Help :)
Νεοφερμένο μέλος
Η Help :) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 23 μηνύματα.

Βρε παιδιά, επειδή βλέπω διαφορά, μόνο η Ιατρική από τις σχολές του 3ου πεδίου έχει επαγγελματική αποκατάσταση; Είναι πολύ ωραίες όλες οι σχολές της κατεύθυνσης και δεν μου φαίνεται λογικό να βρίσκουν δουλειά μόνο οι γιατροί ή όσοι έχουν λεφτά να φύγουν στο εξωτερικό. Δηλαδή, αν κάποιος δεν περάσει Ιατρική και οι γονείς του δεν έχουν χρήματα να τον στείλουν έξω, τι κάνει; Κλαίει; Από όσες σχολές έχω ψάξει και με ενδιαφέρουν, με το Βιολογικό πρέπει να φύγεις στο εξωτερικό, με την Οδοντιατρική και τη Φαρμακευτική χρειάζεται να σου έχουν ανοίξει ήδη γραφείο οι γονείς σου, και μόνο η Φυσικοθεραπεία αξίζει κάπως. Είμαι τελείως ντελούλου ή είμαστε όλοι λίγο χαμένοι σ’ αυτό το πεδίο;
Και συγγνώμη που το συζητάω τώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή απλά θα σκάσω αν δεν ρωτήσω
Και συγγνώμη που το συζητάω τώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή απλά θα σκάσω αν δεν ρωτήσω
Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 5.338 μηνύματα.

οδοντοιατρικη , κτηνιατρικη , φαρμακευτικη , βιοιατρικη , νοσηλευτικη , μαιευτικη , λογοθεραπεια , εργοθεραπεια , διατροφολογια , φυσικοθεραπεια : Όλες αυτές έχουν άμεση αποκατάσταση
Νεοφερμένο μέλος
Η Help :) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 23 μηνύματα.

Ευχαριστώ πολύ!οδοντοιατρικη , κτηνιατρικη , φαρμακευτικη , βιοιατρικη , νοσηλευτικη , μαιευτικη , λογοθεραπεια , εργοθεραπεια , διατροφολογια , φυσικοθεραπεια : Όλες αυτές έχουν άμεση αποκατάσταση
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.749 μηνύματα.

δεν θέλω να σας το χαλάσω αλλά αν ο μπαμπάς ή η μαμά σας δεν είναι γιατρός να σας αφήσει ιατρείο και δεν ανοίξει άμεσα θέση σε νοσοκομείο (που δεν ανοίγουν, το ΕΣΥ είναι διαλυμένο και ετσι θελουν να το κρατησουν) είστε επίσης στο σεργιάνι για δουλειά.
δεν ξέρω ποιος τα λέει αυτά τα ψέματα ακόμα «δεν υπάρχουν άνεργοι γιατροί» «με την ιατρική είσαι σίγουρος»
αν έχεις τα φράγκα να βγείς έξω ναι, στην Ελλάδα ισχύουν τα παραπάνω που είπα
δεν ξέρω ποιος τα λέει αυτά τα ψέματα ακόμα «δεν υπάρχουν άνεργοι γιατροί» «με την ιατρική είσαι σίγουρος»
αν έχεις τα φράγκα να βγείς έξω ναι, στην Ελλάδα ισχύουν τα παραπάνω που είπα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
δεν θα έπρεπε να το σκέφτεσαι τώρα, τώρα γράφεις και κάνεις το καλύτερο που μπορείςΚαι συγγνώμη που το συζητάω τώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.198 μηνύματα.

Είμαι τελείως ντελούλου ή είμαστε όλοι λίγο χαμένοι σ’ αυτό το πεδίο
meanwhile εμείς της θεωρητικής:

Νεοφερμένο μέλος

Όλοι ένα βήμα πριν απ' το Δαφνί μάλλον
Geraldsaga
Νεοφερμένο μέλος
Ο Geraldsaga αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

Μη νομιζεις και ιατρικη αν δεν εχεις ετοιμο γραφειο, ή θα τρεχεις σε περιοχη που θα χτυπας 15 εφημεριες το μηνα λογω υποστελεχωσης (γιατι δεν ανοιγουν παντου θεσεις και σιγουρα οχι για ολες τις ειδικοτητες) ή θα πρεπει να βρεις περιοχη που δεν εχουν ανοιξει πολλοι αλλοι γιατροι γραφειο με την ειδικοτητα σου(και εχει γεμισει ο τοπος με ολες τις ειδικοτητες). Πλεον δεν ειναι μπαινω ιατρικη και ειμαι εξασφαλισμενος για μια ζωη, θελει και εδω ψαξιμο και πολλες θυσιες.
Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 578 μηνύματα.

