να αρνηθείς το δικαίωμα να κάνεις επιλογές στη ζωή σου για χαρη ενος υπεροχου συστηματος που θα φροντίσει να απομακρύνει ό,τι σε δυσαρεστεί.

Συγνώμη αλλά που είπα ότι πρέπει να αρνηθείς το δικαίωμα των επιλογών? Εγώ αυτό που είπα είναι πως ο καθένας πρέπει να πληρώνει ο ίδιος το τίμημα των επιλογών του και όχι οι υπόλοιποι. Ο φιλελευθερισμός δεν προτείνει κανένα σύστημα που θα φροντίζει για σένα. Προτείνει να φροντίζεις εσύ ο ίδιος για σένα.

Ίσως απο τεχνικής άποψης να έχεις καποιο δίκιο δεν διαφωνώ ούτε συμφωνώ. Ωστόσο απο μια ηθική σκοπιά είμαι αντίθετος. Κατ αρχάς μου φαίνεται τουλάχιστον απίθανο να μην επηρεαστούν τα ποσοστά αναλφαβητισμού στην χώρα απο την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Το μετρο αυτό θα ακολουθήσει η καταργηση της υποχρεωτικής 9χρονης εκπαίδευσης γεγονός που δεν θα αφήσει τα ποσοστά αναλφαβητισμού ανεπηρέαστα. Πολλοί που θα εχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για την εκπαιδευση των παιδιών τους θα την αντιμετωπίζουν ως ενα περιττο βάρος. Απο την άλλη φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις οικογένειες που δεν θα εχουν την δυνατότητα να προσφέρουν κάποιο κέρδος σε καποιο εκπαιδευτήριο λόγω της μηδενικής σχεδον αγοραστικής τους δύναμης καταδικάζοντας τα παιδιά τους και τα παιδια των παιδιών τους σε φτώχια.

Η εκπαίδευση των παιδιών περιττό βάρος? Αναιρείται από τεράστια ποσά που πληρώνουν σήμερα οι γονείς σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα για να περάσουν τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων θα πλήρωνε για να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο και πληρώνει ήδη μέσω φορολογίας.

Για τον αναλφαβητισμό δεν ξέρω από που πηγάζει αυτή η υπόθεση. Επίσης κάνεις το λάθος να συγκρίνεις την Ελλάδα της ελεύθερης οικονομίας (και επομένως παιδείας) με την Ελλάδα του σήμερα όπου κυριαρχεί ο κρατισμός ο οποίος μας έφερε στα χάλια που είμαστε. Η ιδιωτικοποίηση της παιδείας είναι μέρος ενός πλαισίου γενικής απελευθέρωσης της αγοράς. Σε μια ελεύθερη αγορά οι μόνοι που δεν μπορούν να εργαστούν και συνεπώς να έχουν χρήματα είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία ατόμων για τα οποία υπάρχουν φιλανθρωπίες όπως ιδιωτικά ιδρύματα, εκκλησίες κτλ.


Ουσιαστικά καταργείται η δυνατότητα κοινωνικής κινητικότητας αλλα και αφομοιώσης διαφόρων μειονοτήτων (π.χ Ρωμα). Στο τέλος της ημέρας η επιτυχία δεν ειναι ζήτημα σκληρής δουλειάς και εξυπνάδας αλλα ζήτημα πεπρωμένου καθώς εξαρτάται απο την οικογένεια που θα γεννηθείς. Θα μπορούσα να αποδεχτώ μια τετοια λύση μόνο αν περιελάμβανε προγράμματα voucher ή επιδόματα αλλα φαντάζομαι πως δεν παίζει να συμφωνήσεις ποτε με κατι τετοιο :P

Το συστημα εκπαίδευσης σημερα δεν είναι τέλειο ωστόσο προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι δυνατόν να βρίσκουμε λύση για παντα καταφεύγοντας σε ακραίες ριζοσπαστικές λύσεις και πως ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να βελτιώσουν το σύστημα.

