Μ' αρέσει που 'χω πρόθυμους συναδέλφους.
Θα 'θελα να μου πεις who ποια μαθήματα κορμού έχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, εργαστήρια και υποχρεωτικά θέματα και ποια από την κατεύθυνση Κατασκευαστού Μηχανολόγου Μηχανικού αν ξέρεις
Να σημειώσω κάτι στα προηγούμενα. Στα στοιχεία μηχανών ΙΙ, στην εξέταση, μπορείς να έχεις μαζί σου ό,τι θέλεις από σημειώσεις, βιβλία κ.λπ. Σήμερα επίσης διάβασα, σε ένα χαρτί το οποίο ήταν τοιχοκολλημένο και αφορούσε τις κατατακτήριες, ότι στην μηχανική των ρευστών, μπορείς να 'χεις μαζί σου και το βιβλίο της θεωρίας (όχι των ασκήσεων). Γνώμη μου, έχε το μαζί σου, αλλά οπωσδήποτε,
το τυπολόγιο. Από κει και πέρα, υποχρεωτικό όπως θα ξέρεις δεν είναι τίποτα όσον αφορά τις παρακολουθήσεις. Για την κατεύθυνση του κατασκευαστού, ποιά μαθήματα έχουν εργαστήρια, μπορείς να το δεις στον
οδηγό σπουδών της σχολής. Για υποχρεωτικές εργασίες δεν ξέρω. Για τον κορμό, έχουμε τα εξής:
5ο εξάμηνο:
Μετρήσεις Τεχνικών Μεγεθών: Τέσσερα εργαστήρια (φέτος δεν έγιναν λόγω καταλήψεων), τα οποία δεν είναι υποχρεωτικά, η παρακολούθησή τους όμως (σε περίπτωση παρακολούθησης, έχουν προαιρετική τεχνική έκθεση), βοηθά σημαντικά στην επίτευξη βαθμού.
Οργάνωση Παραγωγής και Διοίκηση Επιχειρήσεων Ι: Δύο εργαστήρια με αρκετά εύκολες εργασίες.
Κατεργασίες Ι: Δύο ή τρία εργαστήρια με υποχρεωτικές εργασίες. Επίσης, συνήθως, έχει δύο προαιρετικά θέματα που δίνονται μέσα στην τάξη, ενώ φέτος, έγινε και προφορική εξέταση μετά την εξεταστική.
Βιομηχανική Ρευστομηχανική: Τίποτα.
Ατμοπαραγωγοί Ι: Δύο εργαστήρια (φέτος έγινε μόνο το ένα) με υποχρεωτικές εργασίες.
Θερμικές Στροβιλομηχανές: Ένα υποχρεωτικό εργαστήριο (παράδοση τεχνικής έκθεσης) και ένα υποχρεωτικό θέμα.
Δυναμική Μηχανών Ι: Συνήθως ένα προαιρετικό θέμα.
6ο Εξάμηνο:
Υδροδυναμικές Μηχανές Ι: Ένα υποχρεωτικό εργαστήριο (υποχρεωτική η τεχνική έκθεση), και ένα υποχρεωτικό θέμα.
Μηχανές Εσωτερικής Καύσης Ι: Ένα υποχρεωτικό εργαστήριο το οποίο όμως δεν απαιτεί την παράδοση τεχνικής έκθεσης (είναι προαιρετική).
Περιβαλλοντική Τεχνολογία: Ομοίως με τις ΜΕΚ.
Κατεργασίες ΙΙ: Ομοίως με τις Κατεργασίες Ι (χοντρικά).
Επιχειρησιακή Έρευνα: Τίποτα.
Ανάλυση Μηχανολογικών Κατασκευών Ι: Τίποτα.
Εισαγωγή στη Θεωρία και Τεχνολογία Αυτομάτου Ελέγχου: Τίποτα.
Αν θες κάτι άλλο, μη διστάσεις να ρωτήσεις.