Εξασφαλισμένοι πάντως εργασία από ιατρική έχεις από 5-6 συγκεκριμένες ειδικότητες και χρήματα όχι τόσο όσο φαντάζονται μερικοί. Και υπάρχει λόγος που υπάρχει έλλειψη σε αυτές τις ειδικότητες.
Κι όταν ακούγεται το δεν υπάρχει άνεργος ιατρός εννοούν ότι μπορείς να δουλεύεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία και να καλύπτεις εφημεριες, δηλαδη γενικά να κάνεις την λάντζα, όχι να δουλεύεις κανονικά στην ειδικότητα σου.
Άμα δεν είσαι σε αυτές τις συγκεκριμένες ειδικότητες με ζήτηση οι μοναδικές επιλογές που έχεις είναι
1. Θέση σε δημόσιο νοσοκομείο. Μάλλον αδύνατον μιας και οι θέσεις είναι ελάχιστες και καλύπτονται ή από άτομα που έρχονται από το εξωτερικό και έχουν εμπειρία ή από άτομα που έχουν μέσο.
2. Επικουρικός γιατρός. Δηλαδή σκλάβος του συστήματος για να γεμίζει τρύπες, δεν του δίνουν χειρουργεία εάν είναι χειρουργός, και απλά κάνει τη λάντζα. Ειδικευόμενος πολυτελείας βασικά.
3. Ιδιωτικό ιατρείο. Τεράστιος ανταγωνισμός, μεγάλα έξοδα. Τα πρώτα χρόνια μπαίνεις μέσα.
4. Συνεργάτης κάποιου γνωστού αλλού ιατρού. Βασικά πιο σκλάβος και από σκλάβο. Για πενταροδεκάρες να κλείνεις το δέρμα στα χειρουργεία του και να πηγαίνεις να βλέπεις τα περιστατικά που έρχονται για αυτόν και να κάνεις όλη τη λάντζα. Εάν είσαι πλαστικός ( όπως θέλω να ακολουθήσω εγώ) δεν σε παίρνουν καν γιατί εκπαιδεύουν νέο ανταγωνιστή
5. Νυχτοφύλακας. Δηλαδή εφημερίες σε κάποια ιδιωτική κλινική. Για πενταροδεκάρες να βλέπεις καρούμπαλα. Αυτό που είπα πιο πάνω. Ουσιαστικά όποιος ιατρός δεν μπορεί να βρει δουλειά κάνει αυτό
6. Πανεπιστημιακός υπότροφος. Μία περίεργη κατηγορία που δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί αν και είμαι σίγουρη πως είναι με μέσο.
Αποκατάσταση πάντως έχει εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, μαιευτική, νοσηλευτική. Η νοσηλευτική έχει καλύτερη αποκατάσταση από ιατρική.
Κι όταν ακούγεται το δεν υπάρχει άνεργος ιατρός εννοούν ότι μπορείς να δουλεύεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία και να καλύπτεις εφημεριες, δηλαδη γενικά να κάνεις την λάντζα, όχι να δουλεύεις κανονικά στην ειδικότητα σου.
Άμα δεν είσαι σε αυτές τις συγκεκριμένες ειδικότητες με ζήτηση οι μοναδικές επιλογές που έχεις είναι
1. Θέση σε δημόσιο νοσοκομείο. Μάλλον αδύνατον μιας και οι θέσεις είναι ελάχιστες και καλύπτονται ή από άτομα που έρχονται από το εξωτερικό και έχουν εμπειρία ή από άτομα που έχουν μέσο.
2. Επικουρικός γιατρός. Δηλαδή σκλάβος του συστήματος για να γεμίζει τρύπες, δεν του δίνουν χειρουργεία εάν είναι χειρουργός, και απλά κάνει τη λάντζα. Ειδικευόμενος πολυτελείας βασικά.
3. Ιδιωτικό ιατρείο. Τεράστιος ανταγωνισμός, μεγάλα έξοδα. Τα πρώτα χρόνια μπαίνεις μέσα.
4. Συνεργάτης κάποιου γνωστού αλλού ιατρού. Βασικά πιο σκλάβος και από σκλάβο. Για πενταροδεκάρες να κλείνεις το δέρμα στα χειρουργεία του και να πηγαίνεις να βλέπεις τα περιστατικά που έρχονται για αυτόν και να κάνεις όλη τη λάντζα. Εάν είσαι πλαστικός ( όπως θέλω να ακολουθήσω εγώ) δεν σε παίρνουν καν γιατί εκπαιδεύουν νέο ανταγωνιστή