Ελπίζω να μην βγαίνουμε off topic, πιστεύω πως η απάντηση θα έχει ενδιαφέρον :clapup:

Άκρως αναληθής ισχυρισμός. Σε ελεύθερη οικονομία η επιτυχία βασίζεται κατά κόρον στην δουλειά και την εξυπνάδα και όχι στα έτοιμα. Η Αμερική είχε τέτοια οικονομία πριν ένα αιώνα και ακόμη και οι πιο φτωχοί είχαν πρόσβαση στην παιδιά ακόμη και σε κολέγια, διότι οι τιμές ήταν χαμηλές πράγμα που πάντα συμβαίνει λόγω ανταγωνισμού. Όλα αρχίζουν να ακριβαίνουν όταν το κράτος βάζει το χέρι του.

Τα voucher σε συνδυασμό με την πώληση των δημοσίων σχολείων το έχω ξαναπεί θα ήταν ένα πολύ θετικό βήμα.

Υ.Γ Αντιλαμβάνομαι πως όλοι όσοι υποστηρίζεται την δημόσια εκπαίδευση το κάνετε επειδή θέλετε όλοι να έχουν πρόσβαση. Δεν αμφισβητώ την αγαθότητα των κινήτρων σας. Απλά τα μέσα που υποστηρίζεται επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Μια σάπια εκπαίδευση που δεν προσφέρει τίποτα στους μαθητές και οξύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη υπάρχουσες διαφορές.

Το β' ενικό ήταν καταχρηστικό.
Εκείνο που λέω είναι ότι αν δεν προσφέρει το κράτος παιδεία, η παιδεία που θα υπάρχει θα είναι άνιση. Εάν οι γονείς έχουν χρήματα, τότε το παιδί θα πάρει καλή εκπαίδευση, εάν όχι τότε δε θα πάρει καλή εκπαίδευση. Οπότε η βάση, η θέσης έναρξης είναι άνιση, επομένως ο αγώνας είναι άνισος. Θα είχε νόημα η ελεύθερη αγορά μόνο εάν υπήρχε η δυνατότητα να ξεκινήσουν όλοι από την ίδια βάση, από τα ίδια δεδομένα.

Μόνο που αυτό που λες δεν ισχύει και το αποδεικνύει η ιστορία των ΗΠΑ από τον 19 ως τα μέσα του 20ου αιώνα. Όλοι είχαν πρόσβαση στην ιδιωτική παιδεία. Η βάση είναι ούτως ή άλλως άνιση και δεν μπορείς να κάνει κάτι γι'αυτό. Το δημόσιο σύστημα με την σαπίλα του απλά εντείνει αυτές τις ανισότητες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
1) Να ρωτησω γιατι συμβαινει αυτο; Eπειδη οδηγει στην αυξηση της τιμης των προιοντων οποτε και δεν παει ο αλλος να αγορασει;

2) Ειχα την εντυπωση οτι καταργηθηκε το αφορολογητο (μπορει να μην καταργηθηκε για ολους δεν ξερω). Οι ΔΥ ομως νομιζω δεν μπορουν να γλυτωσουν απο την φορολογια (αφου οπως ειπε ο ξεχασμενος στην ουσια δεν δινουν εσοδα στο δημοσιο μιας και ειναι προκαθορισμενος ο φορος επι του εισοδηματος τους- περα απο το ΦΠΑ θα προσθεσω εγω) ενω οι γιατροι, μαγαζατορες κτλ μπορουν να δηλωνουν πολυ λιγοτερα. Αρα εφοσον στην Ελλαδα υπαρχει θεμα μεγαλο φοροδιαφυγης (δηλαδη το κρατος δεν παιρνει πολλα απο φορους) τοτε αντιστοιχα δεν μπορουμε να οδηγηθουμε και στο συμπερασμα οτι αυτο ειναι ενας απο τους λογους που δεν παρεχει σωστες υπηρεσιες στους πολιτες και που χρωσταει τα κερατα του; Προφανως βαζω μεσα και το τεραστιο δυσλειτουργικο δημοσιο, μιζες και χιλιους αλλους λογους που εχει δικιο ο Ξεχασμενος και οι αλλοι που τα λετε. Καποιος μου ειχε αναφερει οτι σε πολλα κρατη της Ευρωπης- οπως η Γαλλια νομιζω- εχουν πολυ βαρυτερη φορολογια αλλα και πολυ λιγοτερη φοροδιαφυγη.

