Σπουδάζω στην σχολή ηλεκτρολόγων και ήλεκτρονικων μηχανικών του ΠΑΔΑ οπότε ίσως να μην είμαι ο κατάλληλος για να σου απαντήσω. Ωστόσο, ξέρω άτομα που σπουδάζουν σε αυτή την σχολή και έχω μια ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι η σχολή αυτή έχει το ίδιο πρόβλημα με το υπόλοιπο πανεπιστήμιο. Ελειψη χώρου και σωστής οργάνωσης.Το πρώτο είναι μικρής σχετικά σημασίας, το δεύτερο όμως είναι κουραστικό ειδικά στους πρωτοετείς που δεν ξέρουν τι να περιμένουν.Σημειωση, πριν τη δημιουργία του ΠΑΔΑ τα τμήματα των ΤΕΙ Αθηνας και Πειραιά δεν είχαν τέτοια προβλήματα .Αφού όμως έγινε η συννενόηση υπάρχει ένα μίνι μπαχαλο στην οργάνωση καθώς η γραμματείες κάθε τμήματος έχουν να εξυπηρετούν έως και 4 σχολές μαζί (πχ το δικό μου τμημα προέκυψε από την συννενόηση των τμήματων ήλεκτρονικων μηχανικών της Αθήνας και του Πειραιά και από τους ηλεκτρολόγους του Πειραιά.Οποτε 3+1=4 σχολές σε μια γραμματεία).Όμως τα προβλήματα αυτά σιγά σιγά θα εξαφανιστούν καθώς οι παλιοί φοιτητές θα φεύγουν και θα μπαίνουν λιγότεροι πρωτοετείς.
Για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι περίεργα τα πράγματα.Οι σχολές μας ναι μεν είναι 5τεις αλλά δεν έχουν πάρει την ισότιμηση του διπλώματος μας με integrated master ακόμα λόγω καθυστερήσεων του υπουργείου.Γνωμη μου είναι ότι σε 1-2 χρόνια αυτό το θέμα θα έχει λυθεί και το ΤΕΕ δεν θα βγάλει άχνα γιατί ήδη πήρε αυτό που ήθελε , την κατάργηση των ΤΕΙ.Ετσι και αλλιώς όμως ως μηχανικός υπολογιστών και πληροφορικής , κατά πάσα πιθανότητα θα δουλεύεις σε αντικείμενα που δεν χρειάζεται ειδική άδεια για να βάλεις την υπογραφή σου.(οπωε χρειάζεται πχ ο πολιτικός μηχανικός).Άρα θα σου έλεγα προς το παρών αυτό να μην σε απασχολεί.
Το επίπεδο σπουδών θα το παρουσίαζα γενικα αρκετά καλό, καθώς αυτή σχολή είναι από της "δυνατές" του Πανεπιστημίου.Σιγουρα θα βρείς κάποιους κομπλεξικους ίσως καθηγητές όπως και παντού, αλλά οι περισσότεροι έχουν όρεξη να βοηθήσουν να μάθεις, ειδικά τώρα που έγιναν και πανεπιστήμιακου επιπέδου και θέλουν να αποδείξουν την αξία τους.Ακομα υπάρχουν ομάδες φοιτητών πχ κατεβαίνουν σε διαγωνισμούς (πχ η ομάδα Poseidon με το όχημα όρκα που βρήκε δεύτερη πανευρωπαϊκά στον διαγωνισμό της shell) που ασχολούνται σοβαρά με το αντικείμενο τους.
Τέλος θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι αν θες να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό, θα πρέπει να ρίξεις κυρίως δική σου δουλειά.Στην σχολή θα σε μάθουν όλη την θεωρία (πχ τι είναι ο βρόγχος επανάληψης και θα σου βάλουν 1-2 ασκήσεις) όμως για να γίνεις ένας αξιοπρεπής προγραμματιστής θα πρέπει να ψάχτεις μόνος σου, ακόμα και αν σπουδάζεις στο MIT. Γι'αυτό το λένε ότι το coding είναι περισσότερο skill πάρα science.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.