5. Νυχτοφύλακας. Δηλαδή εφημερίες σε κάποια ιδιωτική κλινική. Για πενταροδεκάρες να βλέπεις καρούμπαλα. Αυτό που είπα πιο πάνω. Ουσιαστικά όποιος ιατρός δεν μπορεί να βρει δουλειά κάνει αυτό
6. Πανεπιστημιακός υπότροφος. Μία περίεργη κατηγορία που δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί αν και είμαι σίγουρη πως είναι με μέσο.
Αποκατάσταση πάντως έχει εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, μαιευτική, νοσηλευτική. Η νοσηλευτική έχει καλύτερη αποκατάσταση από ιατρική.
Geraldsaga
Νεοφερμένο μέλος
Ο Geraldsaga αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

Εξασφαλισμένοι πάντως εργασία από ιατρική έχεις από 5-6 συγκεκριμένες ειδικότητες και χρήματα όχι τόσο όσο φαντάζονται μερικοί. Και υπάρχει λόγος που υπάρχει έλλειψη σε αυτές τις ειδικότητες.
5-6? Και πολλες λες. Περα απο δερμα, πλαστικη και ενδοκρινολογια δε νομιζω να ναι αλλες δυστυχως
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 193 μηνύματα.

εντωμεταξυ για οδοντοιατρικη ειχα διαβασει αυτο: https://sep4u.gr/40994/quot-pote-min-gineis-odontiatros-quot/
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.749 μηνύματα.

πόσο χρήσιμοι οι νοσηλευτές και με τι ψίχουλα μπαίνουν ως αρχικό μισθό, δεν το χωράει το μυαλό μου και για αυτούς.Η νοσηλευτική έχει καλύτερη αποκατάσταση από ιατρική.
Ούτε τα βασικά τους έξοδα δεν τους καλύπτει το λειτούργημα που κάνουν.
πως μας κατάντησαν ετσι
Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 578 μηνύματα.

Δεν έχουν τόσο καλή αποκατάσταση αυτές οι ειδικότητες, ειδικά για πλαστική είναι δύσκολα. Ιδιωτικά δεν σε παίρνουν και δημόσιο ελάχιστες θέσεις. Να ανοίξεις δικό σου ιατρείο θέλει χρήματα και εμπειρία. Στην ειδικότητα δεν μαθαίνεις την αισθητική άρα θα πρέπει να πληρώσεις μετεκπαίδευσεις σε πτώματα που κάνουν χιλιάδες ευρώ. Η δερματολογία αρκετά καλύτερα εάν και έχει αρκετό κορεσμό.5-6? Και πολλες λες. Περα απο δερμα, πλαστικη και ενδοκρινολογια δε νομιζω να ναι αλλες δυστυχως
Καλή αποκατάσταση έχουν όλες οι εργαστηριακές + παθολογία / γενική ιατρική
amarelia
Περιβόητο μέλος

Νιώθω τα διαβάζουν τα παιδιά που δίνουν τώρα αυτές τις μέρες και αποθαρρύνονται. 🥹
Παιδιά, κάντε το καλύτερο δυνατό με τις εξετάσεις και το τι θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρει κανείς μας και δεν έχει και καμιά σημασία για την ώρα. Ιδίως για νεοεισερχόμενους γιατρούς ο δρόμος είναι πολύ πολύ μακρύς, ούτε που φανταζόμαστε πως θα είναι όταν τελειώσουν!
Παιδιά, κάντε το καλύτερο δυνατό με τις εξετάσεις και το τι θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρει κανείς μας και δεν έχει και καμιά σημασία για την ώρα. Ιδίως για νεοεισερχόμενους γιατρούς ο δρόμος είναι πολύ πολύ μακρύς, ούτε που φανταζόμαστε πως θα είναι όταν τελειώσουν!
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.058 μηνύματα.