Συγνωμη αν μεσα σε αυτα που λεω πεταω και ακυρα αλλα δεν ειμαι καλος γνωστης οικονομικων και μιλαω με τις λιγες γνωσεις που εχω :p

Η φορολογια στην Ελλαδα ειναι σε αναντιστοιχια με τις υπηρεσιες που παρεχονται. Δηλαδη πληρωνεις υψηλη φορολογια αλλα πρεπει να πληρωσεις για υγεια, παιδεια, το κρατος ειναι μπουρδελο κλπ. Απο την αλλη το να εισαι ελευθερος επαγγελματιας ή μικροεπιχειρηματιας ειναι σχεδον μαζοχιστικο γιατι το κρατος βρισκει 100 διαφορετικους τροπους να στα παρει. Καλα δεν συζηταμε να σου επιστρεψει ΦΠΑ αυτο ειναι ανεκδοτο. Οποτε η φοροδιαφυγη πλεον δεν ειναι επιλογη αλλα αναγκη επιβιωσης.

Στις χωρες της δυτικης ευρωπης και ιδιαιτερα σε οσες ειχαν για χρονια κεντροαριστερες κυβερνησεις υπαρχει το μοντελο της υψηλης φορολογησης σε συνδυασμο με υψηλες παροχες, που βεβαια σε αρκετα κρατη γυρισε μπουμερανγκ. Αυτο το μοντελο δεν μπορει να εφαρμοστει στην Ελλαδα. Οποτε καλυτερα να γυρισουμε σε ενα μοντελο χαμηλων φορων και χαμηλων παροχων. Πιο ευκολα παιρνεις λιγα απο πολλους (με εναν φλατ συντελεστη πχ) παρα πολλα απο λιγους. Στην Ελλαδα ενα πολυ μεγαλο μερος του πληθυσμου επεφτε κατω απο το αφορολογητο, νομιζω το ποσοστο ηταν απο τα μεγαλυτερα στην Ευρωπη. Ε, ετσι δεν δουλευει. Και να ξερεις, ο,τι σου δινει το κρατος τσαμπα, το εχει παρει απο καποιον αλλο νωριτερα.

Ο τρισκαταρατος νεοφιλελε νεοθατσερικος Καμερον σε περυσινη εκστρατεια ειπε το εξης: It's your money, not Government money. You've worked for it, you've earned it, you should be able to keep it. Δεν ξερω ποιος που δουλευει και δεν περιμενει να ζησει σαν παρασιτο εις βαρος των αλλων δεν συμφωνει με την παραπανω προταση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Η φορολογια στην Ελλαδα ειναι σε αναντιστοιχια με τις υπηρεσιες που παρεχονται. Δηλαδη πληρωνεις υψηλη φορολογια αλλα πρεπει να πληρωσεις για υγεια, παιδεια, το κρατος ειναι μπουρδελο κλπ. Απο την αλλη το να εισαι ελευθερος επαγγελματιας ή μικροεπιχειρηματιας ειναι σχεδον μαζοχιστικο γιατι το κρατος βρισκει 100 διαφορετικους τροπους να στα παρει. Καλα δεν συζηταμε να σου επιστρεψει ΦΠΑ αυτο ειναι ανεκδοτο. Οποτε η φοροδιαφυγη πλεον δεν ειναι επιλογη αλλα αναγκη επιβιωσης.

Στις χωρες της δυτικης ευρωπης και ιδιαιτερα σε οσες ειχαν για χρονια κεντροαριστερες κυβερνησεις υπαρχει το μοντελο της υψηλης φορολογησης σε συνδυασμο με υψηλες παροχες, που βεβαια σε αρκετα κρατη γυρισε μπουμερανγκ. Αυτο το μοντελο δεν μπορει να εφαρμοστει στην Ελλαδα. Οποτε καλυτερα να γυρισουμε σε ενα μοντελο χαμηλων φορων και χαμηλων παροχων. Πιο ευκολα παιρνεις λιγα απο πολλους (με εναν φλατ συντελεστη πχ) παρα πολλα απο λιγους. Στην Ελλαδα ενα πολυ μεγαλο μερος του πληθυσμου επεφτε κατω απο το αφορολογητο, νομιζω το ποσοστο ηταν απο τα μεγαλυτερα στην Ευρωπη. Ε, ετσι δεν δουλευει. Και να ξερεις, ο,τι σου δινει το κρατος τσαμπα, το εχει παρει απο καποιον αλλο νωριτερα.

