Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής - Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Πάω Β λυκείου και θέλω να μου πείτε αν είναι καλό τμήμα αυτό που προανέφερα γιατί με ενδιαφέρει πολύ και τι επαγγελματικά δικαιώματα έχει..ήθελα να πάω θετική για να έχω πρόσβαση σε σχολές παρόμοιες όπως ΗΜΜΥ και μηχανικοί Η/Υ σε Γιάννενα και Πάτρα...αλλά λόγω του γεγονότος πως οι γονείς μου δεν έχουν την δυνατότητα να με στείλουν εκτός Αθήνας πήγα οικονομικά!😄🙄 ώστε να έχω αρκετές πιθανότητες να μπω Αθήνα...
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Rk15

Νεοφερμένος

Ο Rk15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Σπουδάζω στην σχολή ηλεκτρολόγων και ήλεκτρονικων μηχανικών του ΠΑΔΑ οπότε ίσως να μην είμαι ο κατάλληλος για να σου απαντήσω. Ωστόσο, ξέρω άτομα που σπουδάζουν σε αυτή την σχολή και έχω μια ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι η σχολή αυτή έχει το ίδιο πρόβλημα με το υπόλοιπο πανεπιστήμιο. Ελειψη χώρου και σωστής οργάνωσης.Το πρώτο είναι μικρής σχετικά σημασίας, το δεύτερο όμως είναι κουραστικό ειδικά στους πρωτοετείς που δεν ξέρουν τι να περιμένουν.Σημειωση, πριν τη δημιουργία του ΠΑΔΑ τα τμήματα των ΤΕΙ Αθηνας και Πειραιά δεν είχαν τέτοια προβλήματα .Αφού όμως έγινε η συννενόηση υπάρχει ένα μίνι μπαχαλο στην οργάνωση καθώς η γραμματείες κάθε τμήματος έχουν να εξυπηρετούν έως και 4 σχολές μαζί (πχ το δικό μου τμημα προέκυψε από την συννενόηση των τμήματων ήλεκτρονικων μηχανικών της Αθήνας και του Πειραιά και από τους ηλεκτρολόγους του Πειραιά.Οποτε 3+1=4 σχολές σε μια γραμματεία).Όμως τα προβλήματα αυτά σιγά σιγά θα εξαφανιστούν καθώς οι παλιοί φοιτητές θα φεύγουν και θα μπαίνουν λιγότεροι πρωτοετείς.

Για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι περίεργα τα πράγματα.Οι σχολές μας ναι μεν είναι 5τεις αλλά δεν έχουν πάρει την ισότιμηση του διπλώματος μας με integrated master ακόμα λόγω καθυστερήσεων του υπουργείου.Γνωμη μου είναι ότι σε 1-2 χρόνια αυτό το θέμα θα έχει λυθεί και το ΤΕΕ δεν θα βγάλει άχνα γιατί ήδη πήρε αυτό που ήθελε , την κατάργηση των ΤΕΙ.Ετσι και αλλιώς όμως ως μηχανικός υπολογιστών και πληροφορικής , κατά πάσα πιθανότητα θα δουλεύεις σε αντικείμενα που δεν χρειάζεται ειδική άδεια για να βάλεις την υπογραφή σου.(οπωε χρειάζεται πχ ο πολιτικός μηχανικός).Άρα θα σου έλεγα προς το παρών αυτό να μην σε απασχολεί.

Το επίπεδο σπουδών θα το παρουσίαζα γενικα αρκετά καλό, καθώς αυτή σχολή είναι από της "δυνατές" του Πανεπιστημίου.Σιγουρα θα βρείς κάποιους κομπλεξικους ίσως καθηγητές όπως και παντού, αλλά οι περισσότεροι έχουν όρεξη να βοηθήσουν να μάθεις, ειδικά τώρα που έγιναν και πανεπιστήμιακου επιπέδου και θέλουν να αποδείξουν την αξία τους.Ακομα υπάρχουν ομάδες φοιτητών πχ κατεβαίνουν σε διαγωνισμούς (πχ η ομάδα Poseidon με το όχημα όρκα που βρήκε δεύτερη πανευρωπαϊκά στον διαγωνισμό της shell) που ασχολούνται σοβαρά με το αντικείμενο τους.
Τέλος θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι αν θες να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό, θα πρέπει να ρίξεις κυρίως δική σου δουλειά.Στην σχολή θα σε μάθουν όλη την θεωρία (πχ τι είναι ο βρόγχος επανάληψης και θα σου βάλουν 1-2 ασκήσεις) όμως για να γίνεις ένας αξιοπρεπής προγραμματιστής θα πρέπει να ψάχτεις μόνος σου, ακόμα και αν σπουδάζεις στο MIT. Γι'αυτό το λένε ότι το coding είναι περισσότερο skill πάρα science.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,605 μηνύματα.
αυτη η σχολη ηταν πρωι τει που γινε αει?
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Πήρε τα δύο ΤΕΙ, Αθηνών και Πειραιά, ο Γαβρόγλου και τα ένωσε σε πανεπιστήμιο. Και, εάν εξαιρέσεις τους καθηγητές που αναβαθμίστηκαν σε μία νύχτα, από τει σε πανεπιστημιακούς, οι φοιτητές είναι ακόμα μετεωροι, ως προς την αξία του πτυχίου που παίρνουν και τα επαγγελματικά που απορρέουν από αυτό.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Πήρε τα δύο ΤΕΙ, Αθηνών και Πειραιά, ο Γαβρόγλου και τα ένωσε σε πανεπιστήμιο. Και, εάν εξαιρέσεις τους καθηγητές που αναβαθμίστηκαν σε μία νύχτα, από τει σε πανεπιστημιακούς, οι φοιτητές είναι ακόμα μετεωροι, ως προς την αξία του πτυχίου που παίρνουν και τα επαγγελματικά που απορρέουν από αυτό.

Πέρα από αυτό, υπάρχει μία τεράστια σύγχυση σε διάφορα τμήματα σε σχέση με το περιεχόμενο των μαθημάτων. Επειδή έχει τύχει να βοηθήσω αρκετά παιδιά από το ΠΑΔΑ σε εξεταστικές η ύλη π.χ. στα μαθηματικά Ι-ΙΙ ή στα μαθήματα αλγοριθμικής είναι ακόμα πολύ ασαφής και ένα ανακάτεμα από πράγματα που:
  • θα έπρεπε να υπάρχουν και καλώς υπάρχουν,
  • υπήρχαν αλλά δε χρειάζονται,
  • υπήρχαν και χρειάζονται αλλά γίνονται με λάθος τρόπο,
ενώ πολλά πράγματα που θα έπρεπε να υπάρχουν δε διδάσκονται. Πιστεύω με τα χρόνια αυτό θα στρώσει αλλά, συγκρίνοντας με άλλα τμήματα των οποίων τα μαθηματικά/αλγοριθμικά μαθήματα έχει τύχει να με απασχολήσουν, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά στην ποιότητα ακόμα.

Αλλά, μάλλον ο κ. Γαβρόγλου δεν ήξερε ότι δεν μπορείς να στήσεις προγράμματα σπουδών σε ένα απόγευμα.

Όπως και να έχει, δε θεωρώ ότι είναι κακή επιλογή το εν λόγω τμήμα, δεδομένου όμως ότι καταβάλεις και την απαραίτητη προσπάθεια να υπερκεράσεις αυτές τις επιπρόσθετες δυσκολίες που έχουν προκύψει.
 
Top