ούτε που φανταζόμαστε πως θα είναι όταν τελειώσουν!
Ακριβώς οπως ήταν και όταν μπήκαμε εμείς και ακριβώς τα ίδια μας λέγανε και μας τότε.
amarelia
Περιβόητο μέλος

Δεν ξέρω πότε μπήκες αλλά φαντάζομαι δεν διαφωνείς πως είναι διαφορετικά σε σύγκριση τουλάχιστον με μια 15ετία πριν.Ακριβώς οπως ήταν και όταν μπήκαμε εμείς και ακριβώς τα ίδια μας λέγανε και μας τότε.
Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι γιατροί διαθέσιμοι.
Όταν βγήκε ο πατέρας μου στην πόλη μου οι γιατροί στην ειδικότητα του ήταν 8 άτομα μετρημένοι, τώρα δεν ξέρω κι εγώ πόσοι είναι. Βέβαια είναι και 67 χρονών μιλάμε για πολλά χρόνια πριν.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.058 μηνύματα.

Δεν ξέρω πότε μπήκες αλλά φαντάζομαι δεν διαφωνείς πως είναι διαφορετικά σε σύγκριση τουλάχιστον με μια 15ετία πριν.
Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι γιατροί διαθέσιμοι.
Όταν βγήκε ο πατέρας μου στην πόλη μου οι γιατροί στην ειδικότητα του ήταν 8 άτομα μετρημένοι, τώρα δεν ξέρω κι εγώ πόσοι είναι. Βέβαια είναι και 67 χρονών μιλάμε για πολλά χρόνια πριν.
Είτε τότε είτε τώρα οι συνθήκες στο ΕΣΥ είναι τραγικές .
Εκτός αν κάνεις τπτ ιδιωτικά και πρέπει σαν τον Μπακάλη να ικετεύεις για 30€ ή 50€ χωρίς κανένα έλεγχο και καμία ουσιαστική βοήθεια και καλυψη από τα ταμεία .

Αυτή τη μανία των Ελλήνων να σπουδάσουν δεν την έχω καταλάβει ποτέ. Υδραυλικοί, ψυκτικοί, μηχανικοί αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι τρέχουν και δε φτάνουν και ξεκινούν να δουλεύουν νωρίς αφού δεν έχουν ιδιαίτερες σπουδές, κανένα επαγγελματικό λύκειο άντε και λίγο καιρό να μάθουν κοντά σε άλλον τη δουλειά. Αν κάνεις αυτά τα επαγγέλματα κι έχεις όρεξη για δουλειά, μέχρι τα 40 μπορείς να κάνεις περιουσία. Δε συμβουλεύω κανέναν να σπουδάσει πλέον εκτός αν θέλει να φύγει εξωτερικό. Αν θέλει να μείνει Ελλάδα, είναι γελοίο να σπουδάζει και να γίνεται ο δούλος του καθενός για πρώτο μισθό 700€ και αν θα τα πάρει κι αυτά.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.742 μηνύματα.

Xιμέλα νομίζω ότι και στις τεχνικές δουλειές δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Ορισμένες χρειάζονται ένα ειδικό σωματικό προφίλ, μια επικοινωνία και να πιάνουν τα χέρια. Δεν κάνουν όλα για όλους άσχετα αν η "αγορά ζητάει" χέρια.
Μπορεί να υπάρχουν θέσεις εργασίας για συγκομιδή ροδάκινων αλλά η άλλη 18χρονη με το δρακουλέ νύχι θα πάει να μαζέψει ροδάκινο στο χωράφι κάτω από τον ήλιο;
Δηλαδή αν αύριο υπάρξει ζήτηση σε τεχνίτες οπλικών συστημάτων (π.χ. συναρμολόγησης τυφεκίων) επειδή μπορεί να υπάρξει επικοινωνιακός κίνδυνος πολέμου από τα ΜΜΕ θα πάνε όλοι να γίνουν τεχνίτες οπλικών συστημάτων; Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι σπουδάζουν όλοι ή αρκετοί (για να μην υπερβάλλουμε), αλλά ότι το ακαδημαϊκό μοντέλο δεν βασίζεται σε κάποια οικονομία παραγωγής εργασίας και προϊόντων που να μπορούμε να τα εξάγουμε στις πιασμένες αγορές του δυτικού (και όχι μόνο) κόσμου. Η δομή της εκπαίδευσης βασίζεται περισσότερο στην απόκτηση του πτυχίου, στη συντήρηση ενός συστήματος καθηγητών-εξετάσεων και όχι τι μπορεί να κάνει κάποιος με ένα πτυχίο.
Η αναλογία του 700 ευρώ ως πρώτη δουλειά σε άλλον αντιστοιχεί σε μισθό 2600-3000 ευρώ μεικτά στο εξωτερικό. Η Αυστρία για παράδειγμα κάπου εκεί δίνει για θεωρητικά καλοπληρωμένους υπαλλήλους. Θα το δείτε σε αγγελίες μεγάλων βιομηχανιών που γράφουν κάτω στην αγγελία και πόσο δίνουν. Μάλιστα οι Αυστριακοί μια χαρά βολεύονται με τέτοιους μισθούς γιατί έτσι θα χτίσουν μια προϋπηρεσία. Ούτε ψάχνουν να πάνε μετανάστες αλλού. Άλλοι πάνε στη χώρα τους.
Αυτό είναι ένας μύθος. Συνήθως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Η καλύτερη δουλειά είναι αυτή που σου αρέσει εσύ να κάνεις. Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσα να σου δώσω. Η Ιατρική καλώς ή κακώς έχει δημιουργήσει μια εικόνα μέσω των κοινωνικών δικτύων που συνήθως αδικεί τόσο την ίδια την επιστήμη επειδή οι σοβαροί γιατροί δεν διαφημίζονται και φυσικά το πρόβλημα με την αποκατάσταση δεν έχει να κάνει με την επιστήμη αλλά με το σύστημα που λειτουργεί η αγορά εργασίας στην εποχή μας.