Ο τρισκαταρατος νεοφιλελε νεοθατσερικος Καμερον σε περυσινη εκστρατεια ειπε το εξης: It's your money, not Government money. You've worked for it, you've earned it, you should be able to keep it. Δεν ξερω ποιος που δουλευει και δεν περιμενει να ζησει σαν παρασιτο εις βαρος των αλλων δεν συμφωνει με την παραπανω προταση...

σορι αλλά σουηδια ελβετια δανια νορβηγια που ειναι κεντροαριστερα κρατη μια χαρα τα πανε και χαμηλη φορολογια εχουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

locotrelos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο locotrelos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 124 μηνύματα.
Η φορολογια στην Ελλαδα ειναι σε αναντιστοιχια με τις υπηρεσιες που παρεχονται. Δηλαδη πληρωνεις υψηλη φορολογια αλλα πρεπει να πληρωσεις για υγεια, παιδεια, το κρατος ειναι μπουρδελο κλπ. Απο την αλλη το να εισαι ελευθερος επαγγελματιας ή μικροεπιχειρηματιας ειναι σχεδον μαζοχιστικο γιατι το κρατος βρισκει 100 διαφορετικους τροπους να στα παρει. Καλα δεν συζηταμε να σου επιστρεψει ΦΠΑ αυτο ειναι ανεκδοτο. Οποτε η φοροδιαφυγη πλεον δεν ειναι επιλογη αλλα αναγκη επιβιωσης.

Στις χωρες της δυτικης ευρωπης και ιδιαιτερα σε οσες ειχαν για χρονια κεντροαριστερες κυβερνησεις υπαρχει το μοντελο της υψηλης φορολογησης σε συνδυασμο με υψηλες παροχες, που βεβαια σε αρκετα κρατη γυρισε μπουμερανγκ. Αυτο το μοντελο δεν μπορει να εφαρμοστει στην Ελλαδα. Οποτε καλυτερα να γυρισουμε σε ενα μοντελο χαμηλων φορων και χαμηλων παροχων. Πιο ευκολα παιρνεις λιγα απο πολλους (με εναν φλατ συντελεστη πχ) παρα πολλα απο λιγους. Στην Ελλαδα ενα πολυ μεγαλο μερος του πληθυσμου επεφτε κατω απο το αφορολογητο, νομιζω το ποσοστο ηταν απο τα μεγαλυτερα στην Ευρωπη. Ε, ετσι δεν δουλευει. Και να ξερεις, ο,τι σου δινει το κρατος τσαμπα, το εχει παρει απο καποιον αλλο νωριτερα.

Ο τρισκαταρατος νεοφιλελε νεοθατσερικος Καμερον σε περυσινη εκστρατεια ειπε το εξης: It's your money, not Government money. You've worked for it, you've earned it, you should be able to keep it. Δεν ξερω ποιος που δουλευει και δεν περιμενει να ζησει σαν παρασιτο εις βαρος των αλλων δεν συμφωνει με την παραπανω προταση...
Στην Ελλαδα ο φορος ειναι υψηλος γιατι τα χρηματα που εισπρατονται χρησιμοποιουνται για την εξυπηρετηση του χρεους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
σορι αλλά σουηδια ελβετια δανια νορβηγια που ειναι κεντροαριστερα κρατη μια χαρα τα πανε και χαμηλη φορολογια εχουν

Τρια πουλακια καθονταν. Ελβετια η πιο καπιταλιστικη χωρα της Ευρωπης. Η φορολογια ειναι ελαχιστη. Τα σουηδικα νοικοκυρια ειναι απο τα πιο υπερχρεωμενα του κοσμου. Δες ποσο πληρωνουν σε φορους. Πανω απο 40%. Οι Νορβηγοι στηριζαν το κρατος προνοιας στο πετρελαιο, δες ποσο εχει καταρρευσει το νομισμα τους απο τοτε που επεσαν οι τιμες του πετρελαιου.

