gusretalis
Νεοφερμένο μέλος

Το 1ο εξάμηνο είναι κάπως πιο χαλαρό,από τα επόμενα δηλώνεις 35 ώρες μέγιστο. μέχρι και το 7ο εξάμηνο.Μετά μπορείς να πάρεις ακόμα περισσότερα.
Οι ώρες δεν είναι πάρα πάρα πολλές (μερικές θεωρίες δε θα πηγαίνεις) αλλά το κακό είναι ότι δε μπορείς να οργανώσεις καλά το πρόγραμμα σου.Μπορεί ας πούμε κάποιο εργαστήριο να πρέπει να το δηλώσεις μία συγκεκριμένη μέρα,αν αργήσεις να κάνεις εγγραφή σε κάποιο άλλο να πρέπει να κάνεις εργαστήριο την 'ώρα που θα παρακολουθούσες μια θεωρία κ.λπ.Φυσικά αν τα περνάς σχεδόν όλα τα μαθήματα κάθε εξάμηνο,το πρόβλημα αυτό ελαχιστοποιείται,αλλά και πάλι δε θα μπορείς να ξέρεις από πριν τι ώρες θα παρακολουθείς.
Υπάρχουν συνεργάσιμοι και μη συνεργάσιμοι καθηγητές όπως παντού άλλωστε,τώρα βέβαια υπάρχει και πρόβλημα με τους έκτακτους που δεν τους πλήρωναν και έκαναν επίσχεση εργασίας,αλλά ειδικά αυτοί είναι πολύ καλοί γιατί έχοντας και άλλη μόνιμη εργασία συνήθως έρχονται στο ΤΕΙ γιατί τους αρέσει να διδάσκουν και να βοηθάνε.Γενικά πάντως μην περιμένεις ούτε ότι θα βγαίνεις για καφέ με κάθε καθηγητή ούτε ότι δε θα σε βοηθάει κανένας.
Εύχομαι να βοήθησα,αν θες κάτι παραπάνω ρώτα ελεύθερα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
system
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
f@iyil
Νεοφερμένο μέλος

system
Νεοφερμένο μέλος

Αυτομάτως ή εκεί στην δήλωση, δεν θυμάμαι, επιλέγονται όλες οι θεωρίες του Α εξαμήνου ότι θα τις παρακολουθήσεις και θα εξεταστείς σε αυτές. Μετά θα πρέπει να περιμένεις για ανακοινώσεις εργαστηρίων, οι οποίες συνήθως βγαίνουν έξω από τα εργαστήρια, που θα ανακοινώνουν ώρες στις οποίες θα γίνονται οι εγγραφές στο κάθε εργαστήριο. (Σχεδόν όλα τα μαθήματα μας έχουν και εργαστήριο εκτός από μαθηματικά και κάνα άλλο θεωρητικό όπως διοίκηση επιχειρήσεων) Η κάθε θεωρία πραγματοποιείτε σε συγκεκριμένη ώρα σε συγκεκριμένο αμφιθέατρο, όπως και το κάθε εργαστήριο γίνετε συγκεκριμένες ώρες στο χώρο του. Στις θεωρίες μπορεί να πάει όποιος θέλει σε αντίθεση με το εργαστήριο όπου οι σπουδαστές είναι συγκεκριμένοι και πένονται παρουσίες. Στην αρχή κάθε εξαμήνου όπως και τώρα θα πρέπει μόλις βγει ανακοίνωση για εγγραφές σε κάποιο εργαστήριο να προλάβεις να δηλώσεις τις ώρες που θα σε βολεύουν. Οι ώρες είναι λίγες και σε πολλά μαθήματα είναι όποιος προλάβει. Επίσης τα εργαστήρια είναι υποχρεωτικά. Με περισσότερες των 2 απουσιών δεν έχεις το δικαίωμα να δώσεις το εργαστήριο. Επίσης έχουμε το πλεονέκτημα ότι το εργαστήριο είναι ξεχωριστό στην εξέταση από την θεωρία. Δηλαδή είτε το έχεις περάσει είτε όχι έχεις δικαίωμα να δώσεις τη θεωρία του και το αντίστροφο. Κάθε εξάμηνο εκτός του πρώτου και του 7ου μπορείς να δηλώσεις 34 ώρες. Το κάθε μάθημα (θεωρία και εργαστήριο) έχει συγκεκριμένες διδακτικές ώρες, οπότε μπορείς να επιλέξεις συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων. Επιλέγεις πάντα ότι χρωστάς και μετά ότι άλλο θες από το αμέσως επόμενο εξάμηνο. Δεν υπάρχουν αλυσίδες.
Γενικότερα ξέχασε ότι έμαθες στο σχολείο. Εδώ δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα για όλους εκτός τους Α εξάμηνο που έχουν δηλώσει τα ίδια μαθήματα αλλά και πάλι δεν έχουν τις ίδιες ώρες όλοι εργαστήριο. Να ξέρεις πως δεν υπάρχει η οργάνωση που υπάρχει στα σχολεία δηλαδή δεν έρχονται να σου ανακοινώσουν το πρόγραμμα σου

Ευτυχώς για τις εγγραφές, έχουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα το electra.teipir.gr μέσω του οποίου γίνονται οι δηλώσεις μαθημάτων εξαμήνων μεγαλύτερου του Α και όπου βγαίνουν οι περισσότερες ανακοινώσεις. Δεν ξέρω αν θα σου δοθεί με την εγγραφή σου στη σχολή κωδικός για να μπεις στο σύστημα. Εμένα μου είχε δοθεί στο Β εξάμηνο. Αν θες να βρεθούμε και από κοντά να μιλήσουμε να μου πεις άλλες απορίες και να πάμε και μαζί σχολή για να σε βοηθήσω στην εγγραφή δεν έχω πρόβλημα στείλε pm.
Και εγώ όταν ήμουν στη θέση σου είχα πολλές απορίες και ήθελα να τα μάθω όλα.
gusretalis
Νεοφερμένο μέλος

Μία μικρή διόρθωση,οι ώρε εκτός πρώτου και τελευταίου (-ων) εξαμήνου (-ων) είναι 35 και όχι 34.
Επίσης πια δίνονται στο 1ο εξάμηνο οι κωδικοί για το Ηλέκτρα.Το τρέξιμο όμως για εγγραφή σε Φυσική εργαστήριο

Αν μπορει να απαντησει καποιος τα ερωτηματα μου γιατι δεν εχω κανα γνωστο γενικα σε τει ... και εχω αγχωθει μηπως χασω καποια προθεσμια...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
καποιος κατι ?
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτή θα μπορεί να βοηθήσει.
mystery13
Νεοφερμένο μέλος

Ευχαριστω.
gusretalis
Νεοφερμένο μέλος

mystery13
Νεοφερμένο μέλος

gusretalis
Νεοφερμένο μέλος

mystery13
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gusretalis
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gusretalis
Νεοφερμένο μέλος

Prototype29
Νεοφερμένο μέλος

Prototype29
Νεοφερμένο μέλος

Να ρωτησω κατι ακομα το forum Ηλεκτρα λειτουργει κανονικα??
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.