Δηλαδή αν αύριο υπάρξει ζήτηση σε τεχνίτες οπλικών συστημάτων (π.χ. συναρμολόγησης τυφεκίων) επειδή μπορεί να υπάρξει επικοινωνιακός κίνδυνος πολέμου από τα ΜΜΕ θα πάνε όλοι να γίνουν τεχνίτες οπλικών συστημάτων; Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι σπουδάζουν όλοι ή αρκετοί (για να μην υπερβάλλουμε), αλλά ότι το ακαδημαϊκό μοντέλο δεν βασίζεται σε κάποια οικονομία παραγωγής εργασίας και προϊόντων που να μπορούμε να τα εξάγουμε στις πιασμένες αγορές του δυτικού (και όχι μόνο) κόσμου. Η δομή της εκπαίδευσης βασίζεται περισσότερο στην απόκτηση του πτυχίου, στη συντήρηση ενός συστήματος καθηγητών-εξετάσεων και όχι τι μπορεί να κάνει κάποιος με ένα πτυχίο.
Αυτή τη μανία των Ελλήνων να σπουδάσουν δεν την έχω καταλάβει ποτέ. Υδραυλικοί, ψυκτικοί, μηχανικοί αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι τρέχουν και δε φτάνουν και ξεκινούν να δουλεύουν νωρίς αφού δεν έχουν ιδιαίτερες σπουδές, κανένα επαγγελματικό λύκειο άντε και λίγο καιρό να μάθουν κοντά σε άλλον τη δουλειά. Αν κάνεις αυτά τα επαγγέλματα κι έχεις όρεξη για δουλειά, μέχρι τα 40 μπορείς να κάνεις περιουσία. Δε συμβουλεύω κανέναν να σπουδάσει πλέον εκτός αν θέλει να φύγει εξωτερικό. Αν θέλει να μείνει Ελλάδα, είναι γελοίο να σπουδάζει και να γίνεται ο δούλος του καθενός για πρώτο μισθό 700€ και αν θα τα πάρει κι αυτά.
Η αναλογία του 700 ευρώ ως πρώτη δουλειά σε άλλον αντιστοιχεί σε μισθό 2600-3000 ευρώ μεικτά στο εξωτερικό. Η Αυστρία για παράδειγμα κάπου εκεί δίνει για θεωρητικά καλοπληρωμένους υπαλλήλους. Θα το δείτε σε αγγελίες μεγάλων βιομηχανιών που γράφουν κάτω στην αγγελία και πόσο δίνουν. Μάλιστα οι Αυστριακοί μια χαρά βολεύονται με τέτοιους μισθούς γιατί έτσι θα χτίσουν μια προϋπηρεσία. Ούτε ψάχνουν να πάνε μετανάστες αλλού. Άλλοι πάνε στη χώρα τους.
Βρε παιδιά, επειδή βλέπω διαφορά, μόνο η Ιατρική από τις σχολές του 3ου πεδίου έχει επαγγελματική αποκατάσταση; Είναι πολύ ωραίες όλες οι σχολές της κατεύθυνσης και δεν μου φαίνεται λογικό να βρίσκουν δουλειά μόνο οι γιατροί ή όσοι έχουν λεφτά να φύγουν στο εξωτερικό. Δηλαδή, αν κάποιος δεν περάσει Ιατρική και οι γονείς του δεν έχουν χρήματα να τον στείλουν έξω, τι κάνει; Κλαίει; Από όσες σχολές έχω ψάξει και με ενδιαφέρουν, με το Βιολογικό πρέπει να φύγεις στο εξωτερικό, με την Οδοντιατρική και τη Φαρμακευτική χρειάζεται να σου έχουν ανοίξει ήδη γραφείο οι γονείς σου, και μόνο η Φυσικοθεραπεία αξίζει κάπως. Είμαι τελείως ντελούλου ή είμαστε όλοι λίγο χαμένοι σ’ αυτό το πεδίο;
Αυτό είναι ένας μύθος. Συνήθως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Η καλύτερη δουλειά είναι αυτή που σου αρέσει εσύ να κάνεις. Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσα να σου δώσω. Η Ιατρική καλώς ή κακώς έχει δημιουργήσει μια εικόνα μέσω των κοινωνικών δικτύων που συνήθως αδικεί τόσο την ίδια την επιστήμη επειδή οι σοβαροί γιατροί δεν διαφημίζονται και φυσικά το πρόβλημα με την αποκατάσταση δεν έχει να κάνει με την επιστήμη αλλά με το σύστημα που λειτουργεί η αγορά εργασίας στην εποχή μας.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.394 μηνύματα.