Παρε αυτο απο τον Guardian: Swedes' personal income tax can be as little as 29 per cent of their pay, but most people (anyone earning over £32,000) will pay between 49 and 60 per cent through a combination of local government and state income tax. Ουτε συριζαιος δεν λεει οτι η Σουηδια εχει χαμηλη φορολογια...

Στην Ελλαδα ο φορος ειναι υψηλος γιατι τα χρηματα που εισπρατονται χρησιμοποιουνται για την εξυπηρετηση του κρατους

Properly edited
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Τρια πουλακια καθονταν. Ελβετια η πιο καπιταλιστικη χωρα της Ευρωπης. Η φορολογια ειναι ελαχιστη. Τα σουηδικα νοικοκυρια ειναι απο τα πιο υπερχρεωμενα του κοσμου. Δες ποσο πληρωνουν σε φορους. Πανω απο 40%. Οι Νορβηγοι στηριζαν το κρατος προνοιας στο πετρελαιο, δες ποσο εχει καταρρευσει το νομισμα τους απο τοτε που επεσαν οι τιμες του πετρελαιου.

Παρε αυτο απο τον Guardian: Swedes' personal income tax can be as little as 29 per cent of their pay, but most people (anyone earning over £32,000) will pay between 49 and 60 per cent through a combination of local government and state income tax. Ουτε συριζαιος δεν λεει οτι η Σουηδια εχει χαμηλη φορολογια...

Σορι αλλα στην ερωτηση πανεπιστημιου ποιες χωρες ειναι σοσιαλδημοκρατικες αυτες π σειπα ηταν μεσα
Αλλα εσυ τα ξερεις καλυτερα απο το πανεπιστημιο βρεεεε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σορι αλλα στην ερωτηση πανεπιστημιου ποιες χωρες ειναι σοσιαλδημοκρατικες αυτες π σειπα ηταν μεσα
Αλλα εσυ τα ξερεις καλυτερα απο το πανεπιστημιο βρεεεε

Ο Βαρουφάκης σας κάνει μάθημα?

Σωτήρη αλήθεια, για πιο λόγο είσαι σοσιαλιστής?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Σορι αλλα στην ερωτηση πανεπιστημιου ποιες χωρες ειναι σοσιαλδημοκρατικες αυτες π σειπα ηταν μεσα
Αλλα εσυ τα ξερεις καλυτερα απο το πανεπιστημιο βρεεεε

Πεταξες την μπαρουφα οτι εχουν χαμηλους φορους. Η μονη που εχει χαμηλους φορους ειναι η Ελβετια. Οι υπολοιπες εχουν τους μεγαλυτερους συντελεστες στην Ευρωπη. Αλλα φυσικα διαβασες οτι σε βολευε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Πεταξες την μπαρουφα οτι εχουν χαμηλους φορους. Η μονη που εχει χαμηλους φορους ειναι η Ελβετια. Οι υπολοιπες εχουν τους μεγαλυτερους συντελεστες στην Ευρωπη. Αλλα φυσικα διαβασες οτι σε βολευε...
Δεν διάβασα ΄ότι με βόλευε όποτε κόψε τις μαλακιες

Ο Βαρουφάκης σας κάνει μάθημα?

οχι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
σορι αλλά σουηδια ελβετια δανια νορβηγια που ειναι κεντροαριστερα κρατη μια χαρα τα πανε και χαμηλη φορολογια εχουν

Δεν διάβασα ΄ότι με βόλευε όποτε κόψε τις μαλακιες

Σου αρκει για να το δεις ή θες πιο μεγαλο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Σου αρκει για να το δεις ή θες πιο μεγαλο;

μην βάζεις την μέση φορολογία παίρνεις από εδω και από εκεί πάρε την ενδιάμεση φορολογια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
μην βάζεις την μέση φορολογία παίρνεις από εδω και από εκεί πάρε την ενδιάμεση φορολογια

