Έχεις ούτε έναν μήνα που έχεις ξεκινήσει θερινή προετοιμασία, οπότε, όποια ύλη και να έχει γίνει, μπορείς να την καλύψεις. Αφού βλέπεις ότι όλες οι σχολές που σε τραβάνε είναι στην κατεύθυνση με τη βιολογία, μίλα με το φροντιστήριό σου και πες τους ότι θες να πας εκεί.
Να σου πω και την προσωπική μου εμπειρία, που έδωσα στο σύστημα με τα έξι μαθήματα, οπότε έδωσα και βιολογία και μαθηματικά - βέβαια, στη λέω ως τότε μαθητής, καθότι από βιολογία δεν έχω ιδέα πλέον. Η βιολογία, αν και είχε σχετικά μεγάλη ύλη, δε μου φάνηκε ιδιαίτερα δύσκολη. Ούτε να παπαγαλίσω κάτι χρειάστηκε ούτε τίποτα, απλώς είχε βρει ηχογραφημένα κάποια κεφάλαια και ηχογράφησα τα υπόλοιπα και τα άκουγα μέσα στη χρονιά. Ε, έλυσα και κάτι ασκήσεις και μια χαρά έγραψα βιολογία στο τέλος. Γενικά, η εντύπωση που αποκόμισα από το μάθημα είναι ότι, αν έχεις στρωθεί λίγο να καταλάβεις τι πραγματεύεται το αντικείμενο, δε θα χρειαστεί να παπαγαλίσεις και πολλά πράγματα.
Για τα μαθηματικά από την άλλη - εδώ μιλάω και ως μαθηματικός, πλέον - καμία σχέση. Αρκετά πιο ενδιαφέροντα - προσωπική άποψη - αλλά και πιο απαιτητικά - κρίνοντας από τις ώρες που αφιέρωνα στο διάβασμά τους. Ωστόσο, είναι και τελείως διαφορετικός ο τρόπος που διαβάζεις μαθηματικά, γενικά, μιας και δεν έχεις να μάθεις πολλή θεωρία «απ' έξω» - προσοχή! έχεις να μάθεις θεωρία, αλλά όχι πολλή - αλλά πρέπει, γενικά, να έχεις αρκετά καλή κατανόηση των εννοιών που πραγματεύεται το αντικείμενο για να πιάσεις υψηλούς βαθμούς.
Και πάλι, προσωπικά, νομίζω ότι το να δώσεις με βιολογία είναι μονόδρομος. Δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι για δεύτερη χρονιά πανελλαδικών ενώ έχεις 11+ μήνες για τις πρώτες. Άραξε, σκέψου ψύχραιμα και κάνε αυτό που σου αρέσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.