Είναι εποχικά επαγγέλματα και κρίνεις από ένα πολύ μικρό δείγμα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο μπογιατζής τι κάνει τον χειμώνα ;Αυτή τη μανία των Ελλήνων να σπουδάσουν δεν την έχω καταλάβει ποτέ. Υδραυλικοί, ψυκτικοί, μηχανικοί αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι τρέχουν και δε φτάνουν και ξεκινούν να δουλεύουν νωρίς αφού δεν έχουν ιδιαίτερες σπουδές, κανένα επαγγελματικό λύκειο άντε και λίγο καιρό να μάθουν κοντά σε άλλον τη δουλειά. Αν κάνεις αυτά τα επαγγέλματα κι έχεις όρεξη για δουλειά, μέχρι τα 40 μπορείς να κάνεις περιουσία. Δε συμβουλεύω κανέναν να σπουδάσει πλέον εκτός αν θέλει να φύγει εξωτερικό. Αν θέλει να μείνει Ελλάδα, είναι γελοίο να σπουδάζει και να γίνεται ο δούλος του καθενός για πρώτο μισθό 700€ και αν θα τα πάρει κι αυτά.
Ψευδές και ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟΗ αναλογία του 700 ευρώ ως πρώτη δουλειά σε άλλον αντιστοιχεί σε μισθό 2600-3000 ευρώ μεικτά στο εξωτερικό.
paskmak
Διάσημο μέλος

Στο μπουρδελο πληρώνεις πλέον 500+ για νοίκια και δεν έχεις ούτε ασφάλεια υγείας ούτε καμία άλλη διευκόλυνση. Οπότε η σύγκριση σου δεν στέκει. Εκτός αν λες ότι είναι προτιμητέο να κάτσεις σε κάτι κατσικοχώρια ή νησιά για ειδικοτητα /αγροτικο , με τραγικές συνθήκες και μισθό, για να παιρνεις «εμπειριες».
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 80 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- jYanniss
- Hased Babis
- blissele
- Primary Care
- Corfu kitty
- Isa
- constansn
- nearos
- Geraldsaga
- Dr. Gl. Luminous
- Pyotr_Krasnov
- Athens2002
- charmander
- BatGuin
- Help :)
- Vera
- panosT436
- fockos
- thanasis567
- Stefanos4
- eukleidhs1821
- Reader
- bigguy
- Entropy24
- giorgos5002
- Leo komm
- Iliamors
- jellojina
- despoina13
- tsiobieman
- Scandal
- Ryuzaki
- AggelikiGr
- giannis06
- Frozensun
- Obi-Wan Kenobi
- pinkheart
- KaterinaL
- shuuu
- madness83828
- Panatha mono
- antonis97
- E.Z
- Joji
- mikrosamiamidi
- Georgiaaa_
- Indecisive2
- nucomer
- allall1
- redpointer
- userguest
- rseven
- giannhs2001
- hihat1
- Helen06
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.