Στη Δανια ενας εργενης πληρωνει 38% εφορια στο εισοδημα του. Ακομα και διδακτορικος φοιτητης. Αν το βρισκεις χαμηλη φορολογια αυτο, παω πασο. Επισης αυτες οι χωρες εχουν και εθνικους αλλα και δημοτικους φορους. Εν ολιγοις, οποιος σας ειπε οτι οι Σκανδιναβικες εχουν χαμηλη φορολογια ειναι ηλιθιος. Ισα ισα ειναι το επιτυχημενο παραδειγμα που παρουσιαζουν οσοι υποστηριζουν το μεγαλο κρατος και την υψηλη φορολογια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Στη Δανια ενας εργενης πληρωνει 38% εφορια στο εισοδημα του. Ακομα και διδακτορικος φοιτητης. Αν το βρισκεις χαμηλη φορολογια αυτο, παω πασο. Επισης αυτες οι χωρες εχουν και εθνικους αλλα και δημοτικους φορους. Εν ολιγοις, οποιος σας ειπε οτι οι Σκανδιναβικες εχουν χαμηλη φορολογια ειναι ηλιθιος. Ισα ισα ειναι το επιτυχημενο παραδειγμα που παρουσιαζουν οσοι υποστηριζουν το μεγαλο κρατος και την υψηλη φορολογια.

Σε σχέση με ποια χώρα Αγγλία που είναι 50,0%
Βέλγιο που είναι 50%
Ελλάδα που είναι 49% (χωρίς εισφορές)
Γερμανία 45%
Α ναι και εδώ δεν υπάρχει χρήμα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

presvis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο presvis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 132 μηνύματα.
Είναι τόσο αστείο να μιλάμε για μουράτες σχολές με την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία της χώρας. Αλλά ναι, υπάρχουν μουράτες σχολές. Μουράτη σχολή είναι αυτή που θέλει να περάσει ο υποψήφιος και το λέει η καρδούλα του. Μόνο εκεί θα πετύχει. Οι άλλες σχολές με τα 'μεγάλα' μόρια δεν είναι μουράτες, είναι για να λέει η θείτσα της γειτονιάς ότι η κόρη της πέρασε εκεί με υφάκι ντίβας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Είναι τόσο αστείο να μιλάμε για μουράτες σχολές με την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία της χώρας. Αλλά ναι, υπάρχουν μουράτες σχολές. Μουράτη σχολή είναι αυτή που θέλει να περάσει ο υποψήφιος και το λέει η καρδούλα του. Μόνο εκεί θα πετύχει. Οι άλλες σχολές με τα 'μεγάλα' μόρια δεν είναι μουράτες, είναι για να λέει η θείτσα της γειτονιάς ότι η κόρη της πέρασε εκεί με υφάκι ντίβας.

10000 like
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

CEO

Νεοφερμένος

Ο CEO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 55 μηνύματα.
Το αφορολόγητο στην Ελλάδα όντος ήταν πολύ υψηλό και ακόμα και τώρα είναι απ' τα υψηλότερα στην Ευρώπη (το είπε και ο Τσακαλώτος). Η έκπτωση φόρου απλώς μειώθηκε απ' τα 2.100 ευρώ στα 1.900 (για όσους δεν έχουν παιδιά). Αυτό σημαίνει διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Εδώ το ΔΝΤ έλεγε να κατέβει η έκπτωση στα 1.600 ευρώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Σορι αλλα στην ερωτηση πανεπιστημιου ποιες χωρες ειναι σοσιαλδημοκρατικες αυτες π σειπα ηταν μεσα
Αλλα εσυ τα ξερεις καλυτερα απο το πανεπιστημιο βρεεεε
Στη Σουηδία τα ταμεία καλύπτουν ποσά μεγαλύτερα των 150 ευρώ. Από 150 ευρώ και κάτω τα πληρώνει ο ασθενής. Ένα σύστημα το οποίο πήγε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα (5 ευρώ είσοδος) αλλά δεν εφαρμόστηκε λόγω των συνδικαλιστών που τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ξεχάσει πως υπάρχουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Στη Σουηδία τα ταμεία καλύπτουν ποσά μεγαλύτερα των 150 ευρώ. Από 150 ευρώ και κάτω τα πληρώνει ο ασθενής. Ένα σύστημα το οποίο πήγε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα (5 ευρώ είσοδος) αλλά δεν εφαρμόστηκε λόγω των συνδικαλιστών που τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ξεχάσει πως υπάρχουν.

25€ είσοδος ήταν για κάθε περίπτωση
και ναι και για εγχείρηση καρδίας επειδή κάποιοι δεν είχαν 25€ δεν μπήκαν νωρίς
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top